Millä tavalla teet nämä?

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja Bella Swan
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Astianpesukone tiskaa meillä kaiken minkä vaan voi. Tabletin pudotan koneen pohjalle

Koirilla käytän lenkeillä valjaita.

Kananmunat otan kennosta miten sattuu, joskus hulluttelen ja otan esim. joka toisen.

Lapset puen lattialla tai sylissä.

Leivälle tulee margariinin jälkeen juustoke, kaikki loput sitten päälle niin että kurkku ja salaatti ovat päällimmäiset.

Hajusteetonta nestemäistä pesuainetta menee pyykinpesukoneen lokeroon.

Vaatteet puen milloin missäkin järjestyksessä ja joskus puen housut vasta lähes viimeiseksi vaikka olisi jo takki päällä.:rolleyes:

Vessapaperi kuuluu ottaa päältä, mutten korjaa.

Pizzassani ei ole ikinä ananasta tai persikkaa.

Näkkileipäni voitelen kuoppaiselta puolelta.

Ehdottomasti vessassa kansi kiinni ennen vetämistä.

Margariinin otan milloin mitenkin, yleensä vain puolet on näkyvissä folion takia niin siitä sitten sivelen.

Kananmunat ja perunat kylmään veteen, pasta kuumaan. Öljyä joskus. Joskus myös kasvisliemikuutio.

Hampaiden pesu vain aamupalan jälkeen ja lankaus pesun jälkeen.

Lettutaikina milloin mitenkin.

Kauppalista puhelimeen tai paperille, riippuu fiiliksestä.

Entäs nämä?

Juotteko vasta-avatun UHT-maidon tai vastaavan huoneenlämpösenä vai kylmänä? Tarkoitan että laitatteko sen jääkaappiin jo ennen avaamista että se on jo kylmää vai haittaako jos se on avatessa huoneenlämpöistä?


Puiset vai muoviset leikkuulaudat? Jos keittiössä on kiinteä ulos vedettävä puinen leikkuulauta, käytättekö sitä?


Leivinpaperi: rulla vai arkki?


Mitä syötte isolla ja mitä pienellä lusikalla?


Entä syöttekö kakkupalaa lusikalla vai haarukalla?


Vitamiinivalmisteet erikseen vai monivitamiinina?


Syötkö murot/vastaavat mieluummin heti rapeina vai vasta pehmenneinä?
 
Meillä ei ole ollut uht-maitoa, mutta jos olisi laitettaisi jääkaappiin. Ainakin jos sitä olisi tarkoitus juoda. Lämmin maito maistuu kamalalle.

Me käytetään ulosvedettävää leipäleikkuulautaa. Muuten on muoviset leikkuulaudat.

Käytetään leivinpaperi arkkeja.

Pienellä lusikalla syön jugurttia ja piirakat ja kakut. Isolla keitot ja puurot. Kakkupalaa syön haarukalla, jos kahvilassa sellainen kakun/leivoksen syöntiin annetaan. Muutoin lusikalla.

Vitamiinin syön monivitamiinina. Kalkki ja rauta menee erikseen.

Murot syön heti rapeina. Pienenä oli inhaa jos annettiin kerralla kaksi veetabixia, kun toinen ehti pehmetä liikaa. Tämä suutuntuma juttu koskee muitakin syötäviä. Pastan ja kasvisten kuuluu olla al dente (eli pitää olla pureskeltavaa), paahtoleivän syön heti voitelun jälkeen ja en pidä graavista, kylmäsavusta, sillistä, lihahyytelöstä, tomaatin paloista keitossa... Kaikesta sellaisesta ja luulenpa että ongelma on suutuntuma enemmän kuin maku. Nötköttikeitto on yksi inhokkiruokani, koska se nötkötti siellä keitossa... :depressed:
 
Juotteko vasta-avatun UHT-maidon tai vastaavan huoneenlämpösenä vai kylmänä?
- Tää on ainoo maito mitä juon, jos juon. Ja ehdottomasti kylmänä!


Puiset vai muoviset leikkuulaudat? Jos keittiössä on kiinteä ulos vedettävä puinen leikkuulauta, käytättekö sitä?
- Muovisia, yks puinen löytyy leivän tekoa varten. En voisi koskaan kuvitella käyttäväni sitä laatikossa olevaa.


