Neuvola 4kk

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2011' aloitti Minttuliina, 30 marras 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Minttuliina Tuttu foorumilla

  Siltä varalta, jos ei kaikki ole kadonneet naamakirjaan :D


  Meidän tirppanen oli 4kk neuvolassa komeat 62cm pitkä ja painoi hurjat 5560 grammaa. Siro mutta sopiva! Tohtori ei löytänyt tytöstä mitään vikaa, aika pikavisiitti.
 2. malin Peruskäyttäjä

  oj meillä poika vähä isompi.. 65,5 cm ja 7560 kg... alettii kokeilee bataattia heti käynnin jälkee jospa se oksentelu sitte vähentyis...
 3. elissa Uusi käyttäjä

  Meijän poitsulla kokoa oli, 7320g ja 64cm.
  Alettiin maisteleen kiinteitä 3,5kk juurikin oksentelun takia ja onkin vähentyny huimasti!
 4. t t Peruskäyttäjä

  Meillä 4kk iässä painoa oli 6100g ja pituutta 61,5cm. Kiinteitä ollaan vajaa pari viikkoa maisteltu, niillä ei vaikutusta puklailuun. Eli puklua riittää entiseen malliin ja neuvolassa saa ravata parin vko:n välein painokontrolleissa, kiitos alaspäin menevien käyrien.
 5. Heinä11 Uusi käyttäjä

  Meidän neidin 4kk neuvola oli tänään, paino 6775g ja pituus 63,5, ollaan syöty kiinteitä kolmisen viikkoa.
 6. Margeliini Tuttu foorumilla

  Anteeksi, että tungen nokkani tänne, nuo toukokuiset ovat hävinneet naamakirjaan ja ihan vaan mielenkiinnosta kyselisin, että miten teidän lasten puklailuihin on suhtauduttu neuvolassa? Meidän neiti (nyt 6 kk) alkoi puklailla ihan hirveesti 3 kk iässä ja oli ihan tuskaisen oloinenkin sen takia. Neuvolan kanta oli vaan, että vauvat puklaa. Jotain käsikauppalääkettä olis voinut kokeilla, mutta aloitettiin maidonsakeuttajan käyttö, mikä vähän vähensi puklaamista ja kiinteät heti 4 kk iästä. Helpotti, mutta nyt on taas neiti alkanut puklailla aika paljon ja lentää ihan kaaressa isot satsit. Tuskaisuutta ei pahemmin ole, mutta yskii paljon (hapan mahaneste ärsyttää kurkkua?)

  Yhden tutun lapsella on todettu refluksitauti. Mietinkin, että missä määrin tuota puklailua täytyy olla ennen kuin se voidaan määritellä refluksiksi?? Olen myös lukenut, että refluksi voi olla oire maitoallergiasta. Tytöllä on ollut myös alusta asti pahoja ilmavaivoja, joihin on saanut lääkkeen. Mitään ei kuitenkaan neuvolassa ole puhuttu maitoallergian mahdollisuudesta... Täytyykö tässä yksityiselle mennä, jos haluaa, että syyt selvitetään?? Ja mulle kyllä ihan kelpais, jos neuvolassa joku osaava lääkäri sanois mulle, että nuo oireet johtuu vaan ruuansulatuselimien kehittymisestä. Voisin sen uskoa, mutta kun siellä on joka kerta lääkäri, joka ei tunnu tajuavan mitään vauvoista :(
 7. malin Peruskäyttäjä

  meillä alettiin kans puklailee iha sikana 3 kk ja sitte 4 kk ni alettii käyttää tota sakeuttajaa ja kiinteet alotettii ja ehkä viikon pysy puklailut poissa ja nyt alko taas... me käytii sairaalas ultraamas toi vatsanalue mutta ei siellä mitää näkyny mutta ehkä sun pitäs vaatia niitten kattoo toi vatsan joku läppä.. en tiiä suomeks noit termejä mutta jos ei neuolast ni mee yksityiselle... just toi kaaressa lento ni voi olla just toi refluxi tai sit maitoallergia... mut kokeile antaa eri maidonkorviketta jos annat korviketta mut jos imetät ni sit ei voi olla maitoallergiaa...
 8. Minttuliina Tuttu foorumilla

  Refluksi sanana tarkoittaa takaisinvirtausta, jota useimmilla vauvoilla on jossain määrin eikä se ole sinäällään paha. Mutta taudiksi se heittäytyy sitten, kun se aiheuttaa haitallisia oireita (kipuja ja esim. univaikeuksia vauvalle, niin runsasta pulauttelua että kasvu kärsii, ruoansulatuskanavan tulehdustilan tms.).

