Peitteletkö nukkuvaa lasta?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 12 helmi 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Jos lapselta on lähtenyt peitto päältä nukkuessa, peitteletkö hänet uudelleen?

  Tuli mieleen, kun me ei tavallisesta peitellä kun taas sekä omilla isovanhemmilla että pojan isovanhemmilla taitaa olla tapana tätä tehdä. Nyt poikkeuksena voidaan peitelläkin, kun on niin kylmä. Kyllä lapsi sen peiton sitten itse päälleen takaisin järjestää, jos tulee kylmä. Ja mahdollisesti on potkinut pois päältään juuri siksi kun on kuuma. Näin isompana siis, vauvalla toki eri asia.
 2. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Ei kyllä tule peiteltyä paitsi kun nukkuu ulkona päiväunia. En peitellyt edes vauvana. Ajattelin, että potkii peiton pois, koska on kuuma.
 3. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Meillä ei ole peittoa ollut pojalla enää pitkään aikaan. Unihaalari, jossa on umpinaiset jalkaterät, riittää kun poika on aikamoinen kuumakalle. Umpiteräiset siksi, ettei pääse raapimaan ihoaan verille nukkuessaan. Poika on kyllä nyt viime aikoina ruvennut leikkimään nukkumaan menemistä, ja silloin ottaa peiton käyttöön, tosin en malta kauaa olla siellä paikallaan :)
 4. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Saatan kevyesti peitellä varsinkin jalat. Muuten poika tykkää olla vähän viileämmässä.
 5. Foreverfever Ihastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  En peittele enää nukkuvaa lasta. Olen huomannut, että jo alle 1v kaikki osannut unissaan vetää itse peittoa päälle jos ollut tarvetta
 6. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Peittelen, koska minusta on jotenkin ihanaa peitellä lapsi. Joo, osaavat ne kääriytyä peittoon itsekin ja tarvittaessa potkivat peiton uudestaan pois. Mutta sen yhden kerran kun nukkumaan mennessäni lapsia vilkaisen, laitan peiton päälle ja paijaan vähän. Meidän koti muutenkin jäähtyy yöllä sen verran että vaikka illalla olisi kuuma, voi yöllä olla jopa viileää.
 7. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  En peittele, potkii aina peiton pois jo ennenkuin nukahtaa.
 8. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Aiemmin poika ei huolinut peittoa lainkaan, mutta nyt viime aikoina on ruvennut haluamaan peiton päälleen nukahtamisen ajaksi. Potkii kyllä sen pois varmaan aika pian sen jälkeen kun on nukahtanut, mutta se on ehdottomasti oltava nukkumaan mennessä, oli hellettä tai ei :)

Jaa tämä sivu