Leivinpaperi: rulla vai arkki?
- Arkki!


Mitä syötte isolla ja mitä pienellä lusikalla?
- Isolla keittoa, pienellä jälkkärit, jogurtit, kiivi...


Entä syöttekö kakkupalaa lusikalla vai haarukalla?
- Sillä pienellä lusikalla tämäkin.


Vitamiinivalmisteet erikseen vai monivitamiinina?
- Monivitamiinina


Syötkö murot/vastaavat mieluummin heti rapeina vai vasta pehmenneinä?
- Rapeina!
 
Kauppalista pääsääntöisesti kännykässä jos on..

UHT-maito ei käytössä mutta jos olisi niin jääkaapin kautta ennen avaamista.

Löytyy pari muovista, sekä yksi puinen leikkuulauta, kummatkin vuorotellen käytössä.

Leivinpapereissa tykkään kummastakin, rullasta sekä arkista, vähän vaihdellen näistäkin kumpikin käytössä.

Pienellä lusikalla syön jugurtin,leivonnaiset,murot,jäätelön ellen syö suoraan purkista jolloin iso lusikka. Isolla lusikalla lisäksi puurot ja keitot.
Kahvilassa yleensä käytän kakkupalan syömiseen pientä haarukkaa,muuten en.

Raskaana vitamiinit monivitamiinina, muuten yleensä käytän vain d:tä ja joskus harvoin omegaa ja maitohappobakteereja.

Ja murot ehdottomasti rapeina!
 
Hampaat pesen aamupalan jälkeen ja lankaan ennen. Tai no, en lankaa, vaan käytän hammasväliharjaa, mutta joka tapauksessa ennen tavallista harjausta.

Lettutaikinan teen yleensä samassa järjestyksessä joka kerta.

Kauppalista aina paperille, en osaa kulkea puhelin kourassa kaupassa.

Jos on huoneenlämmössä säilyvää maitoa, juon sen silti aina kylmänä. Lämmin on kauheaa.

Muoviset leikkuulaudat. En ikinä käyttäisi kaapista vedettävää puista, se on ällöttävä.

Leivinpaperi arkkina.

Isolla lusikalla keitto tms pääruoka, pienellä kaikki muut lusikoitavat.

Pikkulusikka kakkupalankin syöntiin.

Suosin monivitamiineja.

Murot rapeina!

Entäs sitten...

Miten jäätelö, heti hyvin jäisenä vai haluatteko sen antaa pehmetä pehmistyyliin?
Syön jäätelöni aina heti, inhoan pehmennyttä jäätelöä tai pehmistä.

Laitatteko hiutaleet, jauhot yms muut tuotteet erillisiin rasioihin vai säilytätte alkuperäispakkauksissa?
Alkuperäispakkauksissa ovat nyt, mutta olen miettinyt erillisiin rasioihin laittoa.

Pesettekö kahvipannun joka käytön jälkeen vai hulautatte vedellä?
Pyrin pesemään päivittäin, en kuitenkaan jokaisen kahvinkeiton jälkeen.
 
Syön jäätelön heti jäisenä. Ei sen kuulu antaa sulaa. Pehmiksestä pidän kyllä kuitenkin.

Osa jauhoista ym. on alkuperäisissä, osa erillisissä rasioissa. Makaronit ja riisit on rasioissa, kun niistä on helpompi ottaa eikä sitten ole kaapissa pussia, josta voi valahtaa sisältö ulos jos ottaa sen huolimattomasti kaapista. Makaronit kun varsinkin on juuri sellaisissa pusseissa joiden kanssa käy helposti niin.
 
Jäätelön syön heti.

Jauhot ja hiutaleet on omissa paketeissaan, tarvittaessa pussitan tai käytän pussinsulkijaa.

Kahvipannua en pese, mutta huuhtelen ja jätän veteen likoamaan.
 
Uusia tuli taas mieleen:

Valutatteko pastan keitinveteen pois siivilän/lävikön vai kattilan kannen avulla? Kaadatteko vedet ja pastat siivilään/lävikköön vai kaadatteko kattilasta veden pois niin että pasta jää kattilaan?


