Parhaimmat talvikengät taaperolle

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Sohwia, 25 syys 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Sohwia Rakastunut foorumiin Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Talvi lähestyy kovaa vauhtia ja meillä mietinnässä talvikengät meidän reilu 1-vuotiaalle lapselle. Ensiksi mietin stonzeja, mutta nyt kun ollaan alkusyksyn niitä käytetty lapsella, niin ollaan alettu miettimään muita vaihtoehtoja.. Pitäisi siis olla ehdottomast lämpimät, kestävät ja tottakai jalalle hyvät. Kuulen mielelläni hyviä vinkkejä kenkien suhteen. :)
 2. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Meillä oli kaksosilla Reiman Hallat jalassa 1v talvena ja tykkäsin niistä kovin. :) Olivat kevyet ja mukavan pehmeät kävelyä vasta opetteleville lapsille, riittävän lämpimät ja loskari-mallisena pysyivät varpaat hyvin kuivina ihan pahimpia vesikelejä lukuunottamatta. Stonzeja käytettiin myös jonkun verran, enemmän tosin unilla ja autoillessa.

  Kovin jäykissä kengissä meillä toinen lapsista kieltäytyi kävelemästä kokonaan. Vikingeissä ei ottanut askeltakaan.
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Me ollaan tykätty Kuoman talvisaappaista. Jalat on pysyneet lämpiminä ja ne on olleet myös helppo pukea pienellekin. :)
 4. Towanda Rakastunut foorumiin

  Mäkin katselin Kuomia. Tosi lämpimän ja muutenkin pätevän tuntuiset, lisäksi tehty Suomessa. Mitään Kiinassa tehtyjä en mielelläni osta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Kuomat on hyvät! Lämpimät ja helppo pukea, eikä niissä ole vaikea kävellä. Jouduin itse vaihtamaan viime talvena Reiman toppatossut unilla Kuomiin, kun jalat oli kylmät. Eikä ole kalliit, 40 euroa!
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. winks Naimisissa foorumin kanssa Huhtimammat 2016

  Kuomat ovat olleet hyvät meilläkin. kevyet, lapsi oppii nopeasti itse laittamaan ne päälle. Ovat myös korkeavartiset eli lumi ei tule ihan heti kastelemaan nilkkoja...

  Sorel-merkkiset ovat kans lämpimät.

  Mua kiinnostaa myös kuulla kokemuksia Haltin lasten talvikengistä (tai kutsutaanko niitä talvisaappaiksi - ei siis kumisaappaat)? Ne ovat vähän halvempia kuin Kuomat ainakin Prismassa.
 7. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Onko kellään kokemuksia ”paljasjalkakengistä” lapselle? Kuinka kylmällä voi käyttää? Tilasin lapselle Feelmaxin kengät syys/kevätkengiksi. Olivat kylmälle kelille tarkoitetut, mutta vähän mietityttää niiden talvikäyttö :bored:
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. winks Naimisissa foorumin kanssa Huhtimammat 2016

  Kerro sitten miten ne soveltuivat kylmempiin keleihin - olisi mielenkiintoista kuulla. Toimiiko 0 kelissä, toimiiko -5 vai jopa -10 asteessa vai vieläkin kylmemmällä? Suurin erohan on se jos sitä liikkuu ja puuhailee vs seisoo, keinuu kaivaa lumikuoppaa...
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Kyllä taivun kuomiin! Täällä on aina ollut 7v lapsilla joka talvi luomat käytössä. Varsi on tukeva, lapsi oppii helposti pukemaan ja kestävät vielä seuraavallekin muksulle ens talvena :) hintakaan ei todellakaan päätä huimaa ja suomalaisuutta täällä tuetaan :)
 10. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Kengät tuli postissa, ja noi ei kyllä varmana sovi pakkaskeleille. Syys- kevätkäyttöön passelit, mut onneksi ostin varoille Kuomat kun löytyi halvalla kirpparilta :grin. Noi meidän Feelmax Vuoma -kengät ei kylläkään ole se lämpimin malli mitä löytyy, eli oli vielä erikseen talvikäyttöön tarkoitettu malli. Noissa oli vain maininta että sopii kylmiin keleihin. Kai se kylmyyskin on niin suhteellista :). Mut tosi kivat kengät on, istuu hyvin meidän leveälestiselle, ja poika tykkää niillä kävellä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Meillä lapsella on talvella kuomat. Lapsi osaa itse pukea ne, ja ne ovat vedenkestävät ja lämpimät, ja lapsi tykkää niistä.
  Itse pidän paljasjalkakenkiä, mutta sellaiset ovat ehkä vielä taaperolle liian vaikeat ja talvella niissä saattaa tulla liian kylmä päiväkodin pihalla.
 12. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Tätä kenkäasiaa olen myös pähkäillyt jo pidemmän aikaa. Viime talvi 1-1,5v mentiin stonzeilla ja ne oli aivan parhaat! Linersien kanssa pysyi jalat lämpiminä ja piti myös kosteutta jonkin verran kunhan ei pitkiä aikoja syvissä lätäköissä kävellyt.
  Kesä mentiin feelmaxeilla ja nyt syksyllä on nuo feelmaxin Vuomat. Vielä on ollut varpaat lämpiminä, mutta vasta kaksi pakkasaamua on koettuna.

  Haussa on lämminvuoriset kumisaappaat ja talvikengät. Lapsi ei siis suostu ottamaan yhtään askelta, jos kengät ovat kankeat. Jos jollain on kokemusta hyvistä paljasjalkakengistä, niin vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Netistä tutkin Zeazoon talvikenkiä ja SoftStarShoes oli myös mielenkiintoiset. Kumpaakaan en löytänyt suomalaisesta verkkokaupasta. Vivobarefootilla oli kahdet kengät, joista kummastakaan en vakuuttunut, mutta jos jollain olisi kokemuksia, niin auttaisi valintaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Feelmaxilla oli joku talvimallikin lapsille (katsoin heidän nettikaupastaan). Oletko sitä vilkaissut? Tiedätkö myydäänkö noita feelmaxeja tai vivobarefooteja missään kivijalkaliikkeissä? Aina vähän arpapeliä kun tilaa netistä. Tällä kertaa onneksi osui koko ja malli oikeaan :)
 14. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  En ole nähnyt paljasjalkakenkiä missään liikkeessä, joten ei niitä pääse sovittamaan, mutta kokotaulukot ovat aika selkeitä ja meillä jo kahdet kengät olleet täysin sopivia. Vuomia lämpimämpiä feelmaxeja en lasten mallistosta ole löytänyt. Meillä lapsella on nyt Vuomissa lämpöpohjallinen ja ohut villasukka mahtuu kenkään, mutta ei meidän ulkoilumäärillä tarkene niillä pakkasessa. Ulkoillaan 2-3 kertaa päivässä useita tunteja kerralla.(Stonzit pärjäsivät tässä menossa)
 15. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Eiks näitten pitäis olla vielä Vuomia lämpösemmät?
  Hyvästä (ja mahd ohuesta) lämpöpohjallisesta jos antaisit vinkin? :)
  9EA7BFE4-778A-4A62-A875-3714B5181E95.jpeg
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Pallokala, onpa hyvännäköiset! On mennyt minulta ihan ohi, vaikka tosiaan olen nyt tutkinut talvikenkiä jo hyvän tovin. Pitää lukea näistä lisää !
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Naapa lähti tilaukseen. Saa nähdä miten toimii
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. Ruttu Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016

  Olis kiva kuulla sun kokemuksia näistä, kun saat ne ja yleisisti ottaen miltä vaikuttaa :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Raportoin, kun kertyy kokemusta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 20. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Pitääkö Kuomat vettä ollenkaan? Siis toimivatko myös loskakeleillä?

Jaa tämä sivu