Muita keskosia?

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2015' aloitti Esikoisen saanut, 11 kesä 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Oliko täällä toukokuisissa muita kuin minä, jotka sai vauvan ennenaikaisesti? Keskosten kehittyminen on vähän erilaista kuin täysiaikaisten.
 2. Saga_Maria Hyväntuulinen höpöttäjä

  Meidän kaksoset syntyivät täysiaikaisina, mutta A-tyttö luokitellaan keskoseksi alhaisen syntymäpainon vuoksi. Meillä käytössä keskostipat ja rautalisä, ja jo kuukauden päästä edessä soseitten aloittelu. Seurantakin on tiheämpää.
 3. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Saga-Maria, meidän poikakin sai käsittääkseni keskostippoja sairaalassa. Rautalisä menee tottakai, samoin d-vitamiini. d:tä taitavat tosin saada muutkin vauvat. Erilaisia hivenaineita on tietty myös keskoskorvikkeessa, joka on toistaiseksi ollut hänen ravintoaan. Vellikokeilu alkaa meillä 3 kk iässä ja ilmeisesti ne soseet pian myös. Seuranta on meilläkin tarkkaa.
 4. Saga_Maria Hyväntuulinen höpöttäjä

  Millä raskausviikolla teidän poika syntyi? Miten kasvu on sujunut? Musta tuntuu että meillä kasvetaan hitaammin verrattuna noihin isosisaruksiin jotka syntyneet normaalikokoisina.
 5. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Lapsi syntyi 31+6. On hän vielä pienempi kuin täysiaikaiset olisivat, mutta saavutuskasvua on kuitenkin tullut ihan kivasti. Lapsi kasvaa johdonmukaisesti omalla käyrällään.
 6. möömin Oman äänensä löytänyt

  Meillä poika oltaisiin laskettu keskoseksi koonsa vuoksi, syntyi käynnistyksellä 37+4 ja oli 2075g/44cm pitkä. Mutta ei sitten laskettukaan, outoa... Oltiin viikko sairaalassa, kun tutkittiin syytä pieni kokoisuudelle, mutta vika taisikin olla geeneissä(ollaan miehen kanssa siroja ja lyhyitä). Ennen synnytystä kätilöt kerto, että on suuri mahdollisuus, että poika lähtee lastenosastolle suoraan, mutta toisin kävi, saatiin nauttia vierihoidosta koko sairaalajakso. Mutta pieni kun on, niin menee käyrien alhaalla ja tekee ns.omaa käyräänsä. Rautalisää ja D-vitamiinia saa päivittäin, ja niin lisämaitoa..
  Tuppauduin näin vain tänne, vaikkei lastani laskettukaan keskoseksi, mutta kun pieni on..
 7. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Möömin, kiva kun "tuppauduit". Teillä oli kuitenkin aika pieni poika, vaikkei ajallisesti ollutkaan keskonen. Ihanaa kuulla, että saitte olla vierihoidossa koko ajan. Meillä meni useampi viikko sairaalassa ja iltaisin oli sydäntä särkevää jättää lapsi sinne ja lähteä kotiin. Vaikka hoito olikin tosi hyvää. Mutta kukapa vanhempi haluaisi omaa lastaan jättää...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. Freyja86 Päivystävä dosentti Tammiäidit 2020 Syyskuiset 2021

  Saanko minäkin tuppautua mukaan kesäkuisista?

  Meidän poika syntyi 17.4 rv 30+6. Painoa oli pienellä miehellä 1100g joten paljon on vielä kirittävää täysiaikaisiin verrattuna. Istukan toiminnassa oli jotain häikkää ja poika ei oikein tahtonut kasvaa masussa niin päättivät että parempi purkaa raskaus. Meillä on kaikki sujunut yllättävän hyvin tähän mennessä eikä takapakkia ole vielä tullut.

  Tällä hetkellä ikää siis jo pari kuukautta ja kotiin päästiin kesäkuun alussa jolloin painoa oli 2,2 kg. Nyt jännitän ensi viikon neuvolaa et onko jo 3kg rikki.

  Olisi tosiaan kiva kuulla muiden keskosten kuulumisia kun kuitenkin pientä haastetta tuo ennenaikaisuus on tuonut tullessaan. Sydäntä raastavaa tosiaan oli jättää pieni sairaalaan ja helpotus oli valtava kun koitti kotiinlähtö.

  Onnistuiko teillä imetys? Mulla kun maidontulo loppui pojan ollessa sairaalassa ja ollaan korvikkeelle menty. Masuvaivoja tosin on aika paljon :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Freyja86, tervetuloa! Tarinasi kuulostaa samantapaiselta kuin omani (istukkajutut, pienipainoisuus, raskauden purkaminen etc).

  Imetys ei meilläkään onnistunut valitettavasti. Pumppasin sairaala-aikana maitoa ja aluksi se riittikin. Mutta sitten maidon tarve kasvoi ja minulla vastaavasti maidon tulo väheni. Korvikkeella mennään ja nykyisin myös vellillä.
 10. Guang Xi Puuhakas puhuja

  Käyttääkö ne viisaat tosiaan termiä "raskauden purkaminen"? Kuulostaa ihan kamalalle. Joskus lääketieteellinen puhe on vaan niin kylmän kolkkoa. Ihmisistä kuitenkin kyse.

  Kaikkea hyvää pikkuisille ❤️
 11. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Guang Xi, kyllä kohtelu oli meillä sentään ihan inhimillistä kaikesta lääkärilatinasta huolimatta. :) Kiitos hyvistä toivotuksista!
 12. Guang Xi Puuhakas puhuja

  En kohtelua tarkoitakaan, vaan tuota termistöä.
 13. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Juu, termistö on kauheaa kyllä...
 14. veronicat Jostain jotain jo tietävä

  Moikka!
  Meillä myös keskospoika rv 35+0 mitoiltaan oli 2075g ja 43cm pitkä.
  nyt tosin ukkeli painaa 4700g ja kaikki menny hyvin vaikka yrityksestä huolimatta täysimetys ei onnistunut ja nyt ollaan lähes täysin korvikkeella (huvitissitystä).
  Meillä myös rautalisä ja keskostipat käytössä.
 15. Esikoisen saanut Hyväntuulinen höpöttäjä Toukokuunmammat 2015

  Moi Veronicat, kiva kun tulit mukaan keskusteluun. Ihana kuulla, että kaikki on mennyt teillä hyvin keskosuudesta huolimatta. Teillä oli jo aika hyvät viikot onneksi, mutta kyllähän keskosuus säikäyttää. Meilläkin oltiin päivää vaille 32-viikkoisia ja viikot suojasivat, vaikka painoa olikin tosi vähän. Tsemppiä vauva-arkeen! :)
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1