Oletko vähätuloinen? Mistä ja miten tingit?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Vargynja, 16 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kuulutko sinä maamme suureen vähätuloisten joukkoon? Mistä ja miten tingit, jotta rahat riittää? Uuden tutkimuksen mukaan perheen köyhyys vauva-aikana lisää riskiä isommille ongelmille, kuten mielenterveysongelmille myöhemmällä iällä. Lisätietoa asiasta täällä.

  Me taidetaan tähän kastiin nykyisin kuulua. Mies on kuntoutustuella ja itse teen töitä kotoa käsin. Työaika ei ole päätä huimaava, eikä siis palkallakaan elä. Toki sitten kela maksaa soviteltua päivärahaa, mutta ei tällä silti hurrata.

  Osittain otetaan parempien aikojen säästöistä. Muuten sitten säästetään vaatemenoissa ostamalla kirpparilta eikä kukaan meistä harrasta mitään maksullista. Lapsi käy päiväkodissa neljänä päivänä viikossa ja taitaa siinäkin vähän tulla säästöä, kun tulot on niin pienet ettei ole hoitomaksua ja lapsi saa siellä kolme ruokaa päivässä. Eikä sitten hän myöskään kaipaa erikseen harrastuksia tms. virikkeitä. Itselle ei myöskään tule ostettua kovinkaan usein mitään.
  Last edited: 16 loka 2019
 2. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Kotihoidontuella ollessa oli kyllä todella pienet tulot. Paljoa ei tullut osteltua. Olisin halunnut olla lapsen kanssa kotona sen kolme vuotta, muttei olisi mitenkään onnistunut. Hetken ehdin olla kokopäivätyössä, kunnes nyt taas tulot tippuivat kun osasairauspäiväloma alkoi. Mies on onneksi saanut nyt palkankorotuksen, joten ei enää niin tiukilla olla, kun uusi kierros alkaa n. vuoden päästä kotihoidontuella.

Jaa tämä sivu