Neuvolakuulumisia!

Neuvolassa käyty :)

Rv 34+6
Paino : +394 (alusta 9,2 kg)
Turvotus: ++
RR : 129/86
Pissa: puhdas
Hb: 98
Sf: 30
Syke: +140
Liikkeet: ++
Tarjonta: rt 

Kaikki muuten hyvin mutta hempat ei vieläkään suostu nousemaan vaikka mitä yrittäsin syödä. :( Ei oikein kunnolla saatu selvää onko perätilassa vai ei. Jospa se 2viikon päästä selviää. Itse tunnen potkut vaan sivuilla.:(
 
Eilen käyty neuvolassa:

Viikot: 34+4
Painonmuutos: +323 (alusta mitattuna 11kg)
Turvotus: +
RR: 111/71
Pissa: Puhdas
Sf: 38cm (yläkäyrillä mennään reilusti, vauva perätilassa ja lapsivettä normaalia enempi)
Tarjonta: Pt
Sykkeet: +145
Liikkeet: ++ 

 
Heipähei!

Eilen sain puhelimitse tuomion raskausajandiapeteksestä. Yksi arvo oli koholla, muttei mitenkään erikoisen paljon. Sain tänään sit neuvolasta ruokailuohjeet ja verensokerimittarin. Koko käynti oli aika kamala. Terkkari hajoitti lansetin piikki osan, sähläsi papereiden kanssa jne...  Hirveää sähläämistä oli terkkarin puolelta ja se oli muutenkin tosi vihainen. Sf mitta ei ollut kasvannut ja painokin oli + 600 gr /vko, joten painon nousukin on rauhoittunut. Tylsä käynti oli. Seuraavaksi lääkäri ja sit alkaakin viikon välein ravaaminen... 
 
Neuvolassa käyty tänään. 

Rv: 32+1
Paino: +732g/vko (alusta 13kg. Jippikayjei motherfucker... Mutta son voi voi, en rupia kyllä nälkä lakos olemaan. muutenki ihan v*tusta koko raskaus.)
Turvotusta: +
RR: 106/74
Pissa: Puhdas
Sf: 29
Syke näky UÄssä siinä sivussa kun varmistettiin että pieni on raivotarjonnassa. Oli jopa laskeutunut niin alas että nyt yli huomenna on lääkäriaika. Näyttäis kuulemma kovasti siltä että pieni ei sielä tahtoos enää kauaa olla. Olis ny niin kauan ettei teholle tarvis lähtiä.
Saunomistakin oon jo joutunu rajottaa -kaiken muun lisäks- kun rupeaa supistelee liian rajulla tahdilla.
Oma mieliala on näitten neuvoloiden takia ihan maassa. Jotenki sitä vaa on niin epäonnistunu olo kun raskaus ei etene kun oppikirjasta. Ei muutaku jalat ristissä soffalle vaa pötköttää. :P

MUOKS // Nii joo ja tosiaan, kaiken lisäks vielä saattaa tiputella jo lapsivettä. Nice.
 
Eilisiä neuvola terveisiä.

Rv 32+4
Paino: +1194g/vk (alusta +17kg!!! voi ziisus.)
RR: 126/90
Pissa: Puhdas
Sf: 28
Syke: +140
Liikkeet: ++


Kävin eilen ylimääräisen käynnin kun luulin että minulla on jonkin sortin raskausmyrkytys, mutta onneksi kaikki arvot oli kunnossa ja hätäilyni oli aiheeton. Mutta oman mielenrauhani vuoksi halusin päästä kuulemaan vauvan sydänäänet ja saada virtsatutkimuksen.
Kolme päivää olin turvoksissa ku potkupallo, sormiakaan en uskaltanut näyttää koiralle kun olis varmaan syönyt ne luullen niiden olevan nakkeja! :D Mutta täytyy vielä ennestään vähentää suolan käyttöä (minä en sitä ruokaan laittaisi, mutta tuo isäntä on hemmetti soikoon niin sukkela laittamaan sitä aina joka paikkaan!), ja varmaan koitettava josko vihreä tee -kapselit auttaisi poistamaan edes osan nesteestä tässä kropassa.
 
Hello!

Neuvola Rv 32 + 3

Paino: 79,5 kg, +650g painonmuutos/viikko

RR: 108/67

Pissa: Puhdas

Hb: 124. Jatkossa obsidan 1tbl joka toinen päivä

Sf: 31cm

Syke: 146

Liikkeet: ++

Lapsukainen jälleen raivotarjonnassa:) Taitaa olla liikkuvainen tyttö tulossa, kun viikko sitten äippäpolilla oli perätilassa:) Oma neuvolatäti jää kesälomalle ja nähdään seuraavan kerran kun lapsi on syntynyt ja hän tulee tekemään kotitarkastuksen. Toivottavasti hänen sijaisensa olisi myös mukava:)
 
Viikot: 33+0
Painonmuutos: + 100g/vk (alusta 5kg)
Turvotus: -
RR: 119/74
Hb: 117
Pissa:Puhdas
Sf: 28cm
Tarjonta: Rt
Sykkeet: +138
Liikkeet: ++ 
 
Vikkot: 36+4
Painonmuutos : alusta 13,1
Turvotus: +
RR: 133/81
Hb: 108
Sf: 33
Tarjonta: Rt
Sykkeet: +140
Liikkeet: ++
 
Moikka!

Neuvola Rv 33 + 1

Paino: -75g painonmuutos/viikko (kilpparilääkitys alkanut selkeesti purra), alusta +8,7kg

RR: 128/81

Pissa: Puhdas

Hb: 126. Jatkan raudan popsimista, kun oli himpun laskenut viime kerrasta

Sf: 30cm

Syke: +130

Liikkeet: ++

Nyt kurkittiin ultralla, miten päin kaveri möllöttää ja raivotarjonnassa oli. Ja toivottavasti pysyykin =).
Seuraavaksi vuorossa neuvolalääkäri 3 viikon päästä.
 
Neuvolakuulumisia vähän myöhässä viime viikon maanantailta.


Rv 33+0

Paino: +538 (alusta 12,1 kg)

RR: 118/82

Pissa: Puhdas

Hb: Ei mitattu

Sf: 33

Syke: +

Liikkeet: ++

Lapsivedenmäärä: N

Tarjonta: Rt

Eipä mitään ihmeellistä tälläkään kertaa. Sf huitelee ihan omia käyriään, mutta eipä neuvolassa tosta mitään mainittu. Itteeni vähän huolettaa millanen pikkujätti sieltä tulee, mutta onneksi on ensi torstaina synnytyksen suunnittelu, jossa sitten varmaan kurkataan ultralla :).
 
Rv 36+3

Paino: +750

RR: 120/80

Pissa: Puhdas

Hb: Ei mitattu

Sf: 34

Syke:  140-145

Liikkeet: ++

Tarjonta: Rt

Eli viimeinen lääkäri käynti oli, kohdunkaula oli lyhentynyt mutta suu oli kiinni (sano kyllä että on kiinteä mutta tuntuu hieman pehmentyneen). Ens viikolla sit uusiks terkkarille toivottavasti saisin ajan synnytystapaultraan, vähän mietityttää että minkä kokoinen kaveri sieltä on tulossa kun vedelty kokoajan yläkäyrillä..
 
Täälläkin tänään 3viikon tauon jälkeen käyty neuvolassa...

Rv 33+3
Painoa 500g viikossa, alusta 13kg, eli alkais jo piisaamaan.
Pissassa proteiini +/-, mutta ei aiheuta toimenpiteitä, kun paineet ok.
Syke oli 140
Rt on ollut jo jokusen viikon, mutta ei merkkejä kiinnittymisestä, mitä en kyllä odota missään vaiheessa, aiemmatkin kiinnittyneet synnyttäessä :)
Ja sf 33, eli yläkäyrälle menee tasasesti.
 
Eilen tuli taas käytyä neukku tädin juttusilla. Oma täti oli lomalla vissiinkin joten joku ihme harjottelija oli suorittamassa toimenpiteitä..

RV 35+0
Paino: 725g/vko (alusta 14,5kg)
Turvotus: +
RR: 109/79
Pissa: puhdas
Hb: 123
Sf: 30cm 
Tarjonta : Rt
Syke: 140
Liikkeet: ++
 

RV 34+3
Paino: 80kg 250g/vko
Turvotus: +
RR: 114/72
Pissa: puhdas
Hb: 116
Sf: 32
Tarjonta : Rt
Syke: + 140
Liikkeet: ++
Rautalisä jatkuu 1 tbl joka toinen päivä. Meilläkin toinen terveydenhoitaja vastaanotolla, kun oma on lomalla. Tämäkin oli ihan mukava. Ensiviikolla lääkärineuvola ja synnytystapa-arvio siis:) Tämän jälkeen tapaan terkkaria viikon välein.
 
No nii, eilen oli viimenen lääkäri käynti. Reissu oli kertakaikkiaan tuskallinen (vaikka onneksi olikin suosimani lääkäritäti suorittamassa toimenpiteitä).

Rv: 37+1
Paino: 1,120kg/vko (alusta 16,9kg)
Turvotus: +
RR: 112/76
Pissa. Puhdas
Hb: ei mitattu
Sf: 31,5
Tarjonta : rt
syke: +140

Sisätutkimukstulokset vähän yllätti.
Kohdunkaula kadonnut kokonaan ja on jo sormelle auki. Ei kuulemma tule olemaan loppuun asti masussa, että tässä nyt sitte jännäillään koska tuloo noutaja.
Nyt on 3. yötä mennyt nukkumatta polttavien alavatsa/alaselkä kipujen takia, ja eilen tutkimuksen jälkeen supisteli pitkin päivää, välillä säännöllisesti välillä epäsäännöllisesti.

Elämme jännittäviä aikoja emoticon
 
Lääkärineuvola:
RV 36+3
Paino: 82,1kg
Turvotus: +
RR: 116/74
Pissa: puhdas
Hb: 118
Sf: 35, pompsahti yläkäyrille:)
Tarjonta : Rt
Syke: 160
Liikkeet: ++
Kohdunsuu on kiinteä ja kiinni, mutta pituus laskenut 2cm, spekulalla katsottuna. 30.5 ollut vielä 5.5cm, joka mitattu ultralla.

Tehtiin siis synnytystapa-arvio ja lääkäri totesi, että lapsi mahtuu syntymään kyllä lantiostani. Lantiosta pitäisi tilaa löytyä hyvin. Pää ei ollut vielä kiinnittynyt. Lääkäri oli todella tyytyväinen, kun raskausaikani oli edennyt niin hyvin. Turvotuksiin kommentoi, että on ns. hyvänlaatuista. Painoarviota meillä ei tehdä neuvolassa, lähetteellä tarvittaessa äippäpolilla. Lääkäri ei muutenkaan ultrannut, mikä oli mielestäni outoa kun tähän asti aina ultrattu... Jatkossa terveydenhoitajan tapaaminen viikon välein:)
 
No näimpä siinä kävi että vielä käytiin neuvolassa, vaikka viime viikolla lääkäri täti sano että tuskin tarttee enää tulla. Toivottavasti nyt olis ollu sitte viimenen kerta.

RV: 38+1
Paino: -300g/vko
Turvitus: +
RR: 100/70
Pissa: Puhdas
Sf: 31,5 (ei muutosta)
tarjonta: Rt
Syke +125
Liikkeet: ++
Streptokokki jutska oli nekatiivinen.
 
RV 37+3
Paino: 83,5kg
Turvotus: +
RR: 116/73
Pissa: puhdas
Hb: ei mitattu
Sf: 34, pienempi kuin viime viikolla. Johtuu mahdollisesti vauvan laskeutumisesta.
Tarjonta : Rt
Syke: +143
Liikkeet: ++

Jälleen oli eri terveydenhoitaja, ensi viikolla tapaamme jälleen oman terveydenhoitajamme, kun hän palaa lomalta. Kerta viikkoon nyt rampataan neuvolassa, onneksi neuvola ihan vieressä. Paino sen kun vaan nousee, mutta minullahan on tuota turvotustakin ihan reippaasti.
 
RV 38+3
Paino: 83,8kg. +300g
Turvotus: +
RR: 114/69
Pissa: puhdas
Hb: 126
Sf: 35 kasvanut taas sentin:) Maha tekee temppuja tai oma terkkari osaa mitata tarkemmin:)
Tarjonta : Rt
Syke: +148
Liikkeet: ++

Oma terveydenhoitaja tehnyt jälleen paluu. Kaikki tuntui sujuvan jälleen näppärästi neuvolassa. Rautakuurin sain lopettaa kun hb noussut lähes lähtötilanteeseen. Viikon päästä jälleen neuvola. Terveydenhoitaja oli sitä mieltä, ettei välttämättä tämä raskaus kauaa jatku:)
 
Kirjotellaampas nyt vielä tännekin. Edelliskertakin jäi laittamatta, mutta näissä ei kyllä juuri mitään muutosta tapahtunut.
Eilen oli siis neuvola.

Rv: 40+1
Paino: +500g/vko (alusta 18,9kg)
Turvotus: +
RR: 106/77
Pissa: Puhdas
Sf: 32cm
Tarjonta: Rt
Syke: +135
Liikkeet: ++

Tosiaan, edellisellä nla käynnillä jo puhuttiin käynnistyksestä ja olinki ihan 100 varma että nyt mä sen haluan. Että nyt piisaa tää kidutus. Sitten ylläripylläri iski joku hormooniryöppy päälensä ja kieltäydyinkin koko käynnistyksestä. Ai ettien että ku nyt vituttaa! Toisaalta onhan se kiva nähdä että kuinka tää homma etenee!
Jokatapauksessa ens ma on seuraava nla jos ei ole pieni vielä ulostautunut musta vapaaehtoisesti. Sillon sitten sovitaan käynnistys.
Unettomia öitä vietellään. Ei vaan malta nukkua kun odottaa että josko se tänä yönä syntyis.
Sen verran tuli tälläkertaa uutta infoa että Lapsonen vatsassani on todennäiköisesti hyvin pitkä. Että taitaa olla viisaampaa pakata kotiutumisvaatteisiin jotain muutakin kuin nuo 50 senttiset :D
 
Takaisin
Top