Otatteko esim. lihapiirakan tai muun annoksen ns. kaikilla mausteilla? Vai vain tietyt mausteet?
 
Nuudelit ja riisit kippaan lävikköön. Makaroni ja spagetti kannen kanssa.

Mä haluan aina vain kuivat mausteet ja aurajuustoa. :hungry:
 
Pasta kaadetaan lävikköön, nuudeli nostellaan vedestä spagettikauhalla ja riisiin laitetaan vettä ohjeen mukainen määrä, jolloin ei jää vettä pois kaadettavaksi. Käytetään nuudelia jossa riittää kun kaataa kiehuvan veden päälle ja antaa olla hetken. Keitetään tähän vesi vedenkeittimellä ja kaadetaan kuuman kestävään kippoon.
 
Vauva katkaisi ajatuksen... Yleensä otan kaikilla mausteilla. En tosin muista koska olen viimeksi ottanut lihapiirakkaa, mutta vaikka hampurilaisen. Wrappiin/tortillaan en välttämättä ota kaikkein tulisimpia mausteita.

Nyt jäin muuten myös miettimään, miksi me koukitaan nuudelit vedestä, eikä kaadeta lävikköön. Olikohan meillä siihen jokin oikea syy, jota en muista vai onko vain jäänyt tavaksi. :hilarious:
 
UHT-maito/vastaava jääkaappiikylmänä, mutta ei ole maailmanloppu vaikka avatessa olisikin huoneenlämpöinen.

Käytössä muoviset leikkuulaudat, keittiön kiinteätä ulos vedettävää puista leikkuulautaa ei käytetä.

Leivinpaperi ostetaan aina arkkina.

Syön lähes kaiken isolla lusikalla, pienellä vain jogurtti, joskus kakkua. Kakkupala siis lusikalla, ei haarukalla.

Vitamiinivalmisteet syön nykyään pääasiassa erikseen, vain joskus monivitamiinina.

Murot on syötävä ehdottomasti heti rapeina! Vaikkakin kitalaki ei tykkää, tuntuu monesti että aukeaa.

Sulatan jäätelöni jääkaapissa pehmeäksi, syön mieluummin jopa liian pehmeänä sulaneena kuin kovana jäisenä.

Hiutaleet/jauhot säilytetään alkuperäispakkauksissa. Tiiviit rasiat olisivat kyllä kivat, vaikka lasiset.

Meillä ei ole tavallista kahvinkeitintä, mutta pesisin kyllä kunnolla jokaisen käytön jälkeen.

Valutan pastan keitinveden pois kattilan kannen avulla, vaikka järkevämpiäkin tapoja on.

Olen aika nirso, mausteista valitsen vain valkosipulin ja sipulin.


Entäs sitten..

Missä säilytätte kananmunat? Entä keittämisen jälkeen? Kauanko keitätte munia?

Otatteko kaupassa kuitin vai ette?

Makuasia, mutta pesetkö pyykit siten, että jäävät koviksi ja ryhdikkäiksi vai pehmoisiksi ja lötköiksi?

Miten juotte kahvinne? Paljonko sokeria/maitoa tai vastaavaa? Vai ihan vain mustana?
 
Kananmunat säilytetään meillä sekä raakana että keitettynä jääkaapissa. Keitän niitä n. 7min.

Olen yrittänyt opetella olemaan ottamatta kuittia ellei siihen ole jotain syytä (esim. tuotteessa takuu), mutta lompakko on taas pullollaan niitä turhia ruokaostoskuitteja.

En ole edes miettinyt miten pesemällä pyykeistä tulee millaisiakin. Onko se jotain yleistä tietoa, jota en ole tavoittanut? Enemmän olen huomannut olevan väliä sillä miten ne laittaa kuivumaan: pyykkejä pitää hieman ravistaa etteivät jää koviksi.

Kahvia en juo lainkaan, mutta teehen laitan vähän hunajaa tai jos sitä ei ole tarjolla saatan laittaa sokeria. Jos on sokeripaloja, laitan yhden palan. Hienosokeria n. puolikkaan teelusikallisen.
 
Takaisin
Top