Täääähhh?!
Mitä kaikkea siellä imettäviltä kielletään? Ja millä perusteella? Siinähän kuihtuu ihan olemattomiin jos ei saa melkein mitään syödä. Todella mielenkiintoisia kyllä nämä maiden erot: imettääkö moni Turkissa, jos se on ravitsemuksen suhteen noin hankalaa äidille?
Itseasiassa en tiedä kuinka paljon täällä imetetään, mutta ainankin sairaalassa oli oletus että äiti imettää automaattisesti.
En muista tarkkaa listaa, mutta voisin sen kaivaa esille;se oli meinaan jotain aivan käsittämätöntä luettavaa.
Ravintoterapeutti piti mua aivan kajahtaneena kun sanoin ihan suoraan että et voi olla tosissas ja että en todellakaan ajatellut noudattaa hänen listaansa.
Listassa oli muistaakseni täysin kiellettyjä, juusto( siis kaikki juustot), kananmuna, pähkinät,pavut,linssit,kukkakaali,parsakaali,paprika,sipuli/valkosipuli,tomaatti,omena,vesimeloni,appelsiini,nektariini. Muita sai syödä vähän,mutta ei päivittäin. Salaateista/yrteistä oli sallittuja ainoastaan normaali vihreä salaatti ja minttu.
Myös perunaa piti välttää sekä porkkanaa. Leipää sai muistaakseni syödä 2-3 palaa päivässä.
Ei mitään leikkeleitä,ei mehuja,ei hiilihappojuomia,ei kahvia, teetä max4 pientä kuppia päivässä. Ei suklaata eikä karkkia. Juotavaksi ainoastaan vesi.
Turkkilaista jugurttia sai syödä
Sekä lihaa/kanaa riisillä
Toki täällähän suositellaan myös vauvalle kiinteiden ruokien aloittamiseen turkkilaista jugurttia ja muita maitotuotteita. Äidinmaidon korviketta pitäisi käyttää 2-vuotiaaksi saakka jos ei imetä.
Myös kaikkien ns. Helposti allergisoivien ruokien syöttämistä kehoitetaan välttämään täysin. ( en toki tiedä onko nämä ohjeet samat jokapuolella Turkkia ) Lääkäreille on suuri ihmetyksen aihe jos lapset ( vauvat) syövät juureksia,vihanneksia että hedelmiä monipuolisesti.
Mun mies on myös kauhuissaan että aion antaa meidän pojalle kaikkia vihanneksia/juureksia/hedelmiä/lihaa/kalaa/viljatuotteita syötäväksi ennen kuin hän täyttää 1v.