Mikä ärsyttää lapsissa?

Uusperhesatu

Asioista perillä oleva
Kaikki me rakastamme lapsiamme, mutta itse voin ainakin avoimesti myöntää, että lapseni myös ärsyttävät minua välillä toooodella paljon.

Tällä hetkellä ärsyttää se ainainen meteli, kun kaikki asiat pitää ilmoittaa huutamalla ja muutenkin saada aikaan ihan jäätävä älämölö koko ajan. Myös veljesten jatkuva toistensa provosointi ärsyttää. Ja se, kun taapero yrittää aina saada jotain muuta syötävää pyytämällä jotain, haukkaamalla kerran ja ilmoittamalla sitten haluavansa taas jotain muuta. Ja sitten, kun ei saa haluamaansa, alkaa hän huutaa ja raivota. :sour:
 
lataus.jpeg

Musta tämä kuva kiteyttää koko homman aika hyvin :grin
 
Se kun ei tottele, se kun ei halua nukkua päiväunia vaikka on ihan kuitti, se kun huutaa ja kiljuu, se kun pelleilee kun pitäisi tehdä jotain. Ja se kun kohta 4-v. "jokeltelee". Osaa siis puhua eikä ole kyse siitä ettei osaisi sanoa jotain vaan tahallista vauvamaista jokeltelua tyyliin "ellellellel".
 
Se, kun saa sanoa sata kertaa samasta asiasta eikä se siltikään mene sinne ymmärryksen puolelle tai tavoita kohdettaan :D Kutsutaan myös uhmaksi..Ihanaa joo, että oma tahto kehittyy, mutta tarviiko sitä olla niin hirvittävän paljon?
 
Ne kiukkukohtaukset, jotka tulee lähes tyhjästä ja kasvaa valtaviin mittasuhteisiin ja joiden aikana ei mikään kelpaa eikä ole hyvin, eikä mitään totella. Pahinta on jos tällainen tulee ruokapöydässä ja kiukku vain yltyy kun haarukka joudutaan takavarikoimaan ettei satu vahinkoa kun kiukkupussi huitoo.
 
Kiukku kohtaukset mitättömistä syistä, jatkuva älämölö, sikailu, dorkailu, kiusaaminen, tottelemattomuus, paikkojen rikkominen tahallaan tai vahingossa, jatkuva huomion kerjääminen tyyliin äitiäitiäitiÄITIII kun yrität puhua jostain tärkeästä esim miehen kanssa.... onhan noita:D
Lapsen kasvatus, vaikein työ minkä tiedän :wink
 
Kiukku kohtaukset mitättömistä syistä, jatkuva älämölö, sikailu, dorkailu, kiusaaminen, tottelemattomuus, paikkojen rikkominen tahallaan tai vahingossa, jatkuva huomion kerjääminen tyyliin äitiäitiäitiÄITIII kun yrität puhua jostain tärkeästä esim miehen kanssa.... onhan noita:D
Lapsen kasvatus, vaikein työ minkä tiedän :wink

Tässä ne tulikin hyvin tiivistetysti. :grin Toi huomion kerjääminen silloin, kun yrittää puhua miehen kanssa, on raivostuttavaa. Ja muutenkin se jatkuva keskeyttäminen, kun tuntuu ettei saa ajateltua yhtään ajatusta loppuun tai sanottua yhtäkään lausetta ilman, että joku huutaa väliin jotain. Puuh. :shifty:
 
Tänään ärsyttää kaksivuotiaan jatkuva temppuilu, tottelemattomuus ja kovapäisyys. Usein pitää fyysisesti estää häntä tekemästä kiellettyjä juttuja, kun muuten ei vain kerta kaikkiaan usko. :sour:
 
Kummassakin ärsyttää ajoittainen vinkuminen ja se, kun asia ilmaistaan mutisemalla, tuijottamalla vaan tai jokeltelemalla. Kumpikin on temperamenttinen, ja isompi möksähtää, paukkaa makkariin ja paiskaa oven kiinni sekä ennen kaikkea tätä paiskoo tavaroita. Nuorempi on voimakastahtoisempi, huutaa, karjuu, heittää tavaroita eikä häneen saa kontaktia ennenkuin hän on raivoamisensa raivonnut eikä silloinkaan kelpaa kuin minä rauhoittamaan.
 
Jotkut pikkupojat haisee ihan mahdottoman pahalta :D, se ottaa päähän joskus julkisissa paikoissa, vaikka lentokoneessa... Lisäks nää samat mitä moni on sanonu: sotkeminen, meluaminen. Huonostikäyttäytyvyys on ehkä se ydin. Helppo valittaa kun ei oo kokemusta kuin muiden kamalista tenavista :D.
 
Kun lapsi herää kuudelta, kun voisi nukkua seitsemään eikä puhettakaan että jatkaisi unia. Asia ei ärsyttäisi yhtään niin paljoa jos lapsi nousisi ylös ja antaisi äidin nukkua, mutta ei. Ensin veuhdotaan äidin vieressä (mihin on möngitty yöllä), työnnetään kielloista huolimatta jalkoja äidin päälle ja sitten halutaan vessaan. Vessassa käynnin jälkeen annetaan äidin näennäisesti palata nukkumaan, mutta pidetään tavalla tai toisella huolta että äiti ei saa nukuttua kunnes kello soi.
 
Poika 7kk on jo kuukauden verran heränny VIIMEISTÄÄN puol kuus aamulla:hungover: Ei auta vaikka on yritetty laittaa vasta tosi myöhään nukkumaan ja päikkäritottumuksia on yritetty kans muuttaa -ei auta. Kyllähän sitä vielä viittis herätäkin pojan kanssa kun hän pääsääntöisesti herää tosi iloisena, mutta kun jokeltelullaan herättää 2 vuotiaan siskonsa:meh: Ja sisko ei todellakaan ole hyvällä tuulella kun noin aikasin herää..
 
Nyt ärsyttää suuresti nukkumisen vaikeus. Kahdella pienimmällä on vuorotellen ja yhtä aikaa jatkuvasti joku ongelma, ja yöt ovat todella rikkonaisia. Esim. toissayönä sai nukuttua kolmelta aamuyöllä ekan kerran. :dead: Alan olla siinä pisteessä että nukkumaanmeno jo ahdistaa kun tiedän, ettei siitä kuitenkaan tule mitään.
 
Takaisin
Top