Oliko vauvalla tutti?

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Zeni, 8 heinä 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Onko teidän vauvalla ollut tutti käytössä? Minkä ikäisenä annoitte?

  Me ollaan annettu kaikille meidän vauvoille 1vkon-3vkon iässä, riippuen vähän miten imetys on lähtenyt sujumaan. Vitonen oli ainoa joka alkoi kunnolla huolia tuttia vasta reilun vuoden ikäisenä kun lopetin yöimetyksen:rolleyes:
  Esikoiselle kokeiltiin 7 erilaista tuttia ennenkuin löytyi herran vaativaan makuun sopiva :joyful:
 2. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Ei ole kummallakaan ollut. Ekalle ei vaan oltu hankittu eikä missään vaiheessa koettu sellaista tarvitsevamme. Toisellekaan ei sitten oltu hankittu. Vähän aikaa ensikuukausien aikana kävi mielessä että voisi hankkia kun vietin paljon aikaa "huvituttina", mutta mies tuki imetysmyönteisyyttä antaen aikaa imettää (=huolehti esikoisesta ja huushollista) ja aika nopeasti sekin aika meni ohi. Läheisyyttä ei voi pieni vauva saada liikaa :)

  Varmaan olisi jo yöimetykset loppuneet jos olisi tutti käytössä, nälkähän vauvalla (10 kk) ei enää ole öisin, mutta toisaalta se on pieni vaiva herätä pari kertaa yössä halimaan etenkin kun vauva nukkuu vieressä. Ja meidän näkökulmasta tutin "haitat" on suuremmat kuin hyödyt.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Ei ole ollut tuttia. Ei ikinä koettu että vauva sen olisi tarvinnut.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. tiuhtimus Naimisissa foorumin kanssa Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Kumpikaan ei ole huolinut tuttia, kokeiltu on kyllä mutta mikään ei kelvannut ja jälkikäteen ajateltuna ihan hyvä vaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Enni Rakastunut foorumiin

  Ei ollut tuttia lähes ollenkaan. Sairaalassa olivat antaneet ensimmäisen tutin heti synnyttyään. Ensimmäiset pari viikkoa joten kuten kelpasi. Kokeiltiin monia malleja ja merkkejä, mutta valitettavasti ei kelvannut. Olisin halunnut käyttää, niin ei olisi tarvinnut itse olla tuttina 24/7.
 6. sakababy Addikti Helmikuun äidit 2019 Maaliskuunmammat 2016

  Molemmilla ollut. Kuopus ei kaipaa tuttia kuin nukahtamiseen mutta esikoisella oli muutenkin käytössä.
 7. Ginger Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2016

  Ei oikeastaan ollut. Koitin aluksi tarjota jossain vaiheessa tuttia, kun sellaisia kuitenkin pari ostettiin. Mutta ei kelvannut sitten alkuunkaan. Joskus puolivuotiaana kokeilin ihan huvikseen uudestaan, otti hetkeksi ja sylki pois. Ei siis tullut meillä hittiä tutista. Mietin, että toiselle lapselle en välttämättä enää edes tarjoa.
 8. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kaikki kolme ovat olleet hyvin kiintyneitä tuttiinsa. Seuraavaksi olisi vuorossa kuopuksen vieroitus tutista. Pelkään, että sitten nukkuminen huononee taas, mutta pakko se on tehdä.
 9. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Sairaalasta kotiuduttua kokeiltiin pojalle tuttia, mutta ei se oikein ollut mieluinen, jonkin aikaa saattoi sitä pitää suussaan, mutta sylki sen aina lyhyen ajan jälkeen pois, joten lakkasin tarjoamasta melko pian. Sairaalassa eivät tarjonneet tuttia ollenkaan. Poika kyllä viihtyi tissillä paljon, joten ehkä se tutti olisi antanut minulle enemmän aikaa ilman vauvaa sylissä.
 10. Mai88 Peruskäyttäjä Helmikuun äidit 2019

  Kuopukselle ei ole kelvannut tutti ollenkaan, mutta ei ole sitä kaivannutkaan. Esikoinen söi 1v5kk ikään asti. Selitykseksi kelpasi, että tutti meni hukkaan.
 11. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Esikoisella oli tutti, vierotus oli minulle niin traumaattinen kokemus, että muille vauvoille ei edes tarjottu. Hyvin pärjättiin ilman.
 12. Pingu94 Peruskäyttäjä

  Ei ollut tuttia. Välillä oli suorastaan vaikea saada kiinnostumaan tissistä niin ei nähty mitään järkeä laittaa vielä tuttiakin väliin.
 13. Talvitintti Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017

  Esikoiselle annettiin tutti aika pian kotiutumisen jälkeen, oli valtava imemisen tarve koko ajan. Siitä lähtien tutista tuli toooodella tärkeä ja useaan otteeseen kaduin koko tutin antamista, tuli niin riippuvaiseksi siitä. Kuopukselle ei koskaan kelvannut tutti vaikka yritettiin tarjota, aina sylkäs heti pois. Sen sijaan heti synnyttyään on imeskellyt kahta sormeaan ja jatkaa edelleen, siitä onkin sit vaikeempi päästä eroon. :nailbiting:
 14. Towanda Rakastunut foorumiin

  Tarjottiin erilaisia tutteja, jotta minun ei olisi tarvinnut toimia tuttina, mutta mikään ei kelvannut. Vähän kateellisena katselin vauvoja jotka möllöttivät tyytyväisinä tutti suussa, kun omani olisi halunnut olla tauotta tissi suussa. Myöhemmin tuo ei ole enää haitannut yhtään, kun ei ole tarvinnut vieroittaakaan. :happy:

Jaa tämä sivu