Pelot

Keskustelun 'Maaliskuiset 2019' aloitti Tanjuliini, 28 heinä 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Tanjuliini Aloittelija

  Sama täällä. Huomenna klo 12.30 voi sydän vähä hakata.. Toivotaan että molemmilla olisi kaikki hyvin
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Mammuska17 Tuttu foorumilla

  Pelkoina on, että olis joku vika tai kehitysvamma, joka paljastuis nt ta rakenneultrassa. Raskausaikana kävis jotain, eikä raskaus menis hyvin. Tulis kohtukuolema tai synnytyksessä sattuis jotain. Yritän olla hyvillä mielin enkä ressata etukäteen varuilta kaikkea mutta nämä pelot välillä mielessä käy. Ja sekin kun esikoinen on mielestäni ollu helppo niin raskauden, synnytyksen ja koko vauva-arjen niin pelottaa että seuraavalla on koliikki tai muuta hankaluutta refluksia tms. Haluais arjen olevan helppoa syntymän jälkeen ja nyt raskaudenkin kun esikoinen on vaatimassa huomiota paljon ja pitäs jaksaa eikä voi vaan lojua väsymystä poies.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 3. Hidkau Tuttu foorumilla Marrasäidit 2020

  Miten niin pelot tulee uniin?
  Viimeyönä totesin 5 kertaa raskauden menneen kesken.
  Eka versio oli et herään aamulla verilammikosta, seuraavaksi istuin vessassa ja yhtäkkiä pönttö täytty verestä ja tuntu ku hyytymiä puskee ulos. Sit lapsia hoitoon viedessä veri valu reisiä pitkin, pikkuveljen kans kirpparilla pyöriessä veri valu myös jalkoja pitkin. Ja viimesessä unessa ultrassa huomattiin et ei löydy sykettä.
  Vähän silleen ahistaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 8
 4. @Laura@ Aloittelija

  Mua pelottaa synnytys. Kolmas raskaus mulla. Eka synnytys oli hyvä kokemus, mutta toinen synnytys tosi traumaattinen. Ajattelin kysyä neuvolasta ett pääsenkö pelkopolille.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 5. Hankikanto Naimisissa foorumin kanssa Joulukuun äidit 2019

  Pelkään että menee kesken ja joudun kaavintaan. Sitte menee liian kauan ennenkö taas on mahdollista saada se vauva. Mulla alkoi eilen ruskea vuoto ja nipistelee ja viiltää enemmän kuin aiemmin. Vuoto vaihtui tänään tuoreemmaksi... :'(
  • Sympatiaa Sympatiaa x 9
 6. Mammuska17 Tuttu foorumilla

  Voi hankikanto..jospa vaan säikähyksellä pääsisit eikä ois mitää vakavaa:sad001
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. Tanjuliini Aloittelija


  Se voi kuitenkin olla ihan normaalia. Jopa niukka verenvuoto voi olla normaalia. Älä vielä hätiköi. Mitkä viikot sulla nyt on?
 8. Ilpuri Rakastunut foorumiin

  Hankikanto, voi ei :sad001 varmasti huolettaa ihan tosi paljon, mutta älä nyt vielä heitä hanskoja tiskiin! Voi olla ihan harmitontakin! Onko vielä vuotanut?
 9. @Laura@ Aloittelija

  Voimia Hankikanto.
 10. Hankikanto Naimisissa foorumin kanssa Joulukuun äidit 2019

  Kiitos sympatioista :Heartred . Tänään olis rv7+1. Pitää testata sitten uudestaan kun vuoto loppuu....
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 11. neilikka4 Tuttu foorumilla Maaliskuun äidit 2019 Jouluäidit 2020

  Mullahan oli monta viikkoa noita vuotoja ja välillä ihan veristäkin! Nyt vasta pari viikkoa ollut rusehtavat vuodot poissa ja tilalla valkovuotoa. Ja kuitenkin varhaisultrassa vastasi viikkoja ja syke löytyi.Mutta tsemppiä täältäkin Hankikanto, toi vuotojen aiheuttama pelko on ihan kamalaa!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 12. Hankikanto Naimisissa foorumin kanssa Joulukuun äidit 2019

  Ihanaa, että siellä ollaan niin kuin pitääkin! :Heartred
  Kiitos lohdutuksesta. Tänään olen ollut vähän toiveikkaampi. Eilen täysin jo luopunut.
  Mä oon välillä pienessä paniikissa, ja välillä hyvinkin kyynisenä, soitellut joka paikkaan ja kysellyt... Julkiselta päässee varhaisultraan jos menee päivystykseen (ja paisuttelee oireita), mutta kuulemma näillä viikoilla ei yleensä tehdä mitään....käskevät vain odottaa... Yksityisellä varhaisultra on aika kovan hintanen? Kävitkö sä yksityisellä? Yleensä en syö särkylääkkeitä mutta tänään otin. Tänään vuoto on vähän laantunut, mutta pelkään että se voimistuu iltaa kohti niin kuin eilen. Oon kovin pettynyt jos tää oli tässä. Tällänen puolinainen raskaana/eiraskaana oleminen on aika jäätävää - pitäis ulkomaalata eräs rakennus ja raskaus rajoittaa syömisiä (vuohenjuustosalaattia en uskaltanut ottaa ja muille vaihtoehdoille olin allerginen ruokalassa...) joten olis kiva olla jompaa kumpa niin olis motivaatiota tähän. Mies ressukka joutuu maalaamaan ehkä turhaan yksin. (Maalasin siis kyllä pätkän viikonloppuna, tuli huono olo hajusta, ja sitte tietenki pelkään että tämä kaikki johtuu siitä...)
 13. neilikka4 Tuttu foorumilla Maaliskuun äidit 2019 Jouluäidit 2020

  Kävin ykistyisellä, Perhe Artessa maksoi vain 79 €. Kävin myös sen jälkeen julkisella Naistenklinikalla,kun vuodot vain jatkuivat. Sen hinnaksi tuli jotain 30-40 €, en muista enää.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. hiekotuskivi Aloittelija

  Onko kellään kokemusta dopplerista. Oon miettiny että saako siitä sitten vaan hetkellisen varmuuden ja lopulta joka päivä on pakko neuroottisena tarkistaa että syke löytyy?
  Että lietsooko enemmän mitä auttaa :D
 15. Miinie Peruskäyttäjä

  Dopplerista ollaan monta mieltä, mutta mielestäni luo joko väärää turvallisuuden tunnetta tai sitten ahdistusta ja pelkoa. Doppleria on käytetty mm. kun liikkeitä ei ole tunnettu ja sitten kuultu oma syke -> sikiön kohtukuolema. Lisäksi jos et kuulekaan oikeanlaista sykettä, aiheuttaa se ahdistusta.

  Osahan vannoo dopplerin nimeen, mutta itse en niillä kuluttajalle myytävillä huonoilla kamoilla alkaisi omaa raskauttani seuraamaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 5
 16. Mangusti_ Ihastunut foorumiin Maaliskuun äidit 2019

  Itse juuri eilen laitoin dopplerin tilaukseen. Ei muuten tulisi tämän huolestuneisuuden kanssa mitään. Ja uskon erottavani sikiön sykkeen omastani... :P Toki ollaan tosi alussa vielä ja sitä muistuttelen itselleni, ettei vielä todennäköisesti kuulu mitään. Tai katsotaan, milloin laitteen saa, nyt 9+2.
 17. Miinie Peruskäyttäjä

  Esimerkiksi minulla on hyvin taaksepäin kallistunut kohtu eikä sykettä varmasti kuulu ennen vk 12, jos silloinkaan. Istukka ilmeisesti tekeillä takaseinään. Jos liian aikaisin alkaa sykettä kuuntelemaan eikä mitään kuulu, niin varmasti aiheuttaa lisää ahdistusta. Mutta jokainen tavallaan.
 18. Maalismassu Aloittelija

  Mulla on ollut doppler pari viikkoa. Ekan kerran kuulin sykkeen 9+1 (ei voi erehtyä, kun syke on tuplat nopeampi kuin oma syke). Toki jos dopplerin hommaa, pitää hyväksyä se, että aina ei välttämättä löydä sykettä alkuvaiheessa, kun vauva on vielä niin pieni. Muutaman kerran on käynyt niin, että en ole löytänyt sykettä n. 15 min yrittämisen jälkeen, joten olen kokeillut sitten seuraavana päivänä uudestaan ja hienosti on syke löytynyt. Toki doppler ei anna varmuutta siitä, että kaikki on vauvalla hyvin, mutta itseäni ainakin rauhottaa kuulla vauvan syke silloin tällöin.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Kyfi8794740 Uusi käyttäjä

  Synnytyspelko on nyt iskenyt. Yöllä nään ihan painajaisia koko asiasta. Tämä raskaus itselle ensimmäinen ja vähän yllätyksenä tuli. Pelottaa myös mielenterveyden puolesta, ahdistuskohtauksia ja itkukohtauksia tulee lähes joka päivä. Onko kellään kokemusta raskauden aikasesta masennuksesta ja tavoista millä sitä voi helpottaa?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 20. Hankikanto Naimisissa foorumin kanssa Joulukuun äidit 2019

  Ootko puhunut noista äitiysneuvolassa? Varmaan kannattaa mainita? Kannattaa kyllä käydä juttelemassa jonkun ammattilaisen kanssa, ajoissa, syistä ja tunteista. Älä jää yksin! Tsemppiä! Hali.

Jaa tämä sivu