Onko toinen synnytys helpompi?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Vargynja, 31 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Te joilla on jo useampi lapsi, oliko toinen synnytys helpompi tai nopeampi kuin ensimmäinen?
 2. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Kirkkaasti! Ekaa pakerrettiin kaksi vuorokautta kun homma ei vain edennyt vaan junnasi kahdessa sentissä puolitoista vuorokautta. Tokasta alkoi supistukset pikkuhiljaa ja 8h myöhemmin vauva oli sylissä. Oli kaikin tavoin mukavampi kokemus.
 3. perho Vieras

  .
  Last edited by a moderator: 22 loka 2020
 4. Alkurakkaus Tuttu foorumilla Toukoäidit 2020

  Helppoja molemmat, esikoinen vahaa 6h, kuopus 4h.

  molemmat sit taas synnytyksen hoidon näkökulmasta paskoja. Jos en olisi luottanut itseeni ja tokalla kierroksella tiennyt hormoneista ja esim. Pelon vaikutuksesta etenemiseen niin ei olisi nopeasti ja hyvin käynyt.
 5. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member

  Ei. Tai no, ensimmäinen kesti 20 tuntia, toinen "vain" 19. :rolleyes: Olin odottanut että toisen kohdalla avautumisvaiheen kesto puolittuisi tai olisi ainakin selvästi nopeampi kuin ensimmäisellä kerralla, mutta melkeinpä yhtä hidasta ja tuskallista se oli. Vasta kolmannessa synnytyksessä homma sujui nopeammin.
 6. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Itsellä kyllä ensimmäinen oli selkeästi hitain ja raskain (ab 30+h). Seuraava parin vuoden päästä 7h(vesienmenolla käynnistyi, eteni rytinällä vähän turhan nopeaan), sitten taas vähän hitaampi ab 14h, mutta erittäin hallittava ja hieno kokemus. Sitten tuli lähes neljä vuotta väliä ja taas oli kipeä ja vaikea synnytys, vaikkakaan ajallisesti ei mennyt yli edellisen 12h(lievä raskausmyrkytys, ehkä se oli syynä vaikeuteen). Seuraava 6h, tosi hieno ja hyvä synnytys. Viimeisin n 4,5h aivan upea rauhallinen ja selkeä kokemus.
  En tiedä voiko enää parempaa kokea, jää nähtäväksi:smiley-angelic001!!
  Sinänsä se aika ei siinä kokemuksessa ole ratkaisevaa, vaan jotenkin se oikean mielentilan saaminen. En tosin pistäisi hantiin syöksyversiolle..
 7. Mileim Rakastunut foorumiin Syyskuun äidit 2019 Marrasmammat 2016

  Toinen synnytys meni täysin samalla kaavalla kuin esikoisen synnytys, mutta oli lähes puolet nopeampi. (Käynnistynyt kumpikin vesien menolla kotona, josta esikoinen oli sylissä 9,5h jälkeen ja toinen 5h 15min jälkeen.)
 8. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Ensimmäinen synnytys oli yli 36h. Oli tosin kaksoset, joilla ponnistusajatkin melko pitkät. Toinen synnytys eli kolmas lapsi oli 4h lyhyellä ponnistuksella ilman lääkkeellisiä kivunlievityksiä.
 9. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Ensimmäinen oli helpoin, seuraava vähän hankalampi, kolmas ei onnistunut alateitse yrityksestä huolimatta.
 10. Bella Swan Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Ainakaan toinen sektio ei ollut helpompi, kiinnikkeitä oli runsaasti!
 11. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Toka ja kolmas oli paljon helpompia ja nopeampia synnytyksiä kuin ensimmäinen.
  Eka 12h, ponnistus 30min
  Toka 30min, ponnistus 1min
  Kolmas 1,5h, ponnistus 2 min.
  Kaikki lähtenyt supistuksilla käyntiin.
 12. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Ehdottomasti oli helpompi. Osasin varautua ja rentoutua paremmin sekä muutenkin sujui luontevammin. Eka kesti reilu 18h, toinen reilu 8h, joten oli lyhyempikin. Myös ponnistusvaihe oli lyhyempi ja mukavampi. Tähän tosin vaikutti se, että toisella kerralla sain valita ponnistusasentoni. Toki toisella kertaa vauva oli myös hieman pienempi, mutta 300g koossa tuskin kauheasti vaikutti ponnistuksen kulkuun. Molemmat synnytykset käynnistyivät supistuksilla, kalvot piti kummallakin kertaa puhkaista salissa.

Jaa tämä sivu