Mitäs teillä jo osataan?

Keskustelun 'Laskettu aika huhtikuussa 2012' aloitti Norppa``, 22 syys 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Mites teidän vauvelit jo liikuskelee. Osataanko ryömiä tai kontata jo?
  Meillä ei vielä kumpaakaan mutta yritys on kova.
  Pylly nousee jo hienosti mutta ei tajua vielä että niitä käsiäkin voisi käyttää :D
  Enemmänkin tota poikaa kiinnostaa tuo seisominen. Pöytää vasten jo hienosti seisotaan. Ja istuakin osaa jo jonkin aikaa lattialla.

  Mites muuten syksy alkanut kaikilla?
 2. Evelin Oman äänensä löytänyt

  Meillä typy on ryöminyt nyt kuukauden päivät ja konttaamista on harjoiteltu ahkerasti konttausasennossa huojuen. Pari kertaa on otettu muutamia konttaus askelia kohti kiinnostavaa lelua, mutta vielä ryömimällä päästään nopeammin haluttuun paikkaan. =D Viime viikolla neiti rupesi menemään karhukävelyasentoon eli nojaa suoriin käsiin suorilla jaloilla. Tästä asennosta typy on oppinut kiepsauttamaan itsensä istuma-asentoon, jossa sitten istuskelee käsiinsä nojaillen. Hauska seurata tuota kehittymistä, kun niin vauhdilla mennään. =)
 3. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Oi! Teilläpä tyttö on jo taitava :)
  Mäkin tässä kovasti yritän poikaa tsempata liikkumaan, mutta joku päivä tuo vili vilperi yllättää :)
 4. juuliane Silmät suurina ihmettelijä

  Ei meillä kyllä vielä osata ryömiä saati sitten kontata! Kääntyminen mahalleen onnistuu kyllä hienosti oikean kyljen kautta ja mahallaankin poika saattaa viihtyä jopa vartin. Muista taidoista mainittavia ovat repiminen(lelut, muiden naamat ja vatteet ysm), äänen monipuolinen käyttö(kiljuminen, örinä, nauru ja valitus) ja kiinteiden syöminen onnistuu oikein hienosti(suu isosti auki ja nopea nielaisu) :D 
 5. Emmy' Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Heippa! Meillä on kääntyilty selältä mahalleen ja toisin päin nyt sujuvasti jo jonkin aikaa ja sillä lailla kieritelty pitkin asuntoamme. Myöskin napansa ympäri pyöriminen on pojastamme hauskaa. Kyllä poika myös ryömii lyhyitä matkoja. Peppua hän yrittää myös nostaa ja päästä siten liikkeelle. Konttausta ei kuitenkaan vielä ole ollut. Sylissä ollessa poika punkee itseään istuma-asentoon, mutta itsekseen lattialla ei ole vielä istunut. Erilaisten äänien käyttöä on myös täällä harjoiteltu huolella. Uusin äännähtely on pöllömäinen matalahko ujeltaminen. Ilmeitä on myös tullut viimeaikoina tukku lisää. Myös ilmeiden matkiminen onnistuu hienosti. Hienosti teidän lapset ovat kehittyneet Norppa'', Evelin ja juuliane! Jokainen kehittyy kuitenkin omaa tahtia, että sinällään turha vertailla.
 6. Vellamo12 Kommentoinnin ninja Joulukuun äidit 2019

  Niinhän se on että kaikki lapset ovat yksilöitä ja oppii omaan tahtiinsa :)
  Aina on kiva kuiteskin kuulla mitä saman ikäiset vauvat on jo oppineet :))

  Nii ja toi äänen käyttö onkin vasta hauskaa :D Meilläkin joskus kiljutaan niin kovaa ja joskus se ääni ei sitten millään meinaa tulla sieltä suusta.
  Matkia ei meillä vielä osata. Kovasti näytän pojalle kieltä mutta haluisi vaan napata siitä kiinni :D

 7. Evelin Oman äänensä löytänyt

  Juu, kovin eri tahtiin nuo lapset kehittyvät ja oppivat myös ihan erilaisia juttuja. Tässä iässä meidän esikoinen makasi selällään, piti palloa käsissään ja potki sitä jaloillaan, kuten oli nähnyt kissojen leikkivän pallolla. =D Ei ole ollut merkkiäkään tälläisestä leikistä toisella pikkuneidillä. =)

  Meillä on myös yritetty opetella soseiden syömistä, mutta ei taida neidillä vielä olla herkkyyskausi tähän tullut. Ei meinaa suu aueta vaikka kyllä lopputuotteesta päätellen sinne suuhun ja mahaan aina välillä jotain saadaan menemään. =)
 8. appelsiini Satasella mukana keskusteluissa

  vau onpa teiät lapset taitavia! 

  meiän jässikkä kääntyy selältä massullee ja pyörii lattialla niinku kellon suuntaisesti :) 
  kovasti "juttelee" (lue: kiljuu), nappailee myös kaikesta mahdollisesta kiinni ja on laittamassa suuhun. varpaitaan nyt on tutkiskellut muttei vielä tartu niihin jatkuvasti, ihmettelee lähinnä että mitkäs ne tossa viuhuaa :D

 9. Evelin Oman äänensä löytänyt

  Nyt kun tulin tänne lueskelemaan näitä muiden kirjoituksia, niin neiti päätti muistuttaa päivän uudesta taidosta. Tänään on opittu päristelemään kovaan ääneen. Ja kuola lentää, tietenkin! Hieman on hauskaa seurattavaa...