Mitä tänään syötäisiin?

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja hilppa86
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

hilppa86

Vauhtiin päässyt keskustelija
Mulla tuntuu aina olevan enemmän tai vähemmän ongelma,kun suunnittelen viikon kauppalistaa ja yritän miettiä mitä hittoa sitä tekis ruoaksi. Tuntuu,että aina samat pöperöt viikosta toiseen kun ei ole mielikuvitusta tai taitoa erikoisiin ruokiin.

Niimpä ajattelin,että tässä ketjussa voitaisiin jakaa ideoita siitä mitä voisi kokata. Ja mielellään ohjeen kera tai ainakin linkki mukaan. Ja toki tähän ketjuun voi vinkkailla hyvistä jälkiruokaohjeista [:)]

Meillä syödään tänään kinkkukiusausta, helpon ohjeen bongasin: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/46550/Kinkkukiusaus
 
heh tuli vaan mieleen että laitoin kerran facebookin kysymyksen mitä tänään söis... niin ainaki tuli nopeesti vastauksia ja myöskin ohjeita :D
 
Joo, sama ongelma on meilläkin. Helposti menee pasta-tomaattikastikelinjalle...Mutta nyt ollaan tsempattu syysruokien tekemisellä. Viime viikoksi (melkein) riitti valtava kattilallinen borssikeittoa lihasuikaleilla tukevoitettuna ja nyt on sama satsi siskonmakkarakeittoa valmistumassa. Kokeilin väkrätä myös kaalikääryleitä, mutta niistä tuli aika pliisuja. Keitot on mulle nyt aika hyviä, kun loputon hiilarihimo nostaa painoa vähän turhan tuhtia vauhtia ja tavara ei tahdo virrata koneiston läpi totuttuun tahtiin. Siispä keittoruoka on päivän sana. Eikä tarvii joka päivä kokkailla[:)]
 
Kyllä se sama ongelma on täälläkin päässä, vaikka aika monipuolisesti syödään. Silti tuntuu että samat sörsselit on pöydässä viikosta toiseen. Varsinkin kun mies on alkanut karppaamaan, niin on vaikea keksiä yhteisiä ruokia koko perheelle.
Yksi hyvä vinkki on katsoa koulujen/päiväkotien ruokalistoja ja noudattaa niitä. Siellä ainakin on perus kotiruokaa ja ainekset niihin halpoja.
 
Mä tein eilen muutamaksi päiväksi sapuskaa [:)]

Pastasalaatti

- täysjyväpastaa
- kinkkusuikaleita
- kermaviiliä
- polar-juustoa kuutioina
- frisee salaattia (tai muuta)
- tomaattia
- kurkkua
- paprikaa

Pasta keitetään ja huuhdellaan kylmällä vedellä, sekoitetaan joukkoon muut ainekset. Tää on niin meidän herkkua [:)] Ja tätä voi soveltaa vaikka miten, namnam.
 
Hei!

Nyt on tulossa italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa.

Koko resepti löytyy netistä, kotikokki-resepteistä:

Sekoita kulhossa muna ja maito.
Leikkaa leivästä pois kuoret ja laita ne turpoamaan muna-maidon sekaan.
Kuori ja silppua valkosipulit ja sipuli.
Sekoita yhteen jauheliha ja turvotettu leipäseos, sipuli, parmesaani, sitruunankuori ja rakuuna.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna murekemassan vetäytyä 10 minuttia.

Kastele kädet ja muotoile massasta pieniä lihapullia.
Ruskista pullat voi-öljyseoksessa.
Lihapullien ei tarvitse olla täysin kypsiä, koska ne lisätään tomaattikastikkeeseen muhimaan.

Kuori saloottisipuli ja valkosipuli. Pane sipulisilppua, tomaatit ja oliiviöljyä kattilaan.
Keitä kokoon, kunnes seos on kastikemaista.
Mausta suolalla pippurilla ja hyppysellisellä sokeria.

Pane ruskistuneet lihapullat tomaattikastikkeeseen.
Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.

Testaa lihan kypsyys puolittamalla yksi lihapulla.

Ripottele päälle silputtua basilikaa ja vähän pippuria.

Tarjoile keitetyn pastan kera.
 
Tein tänään niin hyvää jälkkäriä, että laitan teillekin reseptin eli tuunattu omenahyve banaanilla.

Tarvitaan:

- 3 banaania
- 75 grammaa voita
- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 1/4 tl jauhettua neilikkaa
- 1/4 tl jauhettua inkivääriä

- voideltu suht pieni uunivuoka

Valmistus:

1. Sulata voi kattilassa ja jäähdytä hieman.
2. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Sekoita hyvin.
3. Voitele uunivuoka ja viipaloi banaanit.
4. Laita banaanit vuokaan ja levitä kaurahiutaleseos tasaisesti päälle.
5. Paista n. 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

NAM!
 
Lohipastaa

Nauhapastaa tai tummaa makaronia

Kirjolohisuikaleita (marinoitua tai ei)
Ruokakermaa (tai 3 juuston kerma, nam)
Sitruunapippuria

Eli tää on tosi nopea ja herkullinen kalaruoka. Paistetaan suikaleet pannulla n. 5-10 min ja lisätään kerma + sitruunapippuri. Keitetään pasta. Laitan yleensä annokset valmiiksi lautasille. Nam.
 
Jos jollain on joku hyvä suolaisen piirakkapohjan ohje, mulle voisi laittaa [:)]..
Oon tehnyt monilla eri ohjeilla, mut sitä parasta ei ole löytynyt!
 
Tähtiys: heheh - sellainen Myllyn paras vai olisko se Sunnuntai piirakkapohja sieltä pakastekaapista [;)] En oikeesti jaksa itse tehdä. Kun asuin Lontoossa niin tein pari kertaa itse, kun heillä ei (mielestäni) ollut valmistaikinaa. Tai sitten en vaan löytänyt.
 
Muuten hyvä vinkki piirakkaan:
Heittäkää kulhoon 3 kananmunaa ja 1 prk creme fraiche (200gr) ja sekoittakaa. Sitten samaan kulhoon heitätte muutkin täyteaineet, sekoitus. Sitten pirakkapohjaan, ja uuniin 200 astetta 30 min. Valmis.
 
Täyte-ehdotuksia:
Kinkku+sipuli+emmental juustoraaste
kinkku+feta
feta+parsakaali
paprika+kinkku
paprika+parsakaali+feta
feta+paprika+sipuli
 
(en ole kalansyöjä) [:D]
 
 
 
 
Täällä tuli hyvää ja edullista pikaruokaa:

Maustamattomia kananpojan fileesuikaleita 300 g
Pakastewokkivihanneksia 450 g
Ruokakermaa 2 dl (jos tykkäät, korvaa kookoskermalla)
Cajun-maustetta (Meira) 2-3 tl tai enemmän, mulla menee aina fiilispohjalla ja maistelemalla...
Härkäfondia 3-4 rkl ks. edellinen rivi

Paista fileesuikaleet öljyssä, lisää mausteet suikaleiden sekaan.
Lisää jäiset vihannekset ja paista (ei ihan täysillä, 4-5 levyn aste) niin että sulavat.
Lisää kerma ja anna hautua pienellä lämmöllä kun odotat tumman pikariisin kypsymistä.
Keitän riisit aina lihaliemikuution kera.
Annoksen päälle vielä sweet chili-kastiketta pullosta..[;)]

Jos olisi aikaa/tarmoa/enemmän rahaa, tekisi tuoreista vihanneksista. Tänään oli nälkä/väsy/köyhyys vieraina. Onneksi hyvä ruoka toi paremman mielen!!
 
