Milloin lapsi oppi yökuivaksi?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Bella Swan, 27 tammi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Minkä ikäisenä lapsi oppi yökuivaksi?

  4v tarvitsee vielä yövaippaa. Joka toinen aamu tai useamminkin vaippa on märkä. Harvoin herää yöllä potalle.
 2. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  4v 9kk poika on ollut yökuiva melkein siitä lähtien, kun oppi muutenkin kuivaksi. Jonkin aikaa pidettiin yövaippaa, mutta ilman sitäkin on oltu jo melkein 2 vuotta. Aniharvoin on pissa tullut yöllä, ehkä 4-5krt kahden vuoden aikana. Joskus herää käymään pissalla.
 3. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Esikoinen taisi olla 3,5v kun otettiin yövaippa pois, oli monta kuukautta jo pysynyt yöt kuivana, mutta pidettiin vähän turhankin pitkään varmuuden vuoksi.
  Toka oli 2,5v, samalla kun tuli kokonaan kunnolla päiväkuivaksi.
  Kolmonen nyt reilu 3v, eikä vielä edes harkinnassa ottaa yövaippaa pois kun ihan joka aamu on märkä, eikä ole kertaakaan mennyt yöllä itse vessaan.
 4. move88 Rakastunut foorumiin Helmimammat 2018

  meillä päivävaippa jäi pois 2v8kk, mutta vielä varmuudeksi käytetään yövaippaa (täyttää pian 3v). useimmiten on aamulla kuiva tai herää vessaan joskus kuuden aikaan, mutta välillä vielä lirahtaa vaippaankin niin ei oo jaksettu kiirehtiä.
 5. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Meillä ollaan varmaankin nyt menossa hyvää vauhtia kohti yökuivuuttakin. Päiväkuiva poika on ollut varmaan puolisen vuotta, sitä ennenkin jo vaihtelevalla menestyksellä. Poika on kohta 3v 5kk, ja vaikka tässä on nyt vasta parisen viikkoa ollut vaippa aamuisin kuiva, niin en vielä iloitse täydestä yökuivuudesta :) Poika itse haluaa vaipan illalla, enkä ole edes ehdottanut, että nukkuisi ilman. Päiväunet nukkuu päiväkodissa ilman vaippaa. Parina aamuna on tainnut olla joku pikkuliri vaipassa, ja poika on käynyt aamuisin itsenäisesti aamupissalla. Aiemminkin on ollut lyhyitä kausia, että vaippa on ollut aamuisin kuiva, mutta sitten on taas mennyt pitkiä aikoja, että vaippa on ollut täysin märkä pullero aamuisin. Olen vain kehunut poikaa, jos vaippa on aamulla kuiva. En ole reagoinut pissavaippaan mitenkään. En tiedä, onko kehumisesta mitään apua. En ole yökuivuudesta stressannut mitenkään, olen luottanut ja luotan edelleen, että se tulee sitten kun on tullakseen.
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Jemilia Rakastunut foorumiin Toukoäidit 2020 Marrasmammat 2018

  Meillä oppi päiväkuivaksi 2-vuotiaana, synttäreiden jälkeen ei oo ollut päivällä vaippaa. Ja yökuiva tuntuu nyt olevan 2v3kk. Tammikuun ajan on ollut vaippa kuivana yön jäljiltä ja jätettiin se vaippa kokonaan pois pariviikkoa sitten Kuivia öitä oli jo joulukuussa melkein kaikki.
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. mä77 Tuttu foorumilla

  Vaihteluväli on todella hurja, jotkut ovat yökuivia vasta kouluikäisenä.

  Meillä esikoiselta jäi päivävaippa pois 2,5 vuotiaana (ekan kerran jo alle 2 vuotiaana, mutta elämä tuli väliin ja päivisin pidettiinkin vaippaa vielä puoli vuotta lisää), mutta hän oli yökuiva vasta 5,5 vuotiaana. Joskus jopa heräsi yöllä pissalle. mutta tuo oli hyvin epäsäännöllistä. Hän kanssaan opeteltiin potalla oloa alle 2 vuotiaana, luettiin pottakirjoja, harjoiteltiin ilman vaippaa kotona alle 2 vuoden iässä. Yökastelussa tärkeimpiä tekijöitä ovat hermoston kehitys, unen laatu ja virtsarakon koko. Näihin asioihin ei oikein voi vaikuttaa. Esikoinen nukkuu todella sikeästi, mikä vaikutti yövaipan käyttöön. Lopulta otettiin yövaippa pois ja me aloimme herättämään tyttöä keskellä yötä pissalle. Tätä jatkui reilun viikon verran ja sillä tavalla meillä loppui esikoisen yövaipan käyttö.

  Kuopus taas meni ihan eri kaavan mukaan. Häntä ei potta kiinnostanut yhtään. Ei halunnut istua siinä, ei halunnut lukea aiheesta satuja ja päiväkodissakin sanoivat, että ei tykkää mennä potalle. Poika kun alkoi olla 3 vuotta, niin minä itse olin jo ihan kypsä vaippoihin ja olisinkin halunnut niistä eroon jo paljon aiemmin. Juuri vähän vajaa 3 vuotiaana loppui sitten yökastelu ihan itsestään. Hän ei vain enää pissannut yön aikana. Parin viikon sisään siitä poika alkoi mennä myös itsenäisesti potalle päivisin ihan omasta halustaan. Vaippojen käyttö loppui hänen kohdallaan ihan yhtäkkiä eikä siitä ollut minkäänlaisia viitteitä muutamaan viikkoa aikaisemmin. Piti antaa loput vaippapaketit naapuriin, kun jäi sitten käyttämättä.

  Meidän lapsilla ei taida olla kaikkein yleisimmät vaippatarinat; Toinen käyttää yövaippaa vuosia päivävaipan poisjäännin jälkeen ja toinen lopettaa yökastelun ensimmäisenä.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 8. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Esikoinen noin 3-vuotiaana, keskimmäinen 2-vuotiaana.
 9. Pähkinä27 Peruskäyttäjä Joulukuiset 2021

  3v4kk oppi päiväkuivaksi ja siitä parin viikon päästä yökuivaksi. :joyful:
 10. Lya M. Tuttu foorumilla

  Esikoinen oppi päivä- ja yökuivaksi samaan aikaan, eli vähän vajaa 3v. Päätti ihan itse luopua vaipoista.

Jaa tämä sivu