Minkä ikäiselle omat kotiavaimet?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Bella Swan, 23 loka 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Minkä ikäinen lapsesi on ollut kun sai tai minkä ikäiselle antaisit omat kotiavaimet?
 2. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Meillä oli lapsena kotiavaimet siinä vaiheessa, kun piti koulusta yksin tulla kotiin, eikä kotona ollut ketään aikuista. Varmaan samassa iässä on pakko antaa omillekin lapsille avaimet
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 3. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Silloin kun alkoi olla yksin kotona, esikoinen oli 7-vuotias, keskimmäinen vasta 8-vuotiaana. Oven avaaminen on yllättävän vaikeaa. Pelkkä avain ei takaa taitoa.
 4. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Esikoinen nyt 6,5v eikä vielä ole omia avaimia. Osaa kyllä oven avata kun joskus ollut kiire päästä edeltä kotiin minun avaimilla. Kouluun mennessä ensi vuonna ajattelin omat avaimet antaa, vaikka olenkin vauvan kanssa kotona.
  Itse sain jo ennen kouluikää avaimet.
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Vielä ei ole 6-vuotiaalla avaimia eikä kyllä edes saa avattua ovea äidin avaimilla. Kiva kuulla kokemuksia heiltä joilla on asiasta enemmän kokemusta. Sitten jos tulee yksin koulusta kotiin on jo pakko olla avain. Tosin tätä tuskin tapahtuu vielä ekalla luokalla. Itse sain varmaan avaimen koulun alussa eli 6-vuotiaana. Siihen kiinnitettiin kova muoviläpyskä, josta sai paremman otteen niin oli helpompi avata ovi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Varmaankin sitten annetaan oma avain kun menee kouluun. Vielä ei siis hetkeen ole tarvetta.

  Poika 3v ei vielä ylety ulko-oven lukkoon oven ulkopuolella, mutta haluaa harjoitella avaimen käyttöä ja oven lukkoon laittamista hyvin usein. Meillä on siis sellainen ulko-ovi, jota ei saa ulkopuolelta lukkoon ilman avainta. Se on muuten loistokeksintö! Ei jää koskaan vahingossa ulos lukkojen taakse.

Jaa tämä sivu