Milloin omaan isojen sänkyyn ja omaan huoneeseen

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Bella Swan, 14 syys 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Milloin lapsi on siirtynyt isojen sänkyyn ja omaan huoneeseen nukkumaan? Sujuiko helposti?
 2. move88 Rakastunut foorumiin Helmimammat 2018

  Omaan huoneeseen siirtyi 9kk. tuolloin nukutettiin tissille ja nostettiin sänkyyn, joten meni helposti. reilu 1v pidettiin unikoulu, jolloin opetteli nukahtamaan itse. meni suht helposti, tosin unikoulu jouduttiin toistamaan pariin otteeseen hampaiden ja flunssien sotkettua tilannetta. 2v iässä poistettiin pinniksestä laita joten pääsee itse sänkyyn ja pois, ei ole aiheuttanut ongelmia. jonkin aikaa kömpi meidän sänkyyn aamuyöstä jatkaakseen unia, mutta sitäkään ei enää oikeastaan enää tapahdu, nyt ikää reilu 2,5v. tuo siis stokken sleepi, johon mahtuu vielä hyvin, ei ole tarvinnut pohtia vielä juniorisänkyyn siirtymistä (tai tuon pidentämistä).
  Last edited: 14 syys 2020
 3. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Eka 5kk ikäisenä omaan huoneeseen, 1v3kk otettiin pinnasängystä laita pois ja 1v8kk sai junnusängyn. Ei ongelmia siirtymisissä.
  Toinen siirtyi n. 6kk sisaruksensa kanssa samaan huoneeseen ja pinnasängystä kerrossängyn alasänkyyn 1v7kk ikäisenä. Tämä karkaili sängystään ja lähes joka yö tuli jossain vaiheessa meidän sänkyyn nukkumaan. Vähän vajaa 4 vuotiaana vasta alkoi nukkumaan koko yön omassa sängyssä.
  Kolmas myös n. 6kk sisarusten kanssa samaan huoneeseen, pinnasängystä luovuttiin n. 1,5vuotiaana, ei ongelmia.
 4. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Olisiko siirtynyt omaan huoneeseen n vuoden ikäisenä. Ei ollut ongelmia, kaikki alkoi päin vastoin nukkua paremmin. Isompien lasten sänkyyn siirtyi varmaan lähempänä 2-vuoden ikää. Silloinkaan ei ollut ongelmia. Ennen kun poika täytti 5-v piti sitten kyllä opettaa ja lahjoa pysymään siellä omassa sängyssä joka yö viereen tulemisen sijaan.
 5. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  1,5-vuotiaana ostettiin juniorisänky, siitä alkaen on ruvennut menemään joka ilta nukkumaan omaan sänkyyn. Pinnasängyssä ei suostunut koskaan nukkumaan, vaikka kuukausia yritin. Herää enää kerran yössä, jolloin tulee yleensä viereen nukkumaan. Alle 10 yötä tähän mennessä nukkunut omassa sängyssä koko yön (3,5-vuotias nyt). Omaa huonetta ei ole, eli ei ole siirtymässä nukkumaan yksin.
 6. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Juniorisängyn sai 2v. Siirtyi nukkumaan omaan huoneeseen 2,5v, sitä ennen ei ollut huonetta johon olisi voinut siirtyä. Sujui hyvin (vähän yritti aluksi karkailla) ja harvoin on tässä parin vuoden aikana tullut viereen, ainoastaan jos painajaiseen herää. Nuorempi siirtyy varmaan aiemmin, nyt kun on enemmän tilaa.
 7. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Yleensä siinä 2-3 vuotiaana siirtynyt omaan junnusänkyyn aikuisten viereen. Ns Vauvan alta pois. Ihan yksin omaan huoneeseen on lapset halunneet n 11-12 vuotiaina. Sitä ennen jaetussa huoneessa jonkun sisaruksen kanssa. Ei hirveästi kiirehditty yksin nukkumisen kanssa :p..
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Omaan huoneeseen poika muutti n. 1v 8kk ikäisenä, sänkynä 140x75cm pinnasänky. Poistin toisen laidan kokonaan kun poika oli noin 2v. Poika nukkuu siinä samassa sängyssä vieläkin nyt 3-vuotiaana, ja mahtunee siihen jonkin aikaa, ehkä jopa vuosia. Sen jälkeen saa aikuisten kokoisen sängyn, kun ei enää nykyiseen sänkyyn mahdu. Vieressä poika on nukkunut vain siihen asti kunnes oppi kierimään.

Jaa tämä sivu