Mitäpä maaliskuussa?

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuu 2012' aloitti Nipsu199, 6 maalis 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nipsu199 Peruskäyttäjä

  Mitä meille kuuluu nyt, kun vauvelit täyttävät seuraavaksi jo kolme kuukautta?

  Meidän katto on siirtynyt Ranskaan. Täällä yritetään nyt sitten vauva-arkea saada pystyyn. Paikallinen neuvola on jo testattu ja hyväksi havaittu.

  Ja viime viikosta neiti on nukkunut yönsä kokonaan, heräämättä välillä syömään. Nukahtaa jotain 21.30 ja 22.30 välillä ja nukkuu noin kasiin. Herättää siis isänsä juuri sopivasti töihin ;-)

  Ja kasvanut tietty kovasti, semmonen pötkylä alkaa jo olla ;-)
 2. Hilla83 Peruskäyttäjä

  Tänne kuuluu oikein hyvää. Terveenä ollaan pysytty vaikka isukki sairastikin pienen flunssan. Meilläkin nukutaan oikein mahtavasti läpi yön 7-8h. Nukkumaan mennään noin klo 22 ja syömään herätään noin klo 6.00, jonka jälkeen nukutaan 2-3h vielä.

  Vielä ollaan täysin rintamaidolla vaikka välillä olenkin uhannut että kokeilen nuita korvikkeita kun ei meinaa maito riittää. Joka kerta sitä maitoa sitten kuitenkin on tullut kunhan on vaan malttanut, syönyt ja odottanut hetken. Odotan kyllä innolla kun ensi kuussa saa alkaa tekemään peruna ym. mössöjä tuolle.

  Ja ihanaa kun kevät ja aurinko on tullu :) Nyt kyllä vielä aika paljon pakkasta, mutta kyllä tuo aurinko jo lämmittää päivisin. Jos sitä pääsiäisenä jo uskaltais vauvankin kanssa ulkoilemaan johonkin laavulle. Pitää ostaa sille omat arskat

  Nyt ollaan ulkoiltu vaan vaunuissa auringolta ja pakkaselta piilossa.
 3. Mymmeli-85 Peruskäyttäjä

  Morjens!

  Kaameeta kyytiä se tuo aika vaan menee, kun tosiaan ens viikolla tulee naperolla jo kolme kuukautta täyteen... :) Täälläkin pyörähdettiin masulta selälleen noin viikko sen jälkeen kun 2 kk tuli täyteen, ja mahalla ollessaan sätkii jaloilla ja jonkun kerran on jo peppukin noussut ihan hyvin ylöspäin. :D Kuhan nyt ei ihan heti liikkeelle lähtis kuitenkaan...

  Meillä kaikki muut paitsi minä on sairastelleet enemmän tai vähemmän. Esikoisella oli monta päivää kuumetta, yskää ja nuhaa ja tulihan se sitten yskä tuolle vauvallekin. Onneksi ei kuitenkaan kuumetta tullu pienelle.

  Isabell kyseli tuolla helmikuun ketjussa imetyksestä, niin vastailenpa tänne. Eli minä oon kyllä ajatellu täysimettää sinne puoleen vuoteen asti. Toki jos tuo vauveli alkaa osoittaa merkkejä, että olisi valmis syömään kiinteetä ruokaa jo aiemmin, niin sitten toki sitä saa. Meillä mennään sormiruokaillen, eli mitään soseita en ala vääntämään enkä varsinkaan ostamaan. Imetystä jatketaan varmaan sinne noin vuoden kieppeille, mutta ei varmaan paljon pidemmälle. Esikoista imetin vuoden ja 3 kk ikään asti, mikä sinällään tuntui ihan sopivalta ajalta. Ei välttämättä olisi vielä tarvinnut lopettaa tuohon, mutta toisaalta tuli kuitenkin sellainen tunne, että alkoi riittää... :D

  Kovasti odotan, että päästäis taas neuvolaan, että sais tietää tarkkaan miten paljon tuo pötkö jo painaa, kun välillä meinaa voimat käsistä loppua... :D Tuntuu, että ihan muutamaa yksittäistä tapausta lukuunottamatta, nämä meidän muksut on ihan kauheita jässiköitä...:)

  Älkää naiset antako imetyksen sitoo itteenne liikaa. Toki esikoisen kanssa se tilanne on aina vähän eri, kuin sitten seuraavien kanssa, mutta kyllä ne miehet ja muut sukulaiset pärjää sen vauvan kanssa, kunhan vaan syöminen tuttipullosta onnistuu. Minä oon pumpannu maitoa pakkaseen vaikka kuinka ja paljon. Välillä tehny niinkin, että jos ruokailuväli on venähtänyt esim. pitkien unien takia ja tuntuu tissit täysiltä, niin oon pumpannu tissit melko tyhjän tuntuisiksi ja sitten niillä "tyhjillä" tisseillä onnistunu kuitenkin ruokkimaan tuon naperon. Kun minä en ainakaan saa pumpulla maitoa liikkelle samaan malliin kuin mitä tuo vauva sitä pystyy imemään, eli vaikka pumpulla ei maitoa enää tule, niin tuo poika kyllä saa sitä maitoa irti niin, että suupielistä välillä valuu... :D Mutta suosittelen tosiaan yrittämään sitä oman ajan ottamista, se tekee tuolle pääkopalle melkoisen hyvää, eikä kyllä minun mielestä ainakaan vaadi imetyksen lopettamista... :)

  Nautiskelkaahan kauniista kevätpäivistä, joita on toivottavasti tulossa vielä paljon!
 4. MPOP Rakastunut foorumiin

  Voih, teillä näköjään vauvat nukkuu ihania koko yön kestäviä monen tunnin yöunia! Nytpä siis kiinnostaa, että minkälainen rytmi teillä on päivällä ja kuinka paljon syövät per ateria (jos korvikkeella). Meillä nimittäin tyttönen herää joskus neljäkin kertaa yössä, joskus syömään, joskus muuten vaan, ja jos heräämisiä on kolme tai enemmän, se alkaa olla jo rankkaa.. Ollaan nyt yritetty totutella siihen, että miun pitää jatkossa herätä yöllä, kun mies menee töihin (tähän asti ollut työttömänä ja hoitanut myös yösyöttöjä..) Joinain öinä tyttö on nukkunut jopa 6.5 tuntia, mutta se on jäänyt yksittäisiin kertoihin. Mutta tuosta huomasin, että valmiudet noihin pitempiin uniin kyllä on! Eli mitähän tässä nyt sitten tehdään "väärin"?

  Meillä rytmi on suunnilleen seuraavanlainen:
  - Aamulla herää n. klo 6-6.30, aamupesut ja maidot. Jaksaa olla hereillä n. tunnin, joskus puolitoista, seurustellaan.
  - Ottaa pienet n. tunnin tirsat ehkä joskus 7-8 maissa, syö vähän ja on hereillä.
  - Ulos nukkumaan n. klo 9-12, nukkuu 3-4 tuntia vaunuissa.
  - Herää n. klo 13-16, syö 120 ml, seurustellaan, on yleensä hereillä vähän kauemmin, ehkä pari tuntia.
  - Nukkuu pienet tirsat n. klo 18:sta lähtien, herätän viimeistään klo 20.00 iltapesuille ja valvomaan vielä vähäksi aikaa. Nukahtaa syönnin päälle omaan sänkyyn n. klo 21.
  - Saattaa herätä yöllä vasta klo 2, mutta yleensä herää jo keskiyöllä, ja siitä kolmen tunnin välein.. Joskus taas nukkuu 4 tunnin pätkiä ja herää vain pari kertaa yössä. Tuntuu, että jos ensimmäinen unipätkä ei ole pitkä, eivät ole muutkaan pätkät ja unipätkät vain lyhentyvät aamua kohden.. Eli miten saisi tuon ensimmäisen pätkän pitemmäksi, onko mitään keinoja? En ymmärrä mitä teen eri tavalla niiden päivien välillä, jolloin on nukkunut esim. 6 tuntia ekan pätkän tai 3 tuntia ekan pätkän..
  Vaippaa ei yöllä vaihdeta paitsi jos on kakka.
 5. Nepa26 Uusi käyttäjä

  Moi!
  Meillä on nukuttu jo melkein 11h yö unia. Rytmi on seuraavanlainen:
  Aamulla herätään n. 7.30-8.00 tehdään aamupesut ja syödään korviketta noin 200ml ja valvotaan ja seurustellaan noin 1h-1,5h
  Ekoille päikkäreille mennään n. 8.30-9.30 ja herätään n.10.00-10.30 syödään korviketta n.180ml ja seurustellaan n.1h-1,5h
  Tokille päikkäreille mennään vaunuihin ulos n.11.30-12.00 ja herätään n.15.00-16.00 syödään korviketta noin 200ml sitten seurustellaan johonkin 18.00 asti jolloin otetaan pienet n.0,5h-1h päikkärit jonka jälkeen vielä vähän seurustellaan ja klo n.20.00 tehdään iltapesut ym ja syödään n.120ml velliä ja n.80ml korviketta. Noin 21.00 poika nukahtaa yö unille.
 6. Nannukka Peruskäyttäjä

  Heips! Meillä pojalla on seuraavanlainen rytmi, jossa ei juurikaan poikkeavuuksia ole;

  07:00 tai 08:00 herätään ja syödään rintaa, hoidetaan aamutoimet ja seurustellaan.
  10:00 imetään hieman rintaa ja mennään ensimmäisille päiväunille.
  11:00 herätään ja syödään korviketta n. 120ml, seurustellaan.
  12:00 mennään pitkille päikkäreille ulos.
  16:00 herätään ja imetään kiukulla rintaa ja seurustellaan.
  18:00 mennään seuraavan kerran pienille unille, jota ennen imaistaan korviketta n. 120ml.
  19:00 viimeistään herätään, tehdään iltapuuhat, imetään rintaa ja lisäksi korviketta n. 120ml, seurustellaan.
  21:00 imetään vielä hieman rintaa ja mennään yöunille.
  05:00 herätään syömään ja jatketaan unia suunnilleen kahdeksaan asti.
 7. Isabell Tuttu foorumilla

  En usko MPOP, että teidän päivärytmissä mitään vikaa ole :) Meille suositeltiin velliä jo 2 kk iässä tytölle, koska heräili usein syömään öisin ja muutenkin valvottiin. Mutta yöt rupeskin sitten menemään hyvin, että ei olla vieläkään sitä annettu. Ehkä kannaattaa neuvolasta kysellä, mistä teille voisi olla apua paremmin nukuttuihin öihin ? Meillä nukutaan nyt aikalailla yhdellä syötöllä 00 - 06 väli :)

  Meillä syödään pääosin rintamaitoa, mutta ollaan nyt ruvettu antamaan iltaisin yötä vasten korviketta ja yöunet onkin tämän jälkeen parantuneet :) Ollaan annettu korvikkeena tuttelia, mutta masuvaivojen vuoksi vaihdettiin nyt neuvolan suosituksesta Valion Tuutiin. 
  Mitenkäs teidän vauvojen masut toimivat ? Meillä nimittäin odotellaan viikon jättikakkaa! Normaalisti vatsa on toiminut usein, mutta nyt tuntuu jumittavan. Soitin jo neuvolaankin, mutta sieltä sanottiin, että juuri tässä 3 kk iässä usein vauva saattaa toimittaa vatsansa vaikka vain kerran viikossa, jopa kahdessa! Kun suurimmaksi osaksi kuitenkin edelleen rintamaidolla elellään. Luumusosetta ostettiin jo varavuoksi, kun neiti paukuttelee kovasti, ja olisi helpotus, kun toimisi! Neuvolasta sanottiin, että luumuvettä voisi kokeilla, jos masu ei kohta rupea toimimaan..
 8. Hilla83 Peruskäyttäjä

  Meillä tulee ylihuomenna 3kk täyteen ja edelleen kakataan joka päivä useasti.
  Mutta meillä ei ole kyllä yhtään minkäänlaista rytmiä!
  Sellanen suurinpiirtein päivä:
  Aamulla ensimmäinen syöttö n. klo 6.00 ja takaisin nukkumaan.
  Seuraava syöttö n. klo 8.30, pötkötellään vielä hetki ja sitten viimeistään klo 10.00 noustaan ylös ja vaihdetaan yövaippa ja yöpuku pois sekä otetaan taas hörpyt. Me siis todellakin laiskotellaan aamusta.
  Päikkäreille mennään klo 13-14 ja nukutaan 1-3h.
  Illalla otetaan vielä lyhyet pikkunokoset.
  Nukkumaan noin klo 22.00.

  Ja syödään miten syödään, tunnin parin välein. Nakkaan aina tissille kun meinaa kiukuta tai ennen kuin ollaan lähdössä johonkin.

  Me ollaan vähän tämmösiä luonnonlapsia
 9. kmp Aloittelija

  Meijän pojalla mahavaivat alko heti sairaalassa, kesti muutaman viikon jollon kokeiltiin vyöhyketerapiaa; toimi! Sen jälkeen ei oo itkeskelly mahaa kun todella satunnaisesti. Meijän pikkumies on ollu viikon ikäsestä alkaen sisäsiisti; ei kakkaa vaippaan. Eli vaippa pitää ottaa pois ja pötkötyttää poikaa hoitopöydällä. Hän vain ei ala vaippaan kakkaamaan ellei ole ihan pakottava tarve. Viimeksi olen kakkavaipan vaihtanut ehkä kuukausi sitten. Eli heti kun poika alkaa istumaan, niin me lähetään potta ostoksille :) Meillä luumu ei auttanut ollenkaan mahan toimintaan. kokeiltiin muutama päivä pari lusikallista. 

  Meillä on jo melko samanlainen arki joka päivä; 6-7 herätään ja poika nukkuu ja on hereillä n. tunnin välein. Syöttöväli n. 2-3 tuntia, joskus neljä. Kerralla menee 160-200ml korviketta. 12 jälkeen ulos päikkäreille tunnista neljään. Sitten on vähä pidempi hereillä oloaika, kuuden jälkeen pikku torkut, kaheksan aikaan iltakylpy ja viimeistään yheksältä poika kuorsaa. Herää joskus 4-5 aikaan syömään. Iltasin maitoa menee melkeen 300ml kerrallaan. Olispa äkkiä se aika että sais syödä pottuja! 
 10. MPOP Rakastunut foorumiin

  Me tehtiin miehen kanssa pieni vellikokeilu, sotkettiin puolet korviketta ja puolet velliä, parina yönä tyttö on sitten herännyt kerran yössä, käynyt nukkumaan n. 20.30 ja herännyt 2-3 maissa, syönyt n. 140 ml, nukahtanut ja herännyt 6 maissa uudelleen. Ah, näitä autuaita öitä, kun ei tarvitse kuin kerran herätä! Jospa se tästä. Ja luulen, että nyt parin päivän sisällä tuo rytmi on vielä enemmän vakiintunut, ja sekin tuntuu auttavan, kun päivät on suht samanlaisia, niin vaavi osaa jo odottaa mitä tuleman pitää, ei nukkumaan menokaan ole semmosta kiukuttelua kuin vähä aika sitten, joskus käy sänkyyn ihan rauhassa ja nukahtaa jopa ilman tuttia! :)

  Me käytettiin ihan ensin NAN-korviketta, mutta sitten miun oma äiti ehdotti, josko vaihdettaisiin merkkiä, kun tuntui olevan mahavaivaa ja se NAN:in korvike haisi tosi pahalle (nykyiseen korvikkeeseen verrattuna) puhumattakaan pukluista tai kakoista. Vaihdettiin myös Valion Tuutiin, joka ei haise ollenkaan pahalle ja masuvaivatkin on vähentyneet! :) Eikä puklutkaan haise niin pahalle kuin NAN:in aikana. Eli Tuutia kannatan, sehän on lisäaineetonkin ja suomalaisesta maidosta! :)
 11. Isabell Tuttu foorumilla

