Odotusajan ja lapsivakuutusten vertailua

Ajattelevainen

Silmät suurina ihmettelijä
Mihinkäs odotusajan ja lapsivakuutukseen olette päätyneet?

Meillä on esikoisen kanssa If:n vakuutus, siinä oli silloin omavastuu 100e, nyt näyttäs olevan 150e. Ja lisäksi joku maksukatto on...

Minkälaisia vakuutuksia teillä on, ainakin seuraavat tiedot olis kiva saada:

 • hinta/vuosi, listahinta
 • alennusperusteet ja mitä alennuksia esim.olette saaneet, alennettu hinta
 • omavastuu/vuosi
 • turva hoitokulujen varalle, maksimi (jos on)
 • synnynnäisen vamman tai vakavan sairauden korvausmäärä
 • pysyvän haitan korvausmäärä
 • tapaturmainen kuolema (vaikka tämä on minusta lähinnä huono vitsi koko vakuutuksessa)
 • sähköinen korvauspalvelu on/ei
 • milloin pitää ottaa viimeistään
 
Meillä ei vielä vakuutusta ole, mutta lähitapiolasta tälläisen tarjouksen sain kun sielä kävin;

Vuosimaksu 520,20e
josta sata euroa on sitä raskausajan vakuutusta, sittenhän se vakuutus muuttuu hieman kun lapsi on syntynyt ja omistaa sosiaaliturvatunnuksen.

Omavastuu 100e/vuosi ja 10% tämän ylittävistä kuluista.

Tapaturman hoitokuluturva 20 000e
Sairauden hoitokuluturva 55 000e
Tapaturmaisen haitan turva 150 000e
Tapaturmaisen kuoleman turva 10 000e

Laskut neljässä erässä. Viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa, jos en väärin muista niin pitää ottaa.
Enpä ole vielä ehtinyt vertailla tätä tarjousta muihin yhtiöihin..
 
Sainpahan viimein aikaiseksi kaivaa nuo vakuutustiedot esille. Me kilpailutettiin Pohjola, Fennia ja Lähi-Tapiolta ja päädyttiin Pohjolan vakuutukseen. Tai ei olla sitä vielä otettu, kun silloin piti odottaa rakenneultran tuloksia, mutta nyt kun siinä oli kaikki hyvin, vakuutus voidaan ottaa.

Hinta on 359,71€/vuosi, alennusta saatiin auto- ja moottoripyörävakuutusten vuoksi jonkin verran.

Omavastuu 100€/VUOSI!, tämän on yksi syy, miksi vakuutus otetaan Pohjolasta, sillä muissa omavastuu oli per sairaus/tapaturma eli tällä saan käyttää, minkä syyn takia tahansa, lääkärillä ja kaikki kuuluu tuohon 100€ omavastuuseen eikä tarvi maksaa aina erikseen esim. kuumeen tai korvatulehduksen takia. Myöskin muistaakseni lääkkeiden korvaus kuuluu vakuutuksen piiriin.

Hoitoturvan enimmäiskorvaus on 200 000€, lisäksi meillä kuuluu lisähoitoturva, joka kattaa tuki- ja liikuntaterapian kulut 10 000€ asti sekä hammasturva, joka kattaa myöskin 10 000€ asti.

Muistaakseni pitää ottaa 2kk ennen lapsen syntymää, mutta voin muistaa väärin. Me otetaan kuitenkin jo nyt, erillistä varausmaksua ei ole vaan vakuutus lähtee heti "käyntiin". Ja otetaan aikaisin sen takia, että kattaa myös minun hoitokulut julkisella puolella lapsen syntymään asti.

Niin, ja tähän vakuutukseen voi myöhemmin liittää lisäpaketteja eli jos lapsi harrastaa jotain riskialtista urheilulajia tms. niin niille on olemassa omat vakuutukset.

Huh, tulikohan siinä edes kaikki mainittua :oops: Täytyy kyllä myöntää, että oli melkoinen suo nämä eri vakuutukset. Kaikki poikkeaa toisistaan jollain tapaa ja aina joku on parempi toiselta kantilta kuin toinen. Meillä ratkaisevana tekijänä oli tuo omavastuu/vuosi ja tuntui, että tässä saadaan parhaiten vastiketta rahalle. Halvin ei kyllä ollut, mutta toisaalta maksan kyllä mielellään, kunhan saan lapselle asiantuntevaa hoitoa tarvittaessa.
 
Täällä kans lähitapiolan puoleen käännytään.. Meillä on kaikki vakuutukset ja asuntolainakin sieltä niin en taida alkaa ees kilpailuttaa.. Menis nii hankalaksi sitten alkaa kaikkia vakuutuksia kilpailuttaa uudelleen.. Nyt saadaan Tapiolasta kaikki edut niin pääsee helpommalla näin..
 
Me taidetaan ottaa vakuutus myös Tapiolasta, sieltä meillä on kaikki muutkin vakuutukset niin ei jakseta lähteä kilpailuttamaan.. :)
 
Me otettiin myös Pohjolasta, sama vakuutus kuin Tekah. Se omavastuu per vuosi oli hyvä meidän mielestä. ja joihinkin me otettiin omavastuuksi 0€/vuosi-tosiaan se nosti vähän vakuutuksen hinta mutta se omavastuun hinta voi sitten muuttaa. Otettiin myös just se liikuntaterapia, hammasturva ym. Tosi hyvä meidän mielestä ja pohjolassa meillä muutenkin on vakuutukset ja lainat samassa pankissa niin tulee ainakin vähän bonusta myös.
Mulle tärkeintä vakuutuksessa oli että korvausta saa vaikka menee yksityiselle, lääkkeistä sekä just noi "bonus"jutut!! Ollaan ainakin tyytyväisiä että otettiin se pohjolan terveysvakuutus!
 
Mihinkäs odotusajan ja lapsivakuutukseen olette päätyneet?

Meillä on esikoisen kanssa If:n vakuutus, siinä oli silloin omavastuu 100e, nyt näyttäs olevan 150e. Ja lisäksi joku maksukatto on...

Minkälaisia vakuutuksia teillä on, ainakin seuraavat tiedot olis kiva saada:

 • hinta/vuosi, listahinta
 • alennusperusteet ja mitä alennuksia esim.olette saaneet, alennettu hinta
 • omavastuu/vuosi
 • turva hoitokulujen varalle, maksimi (jos on)
 • synnynnäisen vamman tai vakavan sairauden korvausmäärä
 • pysyvän haitan korvausmäärä
 • tapaturmainen kuolema (vaikka tämä on minusta lähinnä huono vitsi koko vakuutuksessa)
 • sähköinen korvauspalvelu on/ei
 • milloin pitää ottaa viimeistään


Miten teillä on Ifin kanssa homma toiminut, ootteko olleet tyytyväisiä vakuutukseen? Onko siis tuo omavastuu per hoitokerta/tapaturma vai vuosi? Aika isoja hintaeroja näyttäisi olevan sen suhteen...
 
Mihin mun vastaus katos... äh.

No mutta siis otettiin kuitenkin If:stä. Odotusajan vakuutus oli 127 euroa (listahinta oli 157) ja siihen päälle ilmaseks 12kk henkivakuutus äidille. Ja omavastuun saa alennettua terveysselvityksellä 150 eurosta 100 euroon 2kk lapsen syntymän jälkeen. Oletettavasti kuitenkin vaan siinä tapauksessa, ettei synnynnäisiä sairauksia ole todettu... No joo. Ihan ok ja muihinkin vakuutuksiin tuli vähän lisää keskittämisalennusta.
 
Okei onkos korvausten hakeminen Ifiltä käytännössä sujunut mutkattomasti vai onko joutunut vääntämään?

Ja osaakos joku sanoa riittääkö vakuutusyhtiöille kopio neuvolakortista sen lisäksi että täytellään niitä papereita terveydentilasta, en mä ainakaan ultrasta mitään muuta todistusta saanut siitä että kaikki on kunnossa?
 
Ei ihan samaan aiheeseen liity, mutta ajattelin jakaa kuitenkin. Selvittelin itse myös vakuutuksia ja soittelin vakuutusyhtiöihin. IF sanoi, että äidin matkavakuutus on voimassa vain viikolle 29 asti ja sen jälkeen matkustaminen tapahtuu omalla vastuulla. Musta tuo oli aika yllättävää ja kovin aikainen takaraja. Mulla on siis matkavakuutus ammattijärjestön kautta (OAJ). Voi tietysti olla, että niillä on erilaisia ehtoja riippuen vakuutustyypistä.
 
Melkoinen suo tosiaan. Haluttiin ottaa vakuutus jo ennen syntymää. Päädyttiin Ifiin, mutta odotellaan vielä sieltä vastausta, kun terveysselvityksessä tuli kahteen kohtaan "kyllä" kroonisten sairauksien ja lääkitysten takia...
 
Me päädyttiin lopulta Pohjolaan juuri sen pienen omavastuun takia (100 euroa per vuosi, ei lisäprosentteja, kuten suurimmalla osalla muista vakuutusyhtiöistä) ja sitten tuon matkavakuutushomman, josta kirjoitin aikaisemmin. Pohjolalla oli myös suurimmat enimmäiskorvaukset.