Juustokakku:

16 annosta (tai se nyt vähän riippuu...)[:D] [:D] [:D] [:D]

Pohja:
175 g keksejä (kaura/domino/digestive/mitä vaan.) TAI muromysli sopii erinomaisesti myös!
50 g sulatettua voita

Täyte:
250 g ricottajuustoa/maitorahkaa/turkkilaista jugurttia
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori (tai limeä/greippiä/appelsiinia) <- Jos vaihdat sitrushedelmää, muista huomioida koko määrissä..!
2 rkl sitruunamehua (tai ks. ed. rivi)
5 liivatelehteä
3 dl vispikermaa

Pinnalle:
Marjoja/hedelmiä

Kiille: (Jos haluaa!)
3 dl sitruuna/appelsiini/greippimehua (itse suosin kirkasta mehujuomaa tms, tavistuoremehuhan on läpinäkymätöntä)
4 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. (Laita paperi reunan ja pohjan väliin, sulje vuoka, leikkaa ylijämä pois.) Sulata rasva. Sillä aikaa kun se vähän jäähtyy, hienonna keksit kunnolla jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita sula voi keksimuruun koneen käydessä.

Taputtele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa jääkaappikylmä kerma löysäksi vaahdoksi. Pese sitrushedelmän kuori huolellisesti. Raasta kokonaan keltainen kuoren osa. Sekoita juusto tms., molemmat sokerit ja sitrushedelmän raastettu kuori keskenään hyvin.
Purista hedelmän mehu pieneen kasariin ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois huolellisesti ja sekoita ne tarkasti kuumaan sitrusmehuun. Älä anna kiehua.
Sekoita kuuma liivatemehuliemi juustoseokseen huolellisesti, valuta kasarista lientä nauhana samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen heti löysä kermavaahto hyvin sekoittaen, niin että seos on varmasti tasaista.
Ota kylmässä ollut vuoka, kaada seos keksipohjan päälle ja nosta hyytymään vähintään 1-2 tunniksi.

Kun kakku on hyytynyt, koristele se marjoilla tai hedelmillä. (Ja tee kiille).
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu kasarissa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sekoita lehdet kuumaan mehuun. Kaada pikkuhiljaa varoen kakun ja mahdollisten marjojen ja hedelmien päälle. Nosta kylmään vähintään neljäksi tunniksi.
 
Kiitos Maizalle!

Juustokakut on niin herkkua! Ite oon valmistanut lime-juustokakkua, mutta siihen tulee raakaa munaa, joten en ole sitä nyt tehnyt. Täytyy kokeilla Maizan reseptiä! Nam!!!
 
Argh! Pitikö Maizan nyt tuo juustokakun ohje tuohon laittaa... Kuolaa pyyhkien mietin että lähtiskö kauppaan hakemaan aineksia, vai odotanko huomiseen [:)][:)]
 
Unohtuipa pistää aiemmin, mutta tein tota Maizan kakkua isänpäiväksi ja hyvin tuntui kelpaavan [:D] Olen aiemminkin tosiaan samankaltaista tehnyt, mutta tää oli hyvä raskaus-versio [:)]

Ja sitten uutta reseptiä peliin:

Tomaattinen possunsuikalekastike

4-6 annosta

n. 400 g maustamattomia possunsuikaleita
2 rkl voita
1 iso sipuli
1 punainen paprika
5 aurinkokuivattua tomaattia
paprikajauhetta
mustapippuria
3 rkl jauhoja
500 g tomaattimurskaa
n. 1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio

1. Sulata rasva kuumahkolla pannulla ja ruskista siinä possunsuikaleita, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
2. Lisää suikaloidut sipulit ja paprikat sekä hienoksi kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit.
3. Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
4. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki vedellä kastikkeen sekaan. Lisää liemikuutiot ja anna poreilla/hautua 45-60 min kannen alla välillä sekoittaen.
5. Tarjoile riisin, perunan tai miksei pastankin kanssa.
 
Tässä nyt hieman hiilarivapaata ruokaa... Ja vaivatointa!

Mikä tahansa lihaklöntti (esim naudan/porsaan filee, paistirullaa, tms - meillä oli pintamaustettu kanapaisti - sellainen jossa on oma paistomittari). Ohjeet lihan paistamiseen riippuu lihasta - joten en sen enempää kommentoi sitä.

Kukkakaali-parsakaali-porkkana gratiini:
Pakastealtaasta otat valmista mixiä jossa nuo kasvikset. 2 hengelle riittää puolet pussista. Sulata esim siivilässä. Kaada sitten kasvikset uunivuokaan.
Revi n 1-2 dl emmental juustoa.
Mausta: suolaa ja pippuria
Heitä juusto kasvisten sekaan ja sekoita.
Kaada päälle joko kolmen sipulin tai kolmen juusto ruokakerma, tai joku muu maku - mistä nyt tykkää.
Uuniin n 1,5 tuntia - 150 astetta.

Uunijuurekset:
Pilko omia herkkujuureksia. Mulla osu käteen porkkana, punajuuri, nauris ja lanttu.
Tee mausteseos isoon kippoon: hunajaa (pikkasen juu tässä on hiilareita), öljyä, suolaa ja pippuria sekä rosmariini. Sekoita.
Kaada pilkotut juurekset kippoon ja sekoita. Kaada kaikki juurekset uunivuokaan.
Uuniin n 1,5 tuntia - 150 astetta.

Nami - terveellistä, varmaan lapsetkin tykkää?
 
Vaihtelevuutta ruokiin meillä tulee siten, että TAVOITTEENA on syödä viikossa:
2x kanaa
2x kalaa
3x punaista lihaa (sikaa,nautaa,häränlihaa,jne)
Esim viikon ruokalista voisi olla:
Ma: (KANA) Kanakeitto
Ti: (KALA) Uunilohta ja keitettyjä perunoita
Ke: (PUNAISTA LIHAA) spaghettia ja jauhelihakastiketta
To: (KANA) Curry-kana kastiketta ja riisiä
Pe: (KALA) Kalapuikkoja ja perunamuussia, kermaviilikastike
La: (PUNAISTA LIHAA) Kinkkukiusausta
Su: (PUNAISTA LIHAA) Lasagnea
 
Ja tietysti monesti ruokaa riittää useammalle kuin yhdelle päivälle, joten ei välttämättä tarvitse edes 7:ää eri ruokalajia viikossa! Perusruuillehan löytyy netistä tosi hyvin ohjeita jos ei osaa tehdä, niin ihan googleen kun kirjoittaa!
Suosittelen tekemään ruokalistan VIIKOKSI, kirjoittaa ylös mitä minäkin päivänä syödään, ja mitä tarvikkeita niihin tulee, sitten valmiin listan kanssa kauppaan ja ostaa kerralla kaikki mitä listassa on. Säästää rahaa kun ei joka päivä/joka toinen päivä tarvitse kaupassa juosta. Ostaa tietysti myös kerralla sen verran leipää,maitoa ym mitä arvelee kuluttavansa viikossa. Näin välttyy turhilta heräteostoksilta, ja rahaa säästyy. Eikä nälkäisenä tarvitse mennä kauppaan [:D]
 
"Maailman paras mudcake"

6-8 annosta (tai yksi itselle)
Valmistelut 5 minuuttia
Kypsennysaika 22-25 minuuttia
Valmista mieluusti edellisenä päivänä

Tarvitset:

1 vesihaude/mikrokulho
1 sekoituskulho
1 pyöreä/neliövuoka, noin 20 cm halkaisija

200 g hyvää suklaata (tummaa, vaaleaa, mausteilla tai ilman..)
200 g voita
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl sokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä hiukan. Lisää kananmunat voi-suklaaseokseen yksitellen, vatkaa jokainen voimakkaasti esim. puuhaarukalla. (mutta ei sähkövatkainta). Sekoita lopuksi vehnäjauhot mukaan ja tee tasainen seos. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä 22-25 minuuttia. Tarkista, että kakun pinta on kypsä, mutta se tutisee keskeltä. Ota pois uunista, kumoa nopeasti vuoasta ja käännä paistopinta ylöspäin ja anna jäähtyä. Varo löysää keskustaa. Itse annoin jäähtyä vuoassa, sekin on ok. (Irtopohjavuoasta kakku on helpompi irrottaa heti kuin suljetusta.)

Ja ah! Syö niin paljon kuin pystyt, saatat yllättyä, kuinka vähän menee kerralla, on sen verran täyttä tavaraa..! emoticon
 
Takaisin
Top