  Meillä toimitettiin viikon kakka eilen kylyn jälkeen :) Ei keretty siis luumua antamaan, ja ihan normaalia maitokakkaa oli! Saa nähä, miten masu toimii jatkossa..
  Hienoa, MPOP että teillä nukutaan nyt yöt hyvin! Vellikokeilu oli siis kannattava! :)

  Tosta rytmistä vielä, meilläkin on aika vakiintunut päivärytmi jo. Yöunille käyminen onkin sitten toinen juttu, yritän saada tyttöä ajoissa nukkumaan, mutta usein illat menee rintaa tankatessa vaikka korvikettakin juodaan iltaisin, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Sitten on monesti virkeä, tai heräilee jatkuvasti ja rauhoittuu pitkille unille vasta, kun menen viereen nukkumaan, muuten herää joka narahdukseen, vaikka päivisin nukkuu sikeästi normaalissa hälinässäkin..
  Ehkä sekin ajan kanssa muodostuu, kun toistetaan iltaisin samat toimet samoihin aikoihin.. Tämä ilta onkin mennyt yllättävän hyvin ja tyttö tosiaan oli nukkumassa klo 21, äsken heräsi mutta rauhoittui sylissä uudestaan nukkumaan. 

  Tänään meillä oli 3 kk neuvola. Painoa oli kertynyt 7355 g, pituutta 60.5 cm ja päänymärys 41.5 cm. Hirmuista vauhtia siis kasvetaan <3
 12. MPOP Rakastunut foorumiin

  Joo oli kyllä kannattava kokeilu! Ja itseasiassa huomattiin siinä vellitutin kanssa,että kun oli isompi reikä siinä tutissa, niin tytsy söi paljon rauhallisemmin! Joten sit vaihdettiin maitopulloonkin isompireikäinen tutti ja nyt on maitoakin mennyt enemmän, eilen illalla annettiin vaan pelkkää maitoa, söi n. 150 ml ja nukkui klo 21:stä sinne n. 1.30:een, seuraavan kerran sitten heräiltiinkin siinä puoli 6 maissa. Ja sit aamusta vielä nukuttiin sisällä pari tuntia kun oli niin kova pakkanen. Että sai äiti ja isukkikin kivasti vielä pienet nokoset ottaa, ylös noustiin 10.30 koko porukka. 

  Isabell, teillähän on jo hyvän kokoinen tyttö! Meillä oli 3kk-neuvolassa (15.3.) painoa 5110 g, pituutta 56.5 ja päänympärys taisi olla 38.6. Tyttö oli siis 2510 g, 47 cm ja py 33 cm syntyessään :)
 13. Hilla83 Peruskäyttäjä

  Täälläkin 3kk neuvola takana. Miten muilla meni ekat rokotukset? Tuo huusi kauheana kun rokotukset laitettiin ja sitten illalla huusi monta tuntia :( Särkylääke ilmeisesti auttoi tai huono olo meni muuten pois ja illalla nukahdettiin kymmeneltä ja seuraavan kerran heräsi klo 6.

  Oli kyllä inhottavaa ku aina niin hyväntuulinen tyttö muuttui kipeäksi ja itkuiseksi :(

  Lähtömitat 2,9kg ja 47cm ja nyt oli 5,2kg ja 59,5cm ja pää 40cm.

  Ei saatu lupaa velleihin kerta rintamaito on riittänyt. Mutta en taida ihan jaksaa odottaa kuukautta ennen ku annan pottusosetta :D
 14. MPOP Rakastunut foorumiin

  meillä kans tuli rokotuksista hirmu huuto, ei tullu kuumetta mut annoin silti Panadolia, ku vaikutti niin kipuilevalta. Aamulla sai ne rokotteet, ja nukku aamupäiväunet, sit herättyä alko huuto joka kesti oikeestaan koko illan, nukahti 21.30 ja heräs joskus 4-5 välillä. 
 15. Isabell Tuttu foorumilla

  On tyttö tosiaan kovaa vauhtia kasvanut :) Meillä oli syntyessä painoa 4000 g, pituutta 52.5 cm ja päänympärys 34 cm!