Lisäksi soittelin ja selvitin, että jos Pohjolasta ottaa lisäturvana "Erityiskulut" (noin 10 euroa/vuosi), se korvaa myös apteekista ostettavat äidinmaidonvastikkeet, jos sattuu tulemaan erityisen allerginen lapsi. Ne ovat ilmeisen kalliita, joten otin tuon lisäturvan meille. Perusvoiteita ei sen sijaan saanut Pohjolalla millään lisäturvallakaan katettua.
 
Meilläkin on vakuutusasiat kunnossa :) Otin näistä selvää jo ennen rakenneultraa, mutta sitten asia jotenkin jäi ja muutama viikko sitten tajusin, että nyt se pitää ottaa että saa vielä syntymättömälle lapselle! Aika kuluu niin nopeasti! Mutta nyt siis maksut maksettu ja vakuutus voimassa, ja äidillä turvallinen olo :)
 
Pitäisi varmaan vaihtaa vakuutusyhtiötä... Käytiin kesäkuun alussa neuvottelemassa pikkuiselle vakuutusta ja saatiin ihan kivan kuuloinen tarjous. Omavastuuta 100euroa, maksukatot korkealla ja olisi korvannut lähes tulkoon kaiken. Hintakin oli halvempi kuin oltiin odotettu. Sovittiin että teen terveysselvityksen ja lähettävät sitten postissa tarvittavat asiakirjat ja laskun niin saadaan vakuutus voimaan. Täytinkin sen muistaakseni jo samana päivänä ja jäin odottamaan. Kärsivällisyys loppui reilu kuukauden odotuksen jälkeen ja pistin viestiä sinne päin, että missä mennään. Tänään tuli sitten soitto (tai näemmä eilen kun kello on jo noin paljon), jossa kerrottiin että vakuutus on hylätty. Soittaja ei pystynyt edes kertomaan syytä tähän, joten pilasi vain kivasti päivän sillä ja sanoi laittavansa soittopyynnön asioista päättävälle taholle. Varmaan siis pilaavat huomisenkin päivän sillä soitolla. :angryfire Paitsi jos sitäkin saa odottaa kuukauden. Jos jollain ei vielä ole vakuutusta, älkää luottako että sen saa pohjolasta tai että ne edes viitsisivät ilmottaa, ettei vakuutusta tipu. Veikkaisin syyn olevan se, ettei haluttu niskaturvotusmittausta, mutta voihan se olla niiden logiikalla vaikka se, että painoindeksini oli ennen raskautta 19 tai ihan vain se, että nimeni alkaa P:llä. Voisi kuvitella että olisivat edes jonkinlaisen vähän muokatun vakuutuksen tarjota on syy hylkäykseen sitten mikä hyvänsä, mutta eipä niitä näköjään kiinnosta saada meidän rahoja.
 
Todella huonoa palvelua ettei tuosta tullut edes mitään ilmoitusta ennenkuin itse aloit kysellä perään!!Meillä on vakuutukset Ifillä ja se on kyllä iso ja persoonaton pulju mutta hyvä puoli on se että kaikki tuollainen tieto kulkee nopeasti ja aika automatisoidusti.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Joko valittaminen kannattaa tai sitten asioilla vain on taipumus järjestyä. Tänään soittivat ja pahoittelivat kovasti sitä ettei ollut ilmoitusta tullut. Oli ilmeisesti ollut jotain häikkää niiden järjestelmässä (olisi siis pitänyt tulla automaattisesti). Syy hylkäykseen oli tosiaan tuo ettei niskaturvotusta olla mitattu (note to self, jos tulee pikkusisko/veli otetaan kaikki seulat mitä tarjotaan niin ei tarvitse sotia vakuutuksesta). Hienoa tässä on se, että saatiin nyt kumminkin se vakuutus, koska oli niiden vika ettei saatu tietää asiasta ajoissa ja mahdollisesti hakea vakuutusta muualta. :)
 
No hyvä Vargynja että kuiteskin onnistui, vaikka ovat nuo sellaisia kiemuroita aina että tukun harmaita hiuksia ja hampaitten kiristystä teettää!
 
Meille tuli lopulta tieto, että saadaan odotusajan vakuutus ifiltä. Helpotti kummasti, kun olin jo ehtinyt jännittää, miten käy.
 
Mä tuskailin miehelle että missä se päätös vakuutuksesta oikein viipyy. On kuulemma tullut aika päivää sitten ja maksetukin jo. Näin meillä kommunikoidaan :D

Sent from my GT-I9505 using Vau Foorumi mobile app
 
Takaisin
Top