Tulenpas kirjoittelemaan vähän päivitystä aiempaan kirjoitukseeni... :)
Meillä nyt aloitettu kanssa kiinteiden syönti niin ei tarvitse enää sanoa miten aion toimia, kun nyt tiedän miten toimin
Eli meillä tehdään kotona itse kasvissoseet lounaaksi ja päivälliseksi.
Teen isompia satseja kerralla ja laitan ne jääpalarasioissa pakkaseen, sitten kun kuutiot on jäätyneet niin siirrän 1l minigrip-pusseihin, kirjoitan pussiin mikä maku & valmistuspäivä.
Pakastan kaikki maut erikseen, esim. bataatti, porkkana, kukkakaali, parsakaali, maissi jne. Ainoastaan peruna on sellainen jota en pakasta yksinään vaan laitan porkkanaa joukkoon (perunan koostumus saattaa pakastuksesta hiukan kärsiä).
Myös välipalaksi tarkoitettuja hedelmäsoseita aion tehdä. Olen nyt tehnyt vasta omenasosetta itse, mutta jatkossa kokeilen muitakin.
Aiemmin neiti maisteli kaupasta ostettuna mangoa ja luumua.
Aamulla ja illalla tehdään itse kaurapuuroa. Ihan siis normaali Elovena-hiutaleista keitetään puuro veteen ja tarjotaan sellaisenaan, hiukan ämmää tirautettuna joukkoon Eli ei hienonneta / soseuteta mitenkään tai tarjota valmispuuroja tai tehdä puuroa jauhoista.
Kaupan valmissoseisiin suhtaudun niin, että ne on meidän perheessä vain hätävarana. En siis totaalikieltäydy niistä, voidaan just jotain hedelmäsoseita syödä valmispurkeissa kun ne on ihan ok makuisia ja niissä ei kaikissa ole mitään "turhuuksia" lisättynä joukkoon, mutta niitä ei vallan syödä.
Olen kokenut tähän asti aivan helppona myös reissun päällä ollessa tarjota neidille itsetehtyjä soseita. Jos siis päivän reissu tiedossa niin on onnistunut ihan hyvin niin, että kannelliseen muovirasiaan laittaa jääpalasoseista valmiinkokoisen annoksen. Jäiset sosekuutiot säilyy yllätävän kauan jäisinä. Ja tarjotessa sit mikrolla ensin sulattaa & lämmittää. Ei oo yhtään sen vaikeampaa kuin valmispurkkiruuan antaminen!
Meillä nyt aloitettu kanssa kiinteiden syönti niin ei tarvitse enää sanoa miten aion toimia, kun nyt tiedän miten toimin
Eli meillä tehdään kotona itse kasvissoseet lounaaksi ja päivälliseksi.
Teen isompia satseja kerralla ja laitan ne jääpalarasioissa pakkaseen, sitten kun kuutiot on jäätyneet niin siirrän 1l minigrip-pusseihin, kirjoitan pussiin mikä maku & valmistuspäivä.
Pakastan kaikki maut erikseen, esim. bataatti, porkkana, kukkakaali, parsakaali, maissi jne. Ainoastaan peruna on sellainen jota en pakasta yksinään vaan laitan porkkanaa joukkoon (perunan koostumus saattaa pakastuksesta hiukan kärsiä).
Myös välipalaksi tarkoitettuja hedelmäsoseita aion tehdä. Olen nyt tehnyt vasta omenasosetta itse, mutta jatkossa kokeilen muitakin.
Aiemmin neiti maisteli kaupasta ostettuna mangoa ja luumua.
Aamulla ja illalla tehdään itse kaurapuuroa. Ihan siis normaali Elovena-hiutaleista keitetään puuro veteen ja tarjotaan sellaisenaan, hiukan ämmää tirautettuna joukkoon Eli ei hienonneta / soseuteta mitenkään tai tarjota valmispuuroja tai tehdä puuroa jauhoista.
Kaupan valmissoseisiin suhtaudun niin, että ne on meidän perheessä vain hätävarana. En siis totaalikieltäydy niistä, voidaan just jotain hedelmäsoseita syödä valmispurkeissa kun ne on ihan ok makuisia ja niissä ei kaikissa ole mitään "turhuuksia" lisättynä joukkoon, mutta niitä ei vallan syödä.
Olen kokenut tähän asti aivan helppona myös reissun päällä ollessa tarjota neidille itsetehtyjä soseita. Jos siis päivän reissu tiedossa niin on onnistunut ihan hyvin niin, että kannelliseen muovirasiaan laittaa jääpalasoseista valmiinkokoisen annoksen. Jäiset sosekuutiot säilyy yllätävän kauan jäisinä. Ja tarjotessa sit mikrolla ensin sulattaa & lämmittää. Ei oo yhtään sen vaikeampaa kuin valmispurkkiruuan antaminen!