Mikä on parasta ja ikävintä talvessa?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Täällä etelässäkin on ollut nyt lunta ja pakkasta. Eli talvi! Mitä te pidätte talvesta? Mikä on talvessa parasta? Entä ikävintä?

Talvi on suosikkivuodenaikani. Parasta siinä on lumi ja sen tuoma valoisuus. Se pyyhkii pois märän ja harmaan marraskuun. Lasten riemu lumileikeissä on myös ehdottomasti hyviä puolia. Samoin villasukat, glögi ja kuuma kaakao. Huonoja puolia on lasten pukeminen ulos. Ja se jos talvea ei ole silloin kun pitäisi ja lumi sulaa. Mutta voiko laskea jonkin huonoksi puoleksi, jos sitä ei ole?
 

Starlight-

Kommentoinnin ninja
Lokakuiset 2022
En pidä talvesta, varsinkaan jos on musta talvi eikä kunnon lumikerroksia. Lumi ja valoisuus auttavat edes siihen pimeyteen, mutta inhoan liikkua lumikasoissa ja varsinkin kärryjen kanssa se on hankalaa. :Grimacing Face:

Pidän luistelusta, ja se onkin talvessa parasta. Samoin pulkkailu lapsen kanssa on mukavaa. Tänä vuonna kokeiluun pääsevät myös ensisukset, vaikka en itse välitä hiihtämisestä. Lasten ilo lumileikeistä on kuitenkin ihailtavaa, joten heidän takiaan lunta voi hyvin tulla sen muutaman kuukauden vuodessa :Snowflake:

Lumen sulaminen on taas juttu erikseen, siinä ei tarvisi mennä kuukausia.. :Grimacing Face: Kauhean negatiiviseksi meni, mutta talvi ei tosiaan kuulu omiin suosikkeihin.
 

Pingviiniemo

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Heinäkuiset 2021
Parasta on lumi juuri siksi kun se valaisee ja on nättiä ja myös inhottavinta on lumi, sillä se vaikeuttaa autolla ajamista ja kärryillä menoa pihalla. 😁

Rakastan muuten kaikkea talvessa. Tunnelmaa, lunta ja talvivaatteita joissa on kiva kuosi on mielekästä pukea lapsille. 💙
 

Lilyofthevale

Sukkela juttelija
Joulumammat 2018
Inhottavinta talvessa on autoilun ongelmat. Jos on kova pakkanen, täytyy muistaa laittaa auto jo illalla lämpiämään (meillä on ajastin), aamuhässäkässä sitä ei kuitenkaan muista. Jos yön aikana on tullut paljon lunta, voi olla vaikeaa saada autoa pihasta ja teitä ei myöskään ole aina aamulla aurattu. Silloin risteysissä pitää olla varovainen, ettei jää kiinni. Inhoan lumitöitten tekemistä ja meillä on nyt lumilinko, mutta pari kertaa se on mennyt rikki ja sitten on pitänyt odottaa, että saadaan korjattua. Ja sitten on ikkunoitten raappaamista, takakontti jäätyy aina välillä kiinni niin, ettei sitä saa enää auki ennen kuin auto kunnolla sulaa. Minun autossa on myös sellainen ongelma, että jarrut voivat jäätyä kiinni ja se on todella hankala ongelma. Pitäisi olla leka mukana, jolla paikantaa takarenkaan vannetta, mutta toisaalta ei ole turvallista pitää lekaa irrallaan autossa, voisi olla vaarallinen Jos tulee äkkipysäys tai kolari.

Eniten pidän hiihtämisestä, lasten kanssa pulkkamäestä ja lumiukkojen, linnojen yms tekemisestä.
 

Nepeta Cataria

Kunnioitettu kommentaattori
Heinämammat 2016
Elomammat 2018
Eloäidit 2020
Helmikuiset 2022
Parasta on se kun ötököitä on vähemmän! Pikku pakkanen piristää ja lumi valaisee. Miinusta on tuo päivän lyhyys, ei meinaa ehtiä tarpeeksi ulkoilemaan valoisan aikaan.
 

litranmitta

Puuhakas puhuja
Kesäkuiset 2022
Parasta se että lumi valaisee. Ja pakkasella se, että on kuivaa ulkona. Ei ole koirat ja vaatteet kurassa, ja taivaalta ei sada vettä niskaan. Tykkään myös enemmän kylmästä kuin kuumasta, koska aina voi pakkasella laittaa lisää päälle, mutta kuumaa ei saa pois tietyn rajan jälkeen vaikka hilluisi pelkät alushousut jalassa 😆 Huonot puolet on auton kaivaminen lumen alta, ja se jos laittaa liian vähän päälle pihalle ja palelee luuytimiä myöden.
 
Top