Mikä kaikki muuttuu vauvan myötä?

Keskustelun 'Joulukuiset 2019' aloitti Vargynja, 21 maalis 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Millaisia käytännön muutoksia tuleva vauva tuo tullessaan vai tuoko mitään? Muutatteko isompaan asuntoon? Hankitteko auton tai vaihdatteko nykyisen auton tilavampaan? Tai onko edessä joitakin muita muutoksia? Artikkelissamme puhutaan siitä, miten raskaus voi muuttaa ystävyyssuhteita. Onko teillä tällaisesta kokemusta?
 2. Koirankorva Peruskäyttäjä

  Meillä vauvan tulo ei kamalasti muuta asioita. Meillä olis ylimääränen makuuhuone, mutta se on pyhitetty miehen miljoonille vempeleille. Vauva ajan vauva on makkarissa, tavotteena on asua isommassa omakotialossa viimestään sitten kun lapsi olisi vuoden. Suunnitelmana ennen raskauttakin ollut talon rakennus tällä aikavälillä. Auto on jo farmari.
  Oon jo monta vuotta viettänyt rauhallista ns. aikuisen elämää. Kumpikaan meistä ei juokse baareissa ja ystäviä tavataan aina sillon tällön ruokaa laittaen tms. Vauvan tuomaa sisältöä odotan vaan aivan innolla :Heartred

  Toki sitä mietityttää, minkälaisen mylleryksen parisuhde kokee vauvavuotena.
  • Tykkää Tykkää x 5
 3. mrz Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Me ollaan jo alkujaan laitettu elämä sille mallille, että vauva saa tulla valmiiseen pakettiin. :D Uusi turvallinen ja isompi auto on vielä matkalla, mutta ostettu jo. Ei ole kyllä farmari, mutta mä en suostu farmaria ottamaankaan. Yritettiin valita mahdollisimman iso pikkuauto. :biggrin Ainoa on, että tarvitaan työhuone, joten tämä kolmio jää jossain kohtaa pieneksi. Mutta ajatuksena olisi pärjätä tässä ainakin niin kauan, että tulee toinen lapsi. Ja sitten ostaa joko rivari tai omakotitalo tilalle.

  Ollaan molemmat aika kotihiiriä, että muuhunkaan elämään muutos ei ole mikään radikaali. On meillä ehkä kerran kuussa jotain illanistujaisia, että ne jää varmaan mun osalta alkuun pois, kun ei halua heti laittaa vauvaa yöksi hoitoon. Tietysti voisi ajatella, jos vauva olisi rauhallinen, että minäkin voisin mennä aina alkuun mukaan vauvan kanssa. Kuitenkin ollaan kaikki jo lähes kolmekymppisiä, että kyse ei ole mistään ryyppäjäisistä, vaikka juodaankin, vaan sivistyneestä ajan vietosta ja lautapelien pelaamisesta jne. Mutta aika näyttää.

  Ainoa asia, joka surettaa on, että kellään muulla meidän kaveripiirissä ei ole lapsia. Olisi niin ihanaa, kun olisi joku, jonka kanssa voisi jakaa vauvajuttuja ja viettää aikaa. Mutta eiköhän nuo muutkin tuolta perästä vielä tule.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Nepeta Cataria Rakastunut foorumiin Elomammat 2018 Heinämammat 2016

  Meillä vauvan tulo ei muuta mitään, neljänneksi lapseksi on helppo syntyä kun kaikki on jo valmiina. On okt, tila-auto 7 hlö:lle isofixeillä, vauvanvaatteet valmiiksi 0-3v ikään (erityisesti tytölle!), ystäväpiiri supistunut, kotiäitiyteen totuttu,elämä asettunut rullaamaan lasten ehdoilla, omasta tilasta ja ajasta luovuttu... Tämä on tätä aikaa, sitten myöhemmin on enemmän aikaa itselle. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  Last edited: 13 huhti 2019
 5. Novem Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Muutos tulee varmaan olemaan isoin esikoiselle, joka on sen yhdeksän vuotta elänyt ainokaisena. Toisaalta myös mun mies pääsee nyt ekan kerran tutustumaan vauva-arkeen, hän kun tuli meidän elämään esikoisen ollessa 4-vuotias.

  Koska sen uuden ihmisen luonnetta ja persoonallisuutta ei vielä tunne, on toisaalta paha vielä tässä vaiheessa sanoa miten paljon asiat tulee muuttumaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Eepu Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Muuttaahan se toisaalta aika paljo, ku alkaa vauva-arki uuestaan. Varmasti esikoisellekki melkonen shokki ja opettelu uuteen. Mutta kaikenlaista tavaraa on jo ennestään, kämppään kyllä mahtuu ja kaks farmariaki löytyy. Kavereita nyt ei oo ikinä paljoo ollu ja neki vähät asuu 200km päässä, eli niihin suhteisiin ei paljoo vaikuta. :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. KaislaS Aloittelija

  Tätä oon kyllä miettiny ennen raskauden mahdollistamista, kun se on ollut mahdollista ja nyt kun se (ehkä) on konkretisoitumassa. Aineellisesti kaikki on kunnossa, tilaa ja autoja on, vauvalle ei mitään omaa, mutta ne eivät liene mahdoton hankkia. Varmaan jopa luovutaan toisesta isosta autosta, sillä se on ollut työmatka-ajossa.. työmatkaa onkin ollut viimeiset 9 vuotta 100-180 km, joten todennäköisesti vaihtuu joko työ- tai asuinpaikka - kahdella paikkakunnalla asuminen ei tule ainakaan äippäloman jälkeen olemaan vaihtoehto.

  Lapsia ei ole kovin monella kaveripiirissä. Pääasiassa urheilijoita hekin - senkin yhteensovittaminen mietityttää. Miehen kanssa yhteiset pitkäkestoiset liikunnalliset seikkailut saanee hetkeksi unohtaa, ensin siksi etten pääse enää mahan kanssa mihinkään ja myöhemmin toisen on pidettävä pienestä huoli. Rämäpääharrastukset joutaa myös vähäksi aikaa hyllylle jahka maha alkaa kasvaa, mutta onneksi löytyy sentään muutama erinomainen esimerkki siitä, miten kokonaisuus hoituu niin, että molemmat vanhemmat saavat edelleen aikaa omien rakkaiden puuhiensa parissa.

  Fyysiset muutokset mietityttää myös, vaikka ulkonäöstä en muuten kovin huolehdikaan. Itsensä vaan on tottunut näkemään tietynlaisena, kohtuullisen solakkana, mutta keskimääräistä lihaksikkaampana harrastusten ja kehon tyypin vuoksi. Pehmeys ja pyöreys eivät ole tuttuja, joten voi olla tietty haaste sekin. Lisäksi fyysinen pystyvyys alkaa jo nyt tuntua, progesteroni tuntuu vievän ainakin nyt alkuun voimat ja se tympäisee kun vielä voisi harrastaa salilla, mutta niin on meno tahmeeta..

  Tulipa vuodatus - mutta onneksi on tää palsta jossa vuodattaa.. :sorry:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 8. Hankikanto Ihastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Varmaan ruokarytmi pitää korjata järkevämmäksi. Autossa on liian vähä ovia niin se pitää tn vaihtaa että takapenkille voi laittaa istuimen/kaukalon.
 9. Iines-19 Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Meillä isoin muutos on auton vaihto isompaan. Ei mahdu neljäs lapsi enää normaaliin farmariin... Ja keskimmäiset lapset pitää muuttaa samaan kamariin. Sillä asialla ei ois kiire, mutta lapset haluaa joka tapauksessa yhteisen huoneen. Saa vauva sitten oman huoneen aikanaan. Ja kaikki vauvatarvikkeet ja vaatteet on hankittava, mitään ei ennestään ole, kun kuopuksen jälkeen hävitettiin kaikki.
 10. Kassu93 Peruskäyttäjä Joulukuun äidit 2019

  Meillä pyörähtää kaikki uusiksi, kun vauva tulee. Muutto isompaan asuntoon ja uusi auto, opintojen päättyminen, työelämään astuminen. Suoranaisestihan vauva ei liity näihin jälkimmäisiin, mutta kaikki sattuu samaan syssyyn. Eikä haittaa yhtään. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. jeilei Addikti Maaliskuunmammat 2016

  Meillä muutokset on tällä kertaa varmaan kohtalaisen pieniä siihen verrattuna mitä esikoista odottaessa. Pohdin tätä asiaa jo tuossa keskenmenneessä raskaudessa, mutta ei mitään muistikuvaa minkälaiset mietteet sillon oli :D Tavaroiden puolesta suurimmat onki valmiina, asuntoa tai autoakaan ei välttämättä tarvi vaihtaa. Käytännön arkihan se eniten muuttuu, kun yhen sijaan onki kaks ja sitä jää taas kotiin.
 12. pilvikirsikka Ei muuta elämää Joulukuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2015

  Meillä on kahden lapsen jäljiltä jo kaikki tavarat omasta takaa. Myös autoon ja kotiin mahtuu kolme lasta :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Nepeta Cataria Rakastunut foorumiin Elomammat 2018 Heinämammat 2016

  Itseasiassa kolmen lapsen sovittaminen auton takapenkille voi olla haastavaa, ainakin jos tarvitaan istuimia pienimmille. Turvaistuimet ovat aika leveitä. Ja isommillekkin on noita turvavyöistuimia. Onneksi löytyy nykyisestä lotjasta tarpeeksi isofix-paikkoja joka istuimelle taakse. Takapenkin keskipenkki jäänee vapaaksi, kun siihen ei mahdu istumaan mukavasti kukaan enää.
 14. pilvikirsikka Ei muuta elämää Joulukuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2015

  Joo, meillä tulee molemmat lapset istumaan vielä selkä menosuuntaan kun kolmas syntyy, mutta auto on ostettu sitä silmällä pitäen :) Meinattiin ottaa ensin 7-paikkainen tila-auto, mutta päädyttiin nyt vielä 5-paikkaiseen tilaihmeeseen. Meillä siis Toyota Corolla Verso.

