Perätilasynnytys

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Bella Swan, 18 kesä 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Oletko synnyttänyt perätilassa olleen vauvan?
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Yrittänyt olen. Päädyttiin heikentyneiden sydänäänten vuoksi kiireelliseen sektioon kesken ponnistusvaiheen.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  En saanut yrittääkään. Lääkäri sanoi, että vauvan asennon takia automaattisesti sektio.
 4. peruna86 Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019

  Synnytin esikoispojan perätilassa, ponnistusvaihe vaan 20 minuuttia. Kaikki meni muutenkin tosi hyvin! :)

  Kaksoset oli molemmat myös perätilassa ja jos edes A-vauva olisi ollut täydellisessä perätilassa niin olisin saanut (ja olisin ehdottomasti yrittänyt) nekin synnyttää alateitse peppu edellä. Mutta koska molemmilla oli jalat tulossa ensin, niin sektioon jouduin.
  • Voittaja Voittaja x 1
 5. RadioGaGa Tuttu foorumilla Huhtiäidit 2020

  Eikös sektiokin ole synnytys..? Vauva oli yllätysperätilassa ja kokonsa vuoksi olisi ollut molemmille hengenvaarallista koittaa synnyttää alateitse. Sektiosta ei ole kuin hyvää sanottavaa, toki palautuminen/kuntoutuminen on ottanut tosi kauan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  On.:)
 7. Naala Tuttu foorumilla Syyskuun äidit 2019 Toukokuiset 2021

  Vauva oli koko raskauden perätilassa ja magneettikuvissa selvitettiin alatiesynnytyksen edellytyksiä. Tyttö syntyi sitten käynnistettynä 40+1 jalat edellä. Ponnistusvaihe oli jotain 20 minuutin tienoilla, mutta lapsivesien menosta meni 16h siihen. Edellispäivän painoarvio oli vähän alta 4kg ja tyttö oli sen 4kg syntyessään. Jos painoarvio olisi ollut sen verran, niin en olisi saanut synnyttää alateitse. Sinällään siis kiva, että asiat meni miten meni, sillä toipuminen oli varmasti helpompi näin mitä olisi ollut sektion kautta. Varmaan olisin alatiesynnytyksen kannalla myös seuraavan kanssa, mikäli olisi perätilassa.
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Phalene Aloittelija

  Esikoinen syntyi hieman yllättäen perätilassa, eli odotettiin perus pää edellä -synnytystä, mutta kun vedet olivat menneet ja mentiin synnärille, siellä ultrassa huomattiin, että OHO, hänhän istuu täällä :D

  Siinä sitten keskellä yötä kruisailtiin sellaisella pyörätuolitaksilla sairaalan siivestä toiseen, kun otettiin vähän magneettikuvaa ja selvitettiin, että mitenkäs tässä voi jatkaa synnytystä. Onneksi supistukset alkoivat napakoitua vasta siellä kuvassa! No. Ensimmäinen laskutulos oli, että sektioon mennään. Siinä kun oltiin jo valmistautumishuoneessa, lääkäri tuli kertomaan, että alatiesynnytys onnistuisi sittenkin. Ilman sen suurempia taustatietoja perätilasynnytyksestä päätin, että mennään sitten synnytyssaliin. Synnytys oli helppo ja nopea, mutta ilmeisesti synnytin harvinaisemmassa asennossa kuin yleensä nämä perätilasynnytykset hoidetaan (kontillani), ja siksi paikalla oli kolme kätilöä ja kaksi lääkäriä :D Oli siis varsin vauhdikas kuusi tuntia synnärillä!
  • Voittaja Voittaja x 4
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Mulmeliable Aloittelija

  Meille syntyi poika perätilassa, kiepsahti rv 30 istualteen ja siellä jökötti loppuun saakka, vaikka ulkokäännöstäkin yritettiin. Poika kasvoi keskikäyrän alapuolella ja minulla on hyvänkokoinen lantio, niin lähdettiin alatiesynnytys edellä eteenpäin. Jouduttiin käynnistykseen minun verenpaineideni noustua liian korkeiksi rv 39+5, avautumisvaihe kesti 21 h, ponnistusvaihe 15 min. Paikalla oli 2 kätilöä ja lopuksi 4 lääkäriä (2 synnytyslääkäriä, 1 liian myöhään saapunut erikoistuva ja lastenlääkäri). Apgar 6/9. Synnyttäisin uudelleenkin alateitse perätilavauvan, oli hyvä kokemus.
 10. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Tajusin vasta että oma viestini on tulkittavissa niin etten pitäisi sektiota synnytyksenä. Tarkoitin siis että yritin synnyttää alateitse eikä se onnistunut. Toki sektio on myös synnytys. (Tosin jos totta puhutaan en koe synnyttäneeni, kun poika syntyi sektiolla, mutta se ajatus ulottuu vain omaan sektioon.)
 11. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Minä synnytin esikoisen perätilassa. Oli todella hyvä ja voimaannuttava kokemus! :Heartred
  Koen että oli helpompi synnyttää peppu edellä, kuin pää.
  Itse synnytys oli todella rauhallinen vaikka itselläkin oli siinä yleisöä, kätilöitä, kätilöopiskelija, kaksi lääkäriä ja lastenlääkäri jne.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu