Mitä lapsesi on oppinut hoidossa?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 6 loka 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Onko lapsesi oppinut jotain tai ainakin kehittynyt jossain asiassa hoidossa? Minkä oppimista päivähoito on edesauttanut?

  Esikoinen aloitti n. 1,5 vuotiaana perhepäivähoidossa. Siellä oli silloin häntä vähän vanhempia lapsia, jotka jo puhui. Siellä aloittaessa poika puhui muutamia sanoja. Pian sanoja alkoi tulla satelemalla lisää. Päiväkotiin siirryttyään poika sai lisää rohkeutta ja itseluottamusta esim. kiipeillä. Sosiaaliset taidot taisi myös päästä kehittymään ihan eri tavalla, kun sai oman ikäistä seuraa. Päiväkodissa toki pääsee oppimaan myös sääntöleikkejä, ryhmässä toimimista, viikonpäiviä ja milloin mitäkin eritavalla kuin kotona.
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. move88 Rakastunut foorumiin Helmimammat 2018

  Meillä suurin kehitys hoidon aloituksen yhteydessä (1,5v myöskin) oli syömään oppiminen itse. alkoi heti käyttää lusikkaa hienosti kun ennen oli aina pitänyt syöttää.

  Nyt 2,5v pukeminen ja riisuminen onnistuu kyllä päiväkodissa, muttei kotona :hilarious: myös potalla käy nätisti päiväkodissa kun kotona taas siihen on vastustusta.
 3. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Pukeminen on edennyt paremmin päiväkodissa kuin kotona, kaverin kanssa leikkii päiväkodissa, kotona ei ole kavereita.
 4. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Ryhmässä toimimista ja toisten lasten kanssa oloa. Esikoinen tosiaan oli ainoa neljävuotiaaksi asti, välillä saattoi vähän olla kanssakäyminen ikätovereiden kanssa haasteellista. Hoidossa kuitenkin sujunut ihan hyvin ja oppinut sosiaalisia taitoja enemmän! Lisäksi on oppinut pitämään huolta pienemmistä, hoidosta tulee usein mainintaa, että oikein haluaa "hoitaa" nuorempia.
 5. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Poika oli reilut 10kk kun jouduin laittamaan hänet päiväkotiin, on nyt 3v. Poika otti ensiaskeleensa pari kuukautta aloituksen jälkeen siellä päiväkodissa :) Liikkuminen yleensäkin kehittyi silloin hurjasti lyhyessä ajassa, kun poika oli aiemmin hyvin laiska käyttämään liikkumistaitojaan, vaikka osasikin, esim. kun oppi kääntymään selältä mahalleen, teki sen muutaman kerran, mutta ei sitten enää vain viitsinyt pitkään aikaa käyttää sitä taitoa.

  Sosiaaliset taidot alkoivat kehittyä myöhemmin vauhdilla. Myös pottailuun on ollut tosi paljon apua päiväkodin säännöllisistä potta-ajoista, kotona ei aina jaksettu orjallisesti pottailua aikatauluttaa. Poika oppi syömään itse suht nopeasti, kotona siihen kannustettiin kyllä jo aikaisessa vaiheessa, mutta ilmeisesti päiväkodissa muiden isompien lasten malli edesauttoi oppimista paljon. Tykkään myös siitä, että saperea on käsittääkseni viikoittain jonkin verran, ja poika on kiinnostunut kotonakin ruoanlaitosta todella paljon.

  Vaikka poika onkin tällä hetkellä aika jästipää ja lievää uhmaakin on varmaan ilmoilla, niin silti poika huolehtii muista ja on yleensä ystävällinen muille, ja ottaa muut huomioon uhmasta ja jästipäisyydestä huolimatta. Kotona poika on avulias ja auttaa mielellään kaikenlaisissa asioissa, ja luulen, että päiväkodissa on sitäkin taitoa opeteltu yhtä tiiviisti kuin kotonakin.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu