Nimi ja ristiäiset/nimen antaminen

Keskustelun 'Lokakuiset 2018' aloitti Kyfik, 26 elo 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kyfik Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Joko nimi on selvillä? Entä mahdolliset juhlat?


  Täällä ei nimestä päästä sopuun. Kummankaan ehdotukset ei käy toiselle. Mies ehdottaa aivan liian yleisiä.

  Omani on niin yleinen et ala-asteella oli lisäkseni 3(!!!) samaa eli meitä oli 4 yhteensä.
  Siinä 4-5-luokalla alkoi kilpa kuka saa olla vaan se "maija", ja ketkä muut oli maikkeja tms. lempinimillä. Kukaan ei halunnut et etunimen perään lisätään sukunimen eka kirjain. Open tää oli pakko tehdä mut näin kaveripiirissä oli ongelma.

  Siks en tosiaankaa halua lapselle nimeä, mikä on 30 000 muullakin samalla vuosikymmenellä annettu. Oma huono kokemus siis taustalla. :confused:

  Myös uhkaavasti näyttää et ristiäiset ajoittuis just joulukuulle eli jolloin kaikki pikkujouluissa tai hermona lahjojen perässä viikonloput menossa. Pääseekö kukaan paikalle? Haluan ikää vähintään 2kk, että pahimmat syntymäitkut jo takana (ekasta kokemus).
 2. Rouva V. Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Lokamammat 2018

  Meillä nimet valmiina. Nimiäiset pidetään heti kun typy on sen 1kk, sama homma kun esikoisen kanssa.
 3. Bellarus Rakastunut foorumiin Syysäidit 2020 Lokamammat 2018

  Nimi on selvillä, mut koska ei olla naimisissa ja halutaan lapselle isän sukunimi niin pitänee odottaa vähintään se 6 viikkoa... Ristiäiset pidetään, pitänee alustavaa päivää alkaa miettimään just tuon pikkujoulukauden vuoksi...

  Itsellä taas on harvinainen nimi joten en halua lapselleni sellaista nimeä, mikä kuullaan aina väärin ja taivastellaan et enpä ole ennen kuullut. Vaikka kyllä tykkään nimestäni muuten :) En kuitenkaan halua että luokalla on samannimisiä, mut nyt lienee löytynyt nimi joka täyttää kummatkin kriteerit :)
 4. Ruusunen29 Tuttu foorumilla

  Nimi selvillä, mutta juhlia ei mietitty vielä. Vanhemmilla sisaruksilla nimet joita juuri en ole kuullut huudeltavan missään ja heidän näköiset. Eipä sekoitu lapset ja kansainvälisesti helppo lausua. Tulokkaalle samaa kaavaa, vaikka nimi kyllä hiukan yleisempi.

  Juhlien ajoitus ja paikka täytyy miettiä. Kotona/anoppilassa vai vuokratila..
  Vanhin lapsi täyttää vuosia joulukuun alussa ja joulukin pitäisi klaarata kolmen lapsen toivein sekä vauvahulinassa. Siinä pähkinää..
 5. vauvakuume ♡ Rakastunut foorumiin Heinäkuiset 2021 Kesämammat 2016 Lokamammat 2018

  Nimi meillä on ja kutsukortit valmiina. Paikan varaan kun on laps syntynyt. Pienet ja ontuisit Katajaiset tulee :) Osa kummeista vielä päättämättä.. Tarjolle tulee pientä suolaista ja makeaa ja tietysti kakku jonka tilaan sitten myöhemmin :) Kaikki vieraat tulee ihan läheltä joten ruokaa ei tule, hyvin samanlaiset juhlat toivottaisiin kun esikoisellakin oli.
 6. Sarianna Aloittelija

  Meillä on tulossa ristiäiset ja kummit ollaan jo päätetty. Tosin vielä ei olla heitä pyydetty, se kiva osuus vielä edessä :)
 7. Sarianna Aloittelija

  Niin ja nimi ollaan jo melko varmasti päätetty. Löydettiin yllättävän helposti kumpaakin miellyttävä nimi :happy:
 8. Eliza79 Ihastunut foorumiin Joulumammat 2016

  Meillä ei oo nimiä vieläkään! Yäääh! Lista vaihtoehdoista kyllä löytyy, mutta se lista ei vaan tunnu lyhenevän. Pitänee odottaa tenavan syntymää eikä stressata turhia. Eiköhän se nimi sitten kirkastu. :)


  Muoks. Niin ja meillähän kasteaika, paikka ja pappikin on tiedossa kyllä. :D
 9. Kyfik Peruskäyttäjä Lokamammat 2018

  Me ollaan nyt ehkä saatu yhteisymmärrys nimestä... Kummit on iso ongelma kun ei kukaan kuulu kirkkoon! Ne kuuluvat, jotka jo on ekalle. Joudumme heidät varmaan pyytään tällekin. Jotenkin itseä jännittää mitä ovat mieltä, haluavatko alkaa. o_O

  Mikä ois hyvä tapa pyytää, asuvat kaukana ja näemme harvoin. Olisiko joku runollinen viesti? Ainakin saisivat miettiä eikä heti vastata.:rolleyes:
 10. tiuhtikka91 Peruskäyttäjä

  Meillä oli kans sama ongelma noita kummeja miettiessä kun tuntui että jokainen kummiehdokas mitä mietittiin ei kuulunutkaan kirkkoon :rolleyes: aloin jo epätoivoisesti puhumaan että lapsi jää ilman kummeja kohta niin onneksi minun serkkuni (joka tosi läheinen ja halusin eniten kummiksi) lupasi liittyä takaisin kirkkoon jotta meidän vauva saa kummin :D samoin toinen lupasi liittyä ettei jää lapsi ilman kummeja... mutta ei ollut helppoa kummien valinta :D

  Muoks: valinta oli helppoa mutta rekrytointi ei :D
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu