Mitä mieltä sairaalavaatteista?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Vargynja, 16 tammi 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Onko sinusta sairaalan vaatteet kamalia kaapuja vai mukavia synnyttämässä ja synnytyksen jälkeen?

  Omasta mielestäni ne vaatteet oli ihan hyvät sairaalaolosuhteissa. Mukavat ja väljät päällä ja oli helppo pitää vauvaa kaavun alla ihoa vasten. Sairaalan sukista sen sijaan en pidä, ovat epämukavat jalassa.
 2. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Sukista minäkään en oikein tykännyt, mutta muuten ne vaatteet olivat mukavat ja ehkä jopa käytännöllisetkin sairaalaoloissa. Eikä tarvinnut miettiä sen kummemmin, kun sai vaihtaa niitä aina kun likaantuivat. Maitotahroja oli kyllä aika paljon, kun en osannut varautua siihen, että sitä maitoa tuleekin jo sairaalassa ollessa niin paljon :O
 3. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Ihan hyvät ovat sairaalassa synnytyksen jälkeen. Verkkopikkarit ovat erittäin mukavat! Meinasin niitä hamstrata kotiinkin, mutta ajattelin sitten kuitenkin pärjääväni jo omien kanssa. :grin
 4. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Samaa mieltä, verkkopikkarit olit ihan 5/5! Mammamekko oli ihan jees, tosiaan oli kiva kun ei tarvinnut välittää sotkeentumisesta ja vauva oli helppo ottaa iholle. Mulla maito ei vielä sairaalassa noussut, mutta jälkivuodon kanssa oli huolettomampi olo kun ei tarvinnut stressata sotkemisesta. Aamutakin koin täysin turhaksi, enkä sitä käyttnytkään. Sisäkenkiä en ikinä saanut, joten tallustelin omilla villasukilla.
 5. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Hei joo, ne verkkopikkuhousut oli loistavat! En muistanutkaan. Samat ajatukset oli kuin elaffylla, olis voinut niitä ottaa mukaan sieltä, mutta en kehdannut! :D
 6. Dustis Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019

  Ekan synnytyksen jälkeen otinkin yhdet verkkopöksyt ja yhden jättisiteen kotiin kun tuntui siltä että se jälkivuoto oli niin järjetöntä. Noh, jäi käyttämättä mutta jätin sitten kaappiin jemmaan kun toista muksua rupesin odottamaan. Eka synnytys käynnistyi vesien menolla kotona, ja sairaalaan kun päästiin niin olin aivan litimärkä niin ajattelin että jos sama toistuu on sitten kivempi istua autossa siinä kunnon vaipassa. :p

  Mutta siis itse kysymykseen niin kyllä se sairaalan mekko oli siihen tarkoitukseen ihan loistava! Eihän ne ulkonäöllä oo pilattu, mutta siinä tilanteessa se ei kyllä ole päällimmäisenä mielessä. Helppo pitää vauvaa iholla siinä, eikä tosiaan tarvi miettiä sotkuja. Niin ja helppo vilautella paikkoja kun kätilö halusi tarkistaa alakerran kunnon. :grin Tän toisen kanssa mulla nousi maito oikein rytinällä toisena päivänä, niin vedin imetysliivit ja liivonsuojat päälle aina kun lähdin sinne käytävälle hiihtelemään ettei ihan märkänä tarvinut kulkea... Ja omat säärystimet/joogaaukat oli käytössä kun jalat paleli. Muuten sairaalan vermeissä viihdyin oikein hyvin.
 7. Wiivus Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Oli miellyttävää kangasta ja käytännölliset. Mä en niitä verkkopikkareita käyttäny, vaan normi sakupen puuvillaboxereita helkkarin isossa koossa!
 8. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Ulkonäkö susiruma, mutta ah niin käteviä ja mukavia.
 9. tiuhtimus Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Rumia ovat mutta ihan mielelläni ne pistin silti päälleni, eivät puristaneet tai hanganneet mistään, mukavat päällä.
 10. Peuraida Peruskäyttäjä