  Isofixit menee vain 18kg asti, mutta meillä on esikoisella turvavyökiinnitteinen, 25kg asti oleva selkä menosuuntaan istuin.
  Last edited: 26 huhti 2019
 15. Lilian18 Aloittelija

  Meillä muuttuisi elämä paljon, kun ensimmäinen lapsi kyseessä. Riittävästi tilaa ja isompi auto löytyy jo valmiiksi. Kaikenlaisia hankintoja (vaunut, turvakaukalo, pinnasänky, hoitopöytä jne.jne.) saisi tehdä urakalla. :)

  Olisi kyllä niin tervetullut sellainen pieni nyyti mullistamaan meidän elämän kaikkine yövalvomisineen, kakkavaippoineen ja pakahduttavine onnentunteineen... :love017:dummy::Heartred:Heartred:Heartred
 16. Vellamo12 Peruskäyttäjä Joulukuun äidit 2019

  Meillä ei taida muuttua mikään. Asunnossa on tilaa ja lisää huoneita saa rakennettua (tämä vasta sitten kun esikoinen tarvitsee omaa huonetta). Tosiaan autot oli vääriä ennen plussaa, mutta mies kävi ostaa meille 8 paikkaisen pakettiauton joten sekin hoidettu :D Itselläni on pikku golf, sillä nyt ei koko perhe matkusta. Jos meille tulisi tyttö niin vaatteet olisi ainoa hankinta. Onneksi kuopuksen vaatteet ovat niin unisex värejä että menis tytöllekin, onneksi en tykkää pinkistä :grin
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 21 touko 2019
 17. Lady Alice Tuttu foorumilla Helmimammat 2018

  Mua vähän jännittää, miten arki lähtee toisen lapsen myötä pyörimään. Esikoinen on ollut helppo tapaus, mutta eihän mikään takaa sitä seuraavan kohdalla. Jotenkin se, että lapsia on "yhtäkkiä" kaksinkertainen määrä, mietityttää todella paljon. :wacky:

  Meillä on aika hyvin kaikki esikoisesta tallella, mutta ajattelin uuden turvakaukalon hommata, ja ehkä sisarusvaunut. Jos tulee tyttö niin vaatteetkin löytyy. Eli ei hirveesti olisi hankintojenkaan puolesta muutoksia.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Elsa2019 Peruskäyttäjä Joulukuun äidit 2019

  Meillä katkeaa ainakin vuodeksi pahin ruuhka, jossa molemmat vanhemmat ovat töissä ja koululaiset touhuavat iltapäivisin keskenään kotona. Ihana jäädä kotiin ja olla lapsia vastassa.
  Nykyinen kuopus saa lyhyemmät hoitopäivät. Jatkaa tarhassa, koska ensi vuonna on viskarissa ja se on vieläpä ilmainen. Hänelle on hyötyä ryhmässä olosta, sen verran itsepäinen lellari.
  Mitäs muuta muutosta... isompaa autoa pitää harkita. Vaikka meillä on kaksi autoa ja tosi vähän koko sakilla kuljetaan. Kiirettä ei sillä siis ole. Vauvalle pitää hankkia kaikki. Ja talossa tulee kyllä vähän ahdasta, mutta en tiedä muutetaanko siltikään. Esikoinen täyttää jo 15 heti vauvan syntymän jälkeen, joten montaa vuotta ei kotona varmaankaan asu. Ja toinen lapsi vain vuotta nuorempi. Tällä alueella talot niin kalliita, ettei hirveän isoa taloa noin vaan osteta.
  Silloin kun 5 ensimmäistä lasta syntyivät aika tiheästi (1.5v -2v10kk välein) ei uusi vauva muuttanut niin hirveästi asioita. Nyt tuntuu että muutos on isompi, kun kuopus ehtii lähes 6 vuotiaaksi ja vaipat, vauvaruoat yms on jo vuosia ollut historiaa.
 19. Ayana Aloittelija

  Meillä muuttuu varmasti jonkin verran, kun muutetaan isompaan asuntoon ja hankitaan tilavampi auto. :happy:

  Helpohkompaa on ollut kun on yksi taapero, jonka kanssa mahtuu hyvin asumaan pienemmässä asunnossa ja liikkumaan pikkuautolla. Kahden kanssa ei oikein mahdu, kun on kahdet sängyt, tuplarattaat, vaatteille ja leluille lisää tilaa jne :woot:

  Jännittää kuinka paljon väsynyt sitä tuleekaan olemaan. Moni sanoo, että kun toinen tulee, niin sitä on kahta väsyneempi. o_O:grin
  • Tykkää Tykkää x 3

Jaa tämä sivu