Minkä ikäisenä vaunuista rattaisiin?

Meillä siirryttiin rattaisiin jo hyvin pienenä, muistaakseni 4-5kk iässä, koska oli kesähelle eikä vauva viihtynyt vaunukopassa ollenkaan.
 
Esikoinen siirtyi 3,5 kk iässä, koska halusi nähdä ulos ja huusi nonstop vaunukopassa. Tämä toinen 5 kk iässä.
 
mä Aattelin että vois kohta siirtyä 4kk pojan kanssa. Tietenkään ei vielä istumaan, mutta pienellä nostolla että vähän näkisi ympärilleen :)
 
Esikoisen kanssa taisi olla noin kuusikuisena, mutta tämä toinen menee vieläkin kopassa näin vähän päälle seitsenkuisena. Mahtuu hyvin ja viihtyy edelleen hyvin, niin en ole lähtenyt siirtämään kun ei vielä osaa istua tuetta lattiallakaan. Juu, voisi laittaa ihan hyvin makaavassa asennossa rattaisiin ilman muuta ja istuu syöttötuolissa kyllä ihan suorassa, mutta ajattelin että siirrytään vasta sitten kun todella tarvis on kun kerran viihtyy noin hyvin edelleen kopassa.
 
Silloin lyhyiksi ajoiksi ihan istuma-asentoon tuin tyynyillä ja rattaiden valjailla, kun poika osasi mitenkuten istua itse. Alkoi samoihin aikoihin vastustella vaunukopassa makaamista, joten hyvä sauma oli siinä vaiheessa siirtyä rattaisiin. Poika oli muistaakseni siinä 6-7kk ikäinen.
 
Isommat siirtyivät rattaisiin noin 7kk iässä ja nuorin 5kk iässä. Nukkui kyllä vielä jonkun aikaa unia vaunukopassa senkin jälkeen.
 
Just eilen katselin, että alkaa oleen meidän 4,5 kk pojalle tuo vaunukoppa jo aika nafti, jalkojen ja päädyn väliin jää ehkä sentti tyhjää :woot: käytössä untuvapussi ja se varmaan vie tilaa sen verran, koska ei tää ny niin iso lapsi ole :hilarious: edessä siis joko rattaisiin siirtyminen tai jos kelit lämpenee niin untuvapussista luopuminen. Nyt tuo pussi on ollut niin ihana kun ei tarvi pukea pojalle muuta kuin pipo päähä
 
Esikoinen ja toinen 5kk iässä, puoli istuvaan asentoon siirryttiin. Oppivat kiskomaan itsensä vaunukopan reunoista istumaan, niin pelkäsin että pääsee putoamaan kun ei vaunukopassa valjaita.
Kolmas 7,5kk ikäisenä ja meni suoraa istuvampaan asentoon.
 
Poika taisi olla...5-6 kk? Emmaljungoihin ei päässyt kun valjaat olivat liian korkealla (eli lähtivät pään vierestä) mutta Northin rattaat sopivat kooltaan täydellisesti. :) Saa myös helposti täysin lepoasentoon, eli ei tarvinnut miettiä miten kauan ja kuinka jyrkässä asennossa poika istui.
 
Takaisin
Top