  Mulla oli yläosana sellainen harmaa trikoomekko, jossa oli edessä napit ja ai hitsi se oli ihana! Kelpais kotiinkin! :grin Täälläpäin ei kyllä mitään verkkopikkuhousuja ollut, vaan ihan tavallisia mummomallisia valkoisia alkkareita. Eihän ne hienot olleet, mutta ajoivat asiansa. Sen sijaan niitä metrin pituisia siteitä on ikävä! :p Aamutakkia tai -tossuja en käyttänyt muuten kuin synnytyssalista perhehuoneeseen siirryttäessä, niistä ei oikein ole muistikuvia.
 11. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Sairaalavaatteet oli varsin ikäviä. Todennäköisin syy siihen, että koin ne niin epämukaviksi, oli se, että vaatteet olivat huomattavasti liian isoja. Kätilö valittelikin, että ikävää kun ei ole nyt antaa sopivaa kokoa. Ne pötkösukat oli suurin kamaluus, varaudun omilla sukilla seuraavalla kerralla. Jonkinsorttinen sininen kaapu, missä oli pari nappia tissien kohdalla, oli tosiaan järisyttävän iso, hukuin siihen. Lisäksi kovin karhea ja epämiellyttävä päällä. Verkkopikkareista kyllä tykkäsin! Niitä saatoin pihistääkin yhdet... :angelic: Sairaalan sitessä oli sama koko-ongelma, niin isot, että jos pistit sen housuihin, kävelit kuin ankka ja tuntui kun olisi kylpypyyhkeen jalkojen väliin tunkenut. Lisäksi materiaali otti kiinni episiotomiahaavan tikkeihin. Aamutossut oli ihan kivat, aamutakkia en muista edes nähneeni. Rintaliiveja sairaalalla ei ollut antaa, onneksi oli omat imetysliivit mukana, sillä maidontulo oli niin runsasta.
 12. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Tukisukat olivat hirveät (olivat menneet lapsivuodeosastolla rullalle ja aiheuttaneet kauheat painaumat) ja sukat oudot, muut sairaalan vaatteet olivat mukavat päällä, kunhan sain oikean koon lopulta ylleni. Tenan verkkopikkarit olivat parhaat!
 13. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Verkkopikkarit oli ihan parhaita! :cheers Muutenkin oli kiva pukeutua löysiin kaapuihin koko sairaala-aika. Sukat oli aivan kamalia, ei meinanneet pysyä jalassa ollenkaan. Kengät oli ok, oli kyllä omat crocsitkin silti mukana. Olivat kevyemmät ja pitivät vähemmän ääntä yöllä käytävillä kävellessä. :rolleyes:
  Aamutakit olivat myös kivan lämpimiä tällaiselle palelijalle, vaikka silloin olikin kuuma kesäpäivä kun synnytin.
 14. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Sairaalan kaapu oli käytössä vain synnyttäessä ja siinä ajoi asiansa mainiosti. Potilashotellissa käytin omia vaatteita. Verkkopikkarit oli kyllä käytössä varmaan viikon, hamstrasin niitä kotiin. :hilarious:
 15. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Te, joilla oli väärän kokoiset vaatteet, ettekö saaneet hakea uusia? Ite hain tuon 2,5 päivän aikana joka päivä uuden kaavun päälleni, kun niitä onnistuin sotkemaan :hilarious: samalla tuli vähän valikoitua kokoa ja mallia. Ja väriä tietenkin myös! :grin

  Jääsiteitä oli myös tarjolla, mutta niitä en kyllä pystynyt epparin kanssa käyttään kun jäivät kiinni haavaan.
 16. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Meillä venyi sektio, päästiin leikkuriin vasta klo17 vaikka oltiin tultu paikalle klo9, niin en päässyt ylös kuin vasta seuraavana aamupäivänä ja suihkuun illalla vierailuajan jälkeen. Siinä oli sitten kaikkea ihmettelemistä ja stressiä vauvan sokereista, maidon pumppaamista ja tietysti vauvaan tutustumista niin ei itselle ehtinyt edes tulla mieleen ne vaatteet että pienempiäkin olis tarjolla, vaikka olivatkin aivan naurettavan isot:shy:
 17. little_angel Tuttu foorumilla Maalisäidit 2020

  Kaikessa kamaluudessaan ah niin ihanan kätevät :hilarious:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Lya M. Tuttu foorumilla

  Olihan se juu ruma ja minulle ihan liian iso, (en tajunnut pyytää pienempää) mutta en juuri välittänyt, kun oli pikkuihminen ihmeteltävänä. Lisäksi itselläni oli syöksysynnytyksen jäljiltä aika paha jälkivuoto, joten ne verkkopikkarit + jättiside oli ihan must.

  Mitään sairaalasukkia en muista käyttäneeni, mutta mukana oli omat aamutossut, eli johtui kai siitä?

Jaa tämä sivu