Mitäs teille kuuluu?

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2012' aloitti Evelin, 22 marras 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Evelin Oman äänensä löytänyt

  Olen taas viimepäivinä ruvennut miettimään, että käykö täällä vielä kukaan. Olisi niin kiva käydä vaihtamassa ajatuksia ja kuulumisia, mutta tuntuu, ettei tätä sivua meinaa enää muistaa...etenkään, kun päivityksistä ei mitään ilmoituksia tule.

  Meillä oltiin tänään puistoilun aikaan hereillä ja mini neiti pääsi vähän konttailemaan hiekkalaatikolle ja nauttimaan keinumisen riemusta. Hiljaisilla vauhdeilla tuntuu olevan kikatuttavan ihanaa puuhaa. :D Ja hieman liian kovat vauhdit vetävät kyllä ilmeen todella vakavaksi. :) Höpötys on kyllä todella kovaa ja aika usein sieltä suusta tulee sellainen "äiti" sanalta kuulostava äännähdys. :) Ja äiti tuntuu olevan muutenkin kova juttu. Parku meinaa tulla, jos äiti katoaa näköpiiristä. Ehkä hellyyttävintä on tällähetkellä äidin perässä konttaaminen ja pysähdyttyä lahjettapitkin pystyyn kiipeäminen ja käsien tavoittelu. :)
 2. Carousel Jostain jotain jo tietävä

  Joskus satun käymään täällä palstalla mutta melko harvakseltaan joten ei sitä sitten kirjoiteltuakaan tuu niin paljon. Sääli kyl vähän kun tää meijän ryhmä hiljeni näin.

  Mutta siis tosiaan, meillä ihan sama juttu että parku tulee kun äiti katoaa näköpiiristä! Vaikka ihanaahan se on olla jollekin niiin tärkeä mutta toisinaan kyllä toivoisi että ei olisi niin mun perään :D mutta enpä mä juuri vauvan näköpiiristä häviäkään kun vessaan ;) no, lienee tätä eroahdistusta nyt.

  Meidän poitsu ei vielä konttaa mutta kovasti ryömii, ei siis oo liiemmin näköjään tarvetta kokenut vielä päästä kovempaa.. apua kun se aika tulee! ;) Tuo vauvan kikatus on kyllä niin ihastuttavaa <3 voi että. 

  Meillä nukutaan perhepedissä ja se on sopinut vallan hyvin kaikille, oon kyllä välillä alkanut miettimään josko opettaisi poikaa jo omaan sänkyyn niin saataisiin miehen kanssa tilaa. Just yks ilta päivittelinkin kyllä että miten ollaan ennen vauvaa osattu nukkua niin isossa sängyssä kaksin! :D ja siis ihan normaali 160cm meidän sänky on!
 3. lieppo Vasta-alkaja

  Samoin täällä. Harvemmin tulee käytyä, kun koneella kerkeää istua rauhassa vain iltaisin kun lapsi nukkuu. Meillä tyttö ei ryömi vielä, mutta kovasti yrittää nousta jo konttaus asentoon. Miten teidän lapset nukkuu yön? Herääkö monta kertaa ja pitääkö antaa vielä tissiä/pulloa? Meillä on ollut ns. "kausia" jolloin nukutaan huonommin (nyt taas tämmöinen kausi meneillään). Nukkumaan mentäessä rupeaa heti itkemään kun jää yksin huoneeseen ja harvoin nukahtaa yksinään. Yöllä herää itkemään ja aina pitää taputella pyllylle tai jos sekään ei riitä niin sitten tissiä. Tissiä syö 2-3 kertaa yössä ja pahimmillaan heti kolmen tunnin päästä kun on viety nukkumaan, vaikka ennen nukkumista on annettu puuro. Näin meillä. Ennen puolta ikä vuotta tätä kautta kesti noin kuukauden, sitten pari viikkoa normalisoitu ja nyt taas nukutaan huonommin. Miten teillä? Ja mikä avuksi?
 4. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Hyvin täälläkin menee. Nyt on mullakin unohtunut tää palsta ihan kokonaan. Jotenkin kun ei kukaan vastaa niin eipä sitä itsekään siinä jaksa kytätä :D

  Keinuiltu meilläkin on pari viikkoa sitten ja oli niin väsyttävää et siihen keinuun nukahdettiin.  Poika on meillä jo ryöminyt 1,5kk ja saman verran myös ollut konttausasennossa, mutta konttaamaan ei ole lähtenyt. Jalat ja kädet liikkuu eri aikaa mut ei yhdessä  siis konttausasennossa :D

  Onneksi meillä ei oo tuota eroahdistusta vielä päivisin tullut. Yöt on nyt viimeisen viikon ollu hirveitä. Poika herää itkemään monta kertaa yössä ja mikään ei auta kun äitin syli.
  Ja tissiä syö vielä kerran yössä :/

  Meilläkin tulee "äiji"- hokemaa aika paljon. Aina sellaisissa tilanteissa missä oon vaikka selätysten poikaan niin sillon huudetaan "äijiiiii" ja heti tulee hymy kun huudan takaisin että: "mitä" :)

  Niin ja neljä hammasta koristaa jo suuta. On nännit hieman koetuksella. Ja purashan tuo jo niin kovaa että tuli avohaava nänniin ja imetys teki tosi kipeetä, mutta nyt onneksi paranemaan päin :)
 5. juuliane Silmät suurina ihmettelijä

  Meillä poika rupesi heräilemään parin tunnin välein yöllä vaikka aiemmin heräsi vain 0-2 kertaa yössä. Päätettiin lopettaa yösyötöt koska söi päivisin hyvin kiinteitä eikä yöllä varmasti ollut nälkä. Isä hoiti ensimmäisen maidottoman yön ja sen jälkeen on yöt menneet paljon paremmin! Joskus pitää tutti laittaa suuhun mutta muuten olen saanut nukkua yöni rauhassa jo monta viikkoa. Luksusta! Kaksi hammasta kuultaa ikenistä läpi ja saa nähdä mitä unille nyt käy...
  Täällä liikutaan pyörimällä ja ryömimällä ja konttausasentokin on jo löytynyt mutta sillä ei vielä päästä eteenpäin. Istuminenkin onnistuu hyvin. Äänteitä on kyllä tullut lisää mutta mitään sanojen tyylistä niistä ei vielä synny :D
   
 6. lieppo Vasta-alkaja

  Meillä myös kokeiltiin yö syötön lopettamista ja isi meni aina tytön luo kun heräsi, mutta tyttö ei suostunut käymään nukkumaan jos ei saanut tissiä. Viime ruokailusta oli kulunut yli viisi tuntia, niin ajateltiin että itkee nälkäänsä, kun muina kertoina herätessä riitti kun vaihtoi nukkuma asentoa tai taputti pyllylle. Meillä tyttö ei suostu syömään tuttia, niin sitäkään ei voi yöllä tarjota lohdukkeeksi. Mutta toivotaan että on ohi menevää.
 7. Emmy' Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Hei huhtimammat ja huhtivauvat!

  Kiva Evelin, kun aloitit uuden aiheen. Minä olen aina välillä käynyt täällä kurkkimassa, että onko tullut uutta keskusteluaihetta, mutta kun ei ole tullut, niin en ole itse viitsinyt uutta aloittaa.

  Kiva kuulla kaikilta kuulumisia. Monella olikin jo vauva keinunut. Tyhmä kysymys: Onko teillä omilla pihoilla keinut vai sellaiset sisäkeinut, vai miten? Meillä poitsu on hyppinyt sillä hyppykeinulla, mutta ei vielä keinunut itsekseen tuollaisessa istumakeinussa. Täytyykin sitä kokeilla, kun sopiva tilanne ja keinu sattuvat kohdalle.

  Meillä poika hakee selvästi konttaamisasentoa. Istuminen onnistuu ja ryömiminen onnistuu peruuttamalla. Myös välillä jutustelusta olen erottavinani "aittii" "aitii", mutta ei tietenkään vielä mitenkään kontekstissa, vaan muun juttujen seassa. Itseasiassa tällä kuluneella viikolla olen ensimmäistä kertaa huomannut myös tuon, että poika hermostuu, kun en ole hänen näköpiirissään. Se on minusta jotenkin hellyyttävää.

  Nukkuminen on ollut meillä välillä jo ihan hyvää öisin. Sitten on aina tullut jotain: Flunssaa, hampaita tai nyt viimeisin pirulainen, eli influenssarokote. Rokotteesta tuli tietysti sivuvaikutuksena flunssan oireita ja eihän se uni silloin poitsulle oikein maita. Kärsivällisyyttä vaaditaan. Suosittelen Mannerheimin lastensuojeluliiton unikoulua, eli tassuhoitoa mikäli lapsenne on yli puolivuotias. Se meillä ainakin vaikuttaa toimivan, kunhan ei ole noita em muuttujia mukana. 

  Hyvää Joulunodotusta kaikkien perheille. :)
 8. matabo Silmät suurina ihmettelijä

  Hei huhtimammat! Minäkin olen täällä käynyt aina silloin tällöin tarkistamassa, onko uusia viestiä tullut.

  Täällä ei olla keinuiltu, kun ei täällä ole semmoisia turvallisia vauvakeinuja olemassakaan. Istuma-asennossa meidän poika pysyy vähän aikaa käsien varassa, jos siihen asetetaan. Mutta kontata ei osata, eikä ryömiäkään vielä. Jos jonnekin pitää päästä, niin kierimällä täällä liikutaan. Kyllä kovasti lapsi koittaa peppua nostaa ylös, jos se auttaisi liikkumaan ja heiluu joka suuntaan, mutta ei ole ryömiminen vielä onnistunu.

  Yöt ollaan nukuttu jo pitkään. Joskus herätään yöllä, kun tuttia ei näy. Mutta kun sen löytyy, niin poika nukahtaa taas. Ja omassa pinnasängyssä on lapsi nukkunut kolmikuisesta lähtien, niin ollaan isän kanssa saatu nukkua tilavassa sängyssä. Ei olla annettu pojan nukkua meidän sängyssä, kun pari kertaa joskus ihan pikkuisena, ettei vaan opi siihen.

  Täälläkin osataan sanoa "äithi" ja "äitä". Kun on kaksikielinen lapsi, joka ainoastaan minulta kuulee suomea, niin olin niin innoissani, että hän osaa "suomeksikin" jokellella :D
 9. Evelin Oman äänensä löytänyt

  Meidän oli tarkoitus aloittaa unikoulu nyt itsenäisyyspäivän aikoihin, kun neiti on ruvennut heräilemään yöllä 5-15 kertaa. Ja olisi kai tuo aika jo siirtää omaan sänkyyn nukkumaan. Isosisko siirrettiin 6 kk iässä, mutta nyt ei olla vielä kiirettä pidetty. Ja nythän neidillä todettiin toissapäivänä korvatulehdus ja viime yönä alkoi oksennustauti...alkaa olemaan vitsit vähissä näiden heräilyjen kanssa... :( No, toivottavasti helpottaa sitten kun on parannuttu...

  Kaikesta sairastelusta huolimatta vauhtia neidissä on kyllä riittänyt ja taaperokärryn kanssa viiletetään käytävää edes takaisin, kunhan joku käy kääntämässä ympäri. :) Ja seisomaan noustaan keskellä lattiaa, jos on joku lelu kädessä. Ilmeisesti se lelu täytyy olla henkisenä tukena, ilman sitä ei voi nousta. :)

  Tuo äiti-sanan tavoittelu on kyllä niin ihanaa kuultavaa. Sillä taitaa äidit jaksaa aika paljon. :) Ja ihana kuulla, Matabo, että teillä kaksi kielisessä perheessäkin on ruvettu jokeltelemaan suomea. <3
 10. Sohvinen Oman äänensä löytänyt

  Heippa!

  Ihana kuulla pitkästä aikaan, ei ole kyllä itsekään tullut täällä käytyä. Meillä opittiin konttaamaan viime viikolla ja nyt sitä sitten mennään ja lujaa, koiran kupit ovat vaarassa koko ajan. :) Ollaan myös muutaman kerran käyty tuossa pihalla kiikussa ja hymyhän siinä on huulilla. :)

  Unihaasteita meilläkin tuppaa olemaan, kontaltaan löytyy poika aina lyömässä päätään sänkyyn tai sitten polvillaan tulossa meidän sänkyyn. Yritettiin siirtää jo omaan huoneeseen, mutta kävi itselle liian rankaksi kävellä parin tunnin välein viemässä tuttia. Meillä lopetettiin yösyötöt tuossa viiden kuuden kuukauden iässä ja onnistui hyvin, nyt on tullut uusi vaihe ja tissiä vaaditaan yleensä kerran  yössä. Meillä on kyllä ollut evakkoasumiset ja muutot tässä, että voi olla vaikuttava tekijä näille yöheräilyille sekin. Nyt kuitenkin onnellisesti omassa kodissa. :)

  Hurjaa, miten nopeasti lapset kehittyvät tässä vaiheessa, tuntuu, että joka päivä tulee jotain uutta. Hampaita meillä on tosin odoteltu monen monta kuukautta ja ei vaan tule millään kokonaan esiin. Ja kutittaa niin paljon. Meillä on nyt ihan suosikkikaveri tuo meidän koira, sen kanssa leikitään ja maataan nallen päällä, kun koira vetää sitä eteenpäin. Ruokaillessa nauretaan vähän väliä koiralle ja sitten taas kiipeillään koiran päällä ja tutkitaan häntää. Onneksi koiruus on hyvin kiltti ja on kyllä pojan paras kaveri hänkin. :)

  Ihanaa joulun odotusta mammoille ja vauvoille! :) Meidän pikkuisten ensimmäinen joulu. <3

  Ps. Mitenkäs olisi se facebook-ryhmä mistä on joskus puhuttu, olisiko siinä ideaa? :)
 11. Evelin Oman äänensä löytänyt

  Juu, mä kannattaisin kyllä FB-ryhmän luomista. Sielä kun tulee muutenkin hengailtua ja ne postaukset näkis helpommin kuin nämä erillisellä sivulla olevat...myös kännykällä. Yritin äsken käydä luomassa ryhmän, mutta ei antanut luoda ryhmää ilman kavereiden lisäämistä ryhmään. Onko jotkut täällä valmiiksi kavereita keskenään, että pystyisivät ryhmän luomaan? Tai sitten voin luoda ryhmän lisäämällä miehen siihen ja erottamalla hetken kuluttua. :)
 12. Thellu Jostain jotain jo tietävä

  Heipä hei huhtimammat!
  Ei ole kyllä pahemmit tullut täällä käytyä kun on niin hiljentynyt tää palsta...
   Mutta meille kuuluu hyvää. Meillä poika oppi tuossa puolen vuojen iässä ryömimään,   viikko sen perästä konttaamaan, pari viikkoa siitä niin poitsu nousi tukea vasten seisomaan, ja nyt sitä kävellään jo sohvaa pitkin.. :) kauhea paikka ku toisella ollu kiire.  
  Muutama lego on suuhun tullut.. Olenkin ihmetellyt ettei ole kuumetta noussut kummastakaan hampaasta, ja esikoisesta muistan että jokaisen hampaan kohdalla nousi kuume ja siitä seurasi korvatulehdus.. 
  Mites teillä muilla, onko hampaat nostanut kuumeilua?
 13. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Meillä viime viikko oli yhtä uuden oppimista. Ekana poika lähti konttaamaan,  samana päivänä nousi myös polvilleen.
  Seuraavana päivänä nousi istumaan ja pari päivää siitä nousi seisomaan. Tää äiti oli ihan häkeltynyt!
  Nyt vaan pitääkin sitten seurata poikaa KOKO ajan ettei vaan satuta liian pahasti itseään :D

  Hampaista meille ei tullu muuta kun kauheaa itkua, kuolausta ja sormien pureskelua.
  Korvaakin haroi vähän väliä mutta en sitten tiedä vaikuttiko ylähampaat sinne?