  Meillä rokotuksista ei onneks noussut kuume, illan oli vaan vähän väsyneempi..
 16. kmp Aloittelija

  Meille oli tullu pituutta lisää 7,5 senttiä kuukaudessa! Rokottaessa ei tienny mitään, mutta kuume nousi illalla ja paheni vielä tänään :( 
 17. Hilla83 Peruskäyttäjä

  Joko teillä jutellaan? Entäpä joko ollaan käännytty? Meillä tyttö innostuu välillä juttelemaan oikein kunnolla ja varsinkin yksinollessa leikkimatolla, juttelee todella tarmokkaasti leluille
  Juttelee myös ihmisille, mutta enemmän leluille, hauska homma. Eilen pyörähti ekaa kertaa selältä mahalleen! Saa nähä kauan tuo pysyy tuossa matollaan vai joko sitä saa olla kohta nostelemassa jatkuvasti takas :)

  Ja tuolla ne vaan yöunet pitenee, nyt on nukkunu kahtena yönä 10.00-6.45.
 18. Nannukka Peruskäyttäjä

  Täällä on kanssa aika papupata. :D Mobilelle ja omille käsille jutellaan ajoittain piiiitkällä kaavalla.

  Mahalta kierähdetään kyllä selällen, mut toisinpäin juttu jää puolitiehen eli kyljelleen. Mahalla olessaan on myös kova hinku päästä etiäppäin. Saa nähdä, milloin aletaan möngertää karkuun leikkimatolta. Kissat varokoot! Teidät on jo huomattu... :D

  Eilen annettiin rokotukset, mutta ei ainakaan vielä ole mitään kummempaa tapahtunut. Yöllä saattoi olla hieman lämpöä, mutta nyt poika on ainakin oma reipas itsensä. Ärtyneitä oltiin illalla, mutta niin ollaan oltu jo monena iltana muutenkin. Alkaa vissiinkit hampaita pukkaamaan sen kuolamäärän ja kaiken järsimisen perusteella arveltuna. :) Vaan oli se aika huuto neuvolassa, kun piikkejä annettiin... Ja mikä loukkaantunut selitys päätteeksi...:D


 19. kide00 Uusi käyttäjä

  Meilläkin heräillään yöllä 2-3h välein, rintamaidolla mennään vielä kun maitoa tulee niin hyvin ja poika sillä niin hyvin kasvaa. Ens viikolla vasta 3kk neuvola, saa nähdä joko sais kohta puoliin antamaan lisäruokaa niin se auttaisi yöuniin. Meillä ei vielä ole kunnollista päivärytmiä mutta heräillään noin 9 aikoihin, aikasemmin meni 11 mutta enää ei poika anna nukkua niin pitkään, sitten heräämisestä noin1h-1,5h menee päikkäreille jotka kestää noin 1h ja sen jälkeen vähän seurustellaan ja lähdetään ulos, vaunuissa nukkuu 3-4h ja illalla nukkuu pieniä pätkiä, yöunille päästään noin 22.30-23. Kovasti täälläkin jo jutellaan leluille sekä ihmisille. Vielä ei pyörähdä ympäri mutta ei ole kaukana, pää pysyy jo pitkään ylhäällä ja pyllyä kovin nostelee. Poika syntyi 21.12.2012
 20. MPOP Rakastunut foorumiin

  Joo, meillä on kans löytyny ne oman äänen hienoudet, leluille ja tietenkin äitille ja isille ja muille immeisille kovasti jutellaan. Ja sängystä rupee välillä kuulumaan hirvee kälätys aamulla/aamuyöllä kun heräilee itekseen :D Mahalta kääntyy selälleen pään painon avustuksella, mutta vielä ei toisin päin käännytä. Ja nyt on opittu tarttumaan leluihin, yks perhoslelu on lemppari, ku se soi kun sitä painaa ja sen siivet rapisee! Sitteriin ku istuttaa ja lelukaaren laittaa eteen, nii tarraa heti siihen perhoseen! :) Nyt on yöt taas ollu risasempia ja heränny 3 tunnin välein, mut taitaa täälläki olla jossain kohtia hampaita tulossa ku kovasti on alkanu kuolaamaan ja oikein jyystää käsiä.

Jaa tämä sivu