Minkä ikäisenä ensimmäiset kiinteät?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Minkä ikäisenä vauvanne sai maistella ensimmäisiä kiinteitä ruokia? Mikä oli ensimmäinen maistiainen?

Alkaa jo hieman muistikuvat hämärtyä, mutta taisi poika olla reilu 4kk kun sai maistaa perunaa.
 
En osannut päättää vedänkö 6kk täysimetyksen vai altistanko jo aiemmin ruoka -aineille allergioita hillitäkseni joten aloitettiin molemmilla maistelut 5,5kk iässä. Olisivat molemmat mielellään maistelleet jo paljon aiemmin ja valmiudet löytyi.

Esikoinen sai hernesosetta ja kuopus nakersi parsakaalia.
 
Esikoinen oli hiukan yli 2kk ja muistaakseni maistoi porkkanaa

Toinen oli 3kk ja taisi myös maistella porkkanaa

Kolmas oli hiukan yli 4kk ja aloiteltiin perunalla

Neljäs oli muistaakseni n.2,5kk vanha kun sairaalassa jo aloitettiin riisi, ruusunmarja ja peruna-porkkana vellit ( pikkukeskoinen)

Viides oli 4,5kk kun aloitettiin porkkanalla ( täältä ei saa bataattia :sad001 )
 
Esikoinen oli 5,5 kk ja perunalla aloitettiin, koska unohdin univeloissani ostaa bataattia. Hänen kanssaan mentiin sormiruokaillen ja tämän toisen kanssa aiotaan kokeilla samaa. Vauva on nyt 4,5 kk ja täysimetyksellä jatketaan vielä ainakin kuukausi. Meillä ei ole allergioita kummankaan suvussa, joten en pidä siinä mielessä aikaista altistusta mitenkään välttämättömänä.
 
Esikoinen oli 4 kk kun aloitin tarjoamaan kiinteitä. Monta kuukautta tuntii, että esikoinen sylki enemmän pois kuin sain hänen suuhunsa edes laitettua, ja peruna ja porkkana eivät toimineet ollenkaan, koska esikoinen oksensi ne aina heti pois. Korvikkeeseen tehty vauvojen riisipuuro oli ensimmäinen joka oikeasti upposi.

Tällä toisella aloittelen 4 kk iässä, todennäköisesti luumulla tai bataatilla. Enkä aseta suuria tavoitteita ruoan uppoamisen suhteen.
 
Molemmat aloitti kiinteiden maistelun 4kk iässä, ja muistaakseni perunaa maisteltiin ekana kummankin kanssa.
 
Olisko ollut 5kk kun ensimmäisen kerran maisteli perunaa :)
 
Noin 4 kuukauden ikäisenä maistatettiin ensimmäiseksi jotain hedelmäsosetta, en enää muista mitä hedelmää.
 
Esikoisella kiinteät aloitettiin nelikuisena porkkanalla. Keskimmäinen taisi olla viisikuinen ja eka ruoka mahdollisesti bataattia (?). Kuopus oli varmaankin reilu viisikuinen ja sai myös bataattia ensimmäiseksi ruuakseen.
 
Molemmat on neljä kuisena aloittaneet maissilla. Voisi sanoa, että onneksi aloitettu niin aikaisin harjoittelemaan kiinteiden syömistä. Varsinkin nuoremman kohdalla, kun meni kuukausi että oppi kiinteitä syömään. Sunnuntaina sairastuin vatsatautiin niin ei maitoa riittänyt kattamaan ravinnon tarvetta. Siinä olisi mies ollut helisemässä, jos olisi pitänyt yks kaks totuttaa 5,5 kuinen kiinteisiin, kun ei hän osaa tuttipullosta juoda.
 
Takaisin
Top