  Refluksitauti voi olla myös kokonaan ilman puklailua, ns. silent refluksi, eli diagnoosi oirekuvan perusteella ei ole ihan simppeli. Periaatteessa "harmiton" puklailu on tätä: ei lennä sentään ihan kaaressa, vauva ei ole kipeän oloinen ja paino nousee. Jos teillä lentää kaaressa ja vauva on välillä kipeän oloinenkin, niin kyllä tuo kannattaa selvittää. Refluksin taustalla voi olla ihan vaan elimistön kypsymättömyys tai allergiat (maito, vehnä, munat tavallisimpina). Kotikonsteina voi kokeilla sakeuttajien ja kiinteiden lisäksi sängyn päädyn nostoa ja päiväsaikaan mahdollisimman paljon pystyssä olemista (esim. kantoliinassa, vaunuissa vauvan iän huomioiden pääpuolta pystyyn). Jos aiheuttajana on allergiat, niin apu voi löytyä korvikkeen vaihdosta tai imettävän äidin välttämisruokavaliosta, eli kyllä maitoallerginen lapsi voi reagoida jos imettäjä itse syö maitotuotteita.

  Jos teidän neuvolalääkäri on urpo, niin pääsisitkö omalääkärille? Tai sit ihan yksityiselle. Toivottavasti ratkaisu löytyy!

  EDIT: Anteeksi, sinä kysyt kokemuksia ja minä intoonnun luennoimaan. Paha tapa. Itse en ole ottanut meidän puklailuja/oireita neuvolassa puheeksi, vaikka jossain vaiheessa refluksia vähän epäilinkin, mutta kokeilin kotikonstit ja totesin ettei se sitä varmaan ole.
 9. t t Peruskäyttäjä

  Margeliini:
  Meillä ollaan puklattu urakalla reilun 1kk ikäisestä lähtien. Ensin neuvolasta suosittelivat sakeuttajan käyttöä ja kokeilemaan korvikkeena (ollaan jouduttu olemaan alusta lähtien osittaisimetyksellä) jauhemaisen nutrilon omneota, se vasta mielenkiintoinen korvike oli kun ensin lens vedet ja sit hetken päästä tytöllä oli suus täys möhnää.

  6vko:n ikäisenä lääkäri kirjoitti reseptin Gaviscon närästyslääkkeeseen, siitä ei mitään havaittavaa hyötyä. Sen antokin hieman haastavaa, kun pitäs ottaa 30min syömisen jälkeen ja yleensä meillä aina nukutaan siinä vaiheessa. Nyt 4kk iässä lääkäri kehoitti aloittamaan kiinteiden syönnin, josko siitä olisi apua. Reilu pari viikkoa ollaan maisteltu, mutta eipä siitäkään ole havaittavissa mitään muutosta tilanteeseen.

  Rintamaidon puklaa kaikista nopeiten, yleensä vajaa 5min imetyksestä niin puklu lentää. Sakeuttajan kanssa korvike pysyy parammin sisällä, mutta ei sekään puklaamista lopeta. 2 eri korviketta ollaan kokeiltu, mutta en usko niillä olevan merkitystä tässä tilanteesa. Kun on puklu niin on puklu, eiköhän se iän ja kiinteiden syömisen lisäämisen myötä helpota ajan kanssa.

  Me ollaan alusta lähtien ravattu neuvolassa kasvukontrollissa parin viikon välein, kerran on tainnu olla 3 viikon väli käynneillä. Käyrät menee laskusuunnassa koko ajan, mutta kun aina kuitenkin paino on jonkinverran noussut, niin ei muita toimenpiteitä. Itse puklaaminen ei näytä tyttöä juuri haittaavan, en huomaa minkäänlaisia närästysoireita, ei vaikuta kivuliaalta. Yleensä tulee hetken kitinä, sit lentää puklu ja sit hetken kitinä ja kaikki on ohi vajaassa 5 minuutissa. Itseäni vaan ärsyttää kun koko ajan saa olla vaatteita vaihtamassa, kuivaa harsoa etsimässä, kylään ei tee mieli mennä kun koko ajan saa kytätä ettei istu kangassohvalla tai ole maton päällä ja kaikista ärsyttävintä on ne iki-ihanat ihmiset jotka on ensimmäisenä kiskomassa harsoa pois tytön naaman eestä! on se niin vaikeaa ymmärtää, että antaa sen harson vaan olla siinä leuan alla, niin ei tartte koko ajan vaatteita vaihtaa.

Jaa tämä sivu