Matkustaminen

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti Suklaapehmis, 28 syys 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Suklaapehmis Näppärä viestien naputtelija Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Onko muita menossa ulkomaanmatkalle raskausaikana? Itse olen menossa ensi kuussa Sri Lankaan, matka varattiin keväällä ennen raskauden tietämistä.. Terkkarissa sanottiin et saa mennä kun viikotkin vielä sallivat. Mut ite mietin sitä Zikavirusta! Eihä siellä pitäis vielä sitä olla, mut silti se vähä mietityttää.
 2. touhula Silmät suurina ihmettelijä

  Me ollaan lähdössä syyslomalla Kreetan saarelle viikon lomalle ja silloin mulla on viikkoja 23-24, Finnairin lennoilla mennään ja otan varuilta lääkärin todistuksen lennoille vaikka sitä tarvitsisi vasta kun rv.28 on täyttynyt.
  Suklaapehmis; kannattaisiko reissulle ottaa ihan hyönteismyrkkyä mukaan niin olisi jotain suojaa niitä hyttysiä vastaan, sellaista olen ainakin kuullut suositeltavan otettavan mukaan. Mukavaa lomaa :)
 3. Suklaapehmis Näppärä viestien naputtelija Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Nii pitää kyl hommata jotai myrkkyjä mukaa :) eikä sitä turhaa kannata stressaa, ku voi ihan suomenmaallaki sattuu vaikka jos mitä.
  Kiitos, mukavaa matkaa myös siulle! :)
 4. bjorkm Päivystävä dosentti Heinämammat 2014 Helmimammat 2017

  Heh, meillä on suunnitteilla ihan Tukholman risteily :P :laughing002
  Eli ei ihan niin eksoottista maisemanvaihtoa, mutta reissua ny kumminkin.
 5. Kaku15 Sukkela juttelija Maalisäidit 2020 Helmimammat 2017

  Meikä on ehtiny käymään jo norjas ja viros. Enskuun lopul mennään itävaltaanki :) sit täytyy varmaan vähä rajottaa.. ei se olo ison mahan kans niin kivaa ole ahtaissa penkeis :facepalm:
 6. AR84 Jostain jotain jo tietävä Helmimammat 2017

  Vinkkinä noihin eksoottisempiin maihin, itse niissä ennen raskautta jonkin verran matkustanut; voi ottaa täältä mukaan offin mutta kannattaa ostaa paikanpäältä: Ne yleensä tehoaa paremmin paikallisiin olioihin.
 7. Suklaapehmis Näppärä viestien naputtelija Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Okei! Kiitti vinkistä AR84 :)
 8. touhula Silmät suurina ihmettelijä

  Reissusta selvittiin terveinä ja levänneinä mutta Kreetan lentokentällä minulta kysyttiin yllättäen lääkärintodistusta vaikka rv:tä oli vasta 24+4. Eli kaikille jotka ovat lähdössä ulkomaanreissulle niin kannattaa varmuuden vuoksi ottaa lääkärintodistus eli tulostaa Finnairin sivuilta lomake, joka neuvolassa voidaan täyttää.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Suklaapehmis Näppärä viestien naputtelija Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Oliko siulla mukana sitä, et miten selvisit jos ei ollukkaan? Tuli itellekin mieleen että mitä jos ne pyytää sitä. En tajunnut ennen reissua edes ajatella sitä, koska alle 26 viikkoa on.. ja ois luullu et terkkarissa hoitaja ois osannu sanoo et kannattaa tehä se :/ mut ei voi mitään, tiistaina lähdetään täältä ja katotaan pyytääkö ne todistusta, jota nyt miulla ei oo. Tullessa tänne joka paikassa ne kyseli että mones viikko on menossa.
 10. Hobsutin Oman äänensä löytänyt

  Huutelen toisesta ryhmästä tänne, kun tämä matkakeskustelu osui silmiin. Matkasin nimittäin alkuvuodesta juuri noilla viikoilla parikin kertaa Suomen ja Aasian mantereen väliä. Mulla oli lääkärintodistus mukana varmuuden vuoksi, mutta eivät sitä kertaakaan halunneet nähdä millään lentokentistä. Lähtöselvityksissä kyllä aina kysyivät millä viikolla olen, mutta eivät sitten kyselleet enempää vastauksen kuultuaan. Ja lähtöselvityksessähän kannattaa sitten aina pyytää paikka, jossa on enemmän jalkatilaa (isommissa koneissa keskirivin ensimmäinen penkkirivi), antavat nimittäin niitä mielellään myös raskaana oleville :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. touhula Silmät suurina ihmettelijä

  Mulla oli toi lääkärintodistus mukana mutta jos ei olis ollut niin olisin sit näyttänyt äitiyskorttia. Meillä todistusta suositteli kätilö gravidassa kun kerrottiin tulevasta reissusta, ja kun vein lapun terkkarin täytettäväksi niin hän ihmetteli miksi tällainen pitää tehdä :meh:
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Suklaapehmis Näppärä viestien naputtelija Heinä-äidit 2020 Helmimammat 2017

  Joo oli jännät paikat eilen kyllä check-innissä. Siellä ne pyysivät näyttämään raskaustodistusta ja sanoin että ei ole sellaista.. näytin neuvolakorttia eikä se kelvannut. Jouduin sitten menemään mieheni kanssa paikallisen lentokentän lääkärin luokse, jolle sitten tulkkasin mitä neuvolakortissa lukee ja hän sitten kirjoitti raskaustodistuksen :D oli kyllä mielenkiintoinen kokemus ainakin :D ja kyllä vauva tykkäs ku sai aurinkoa masun läpi, heti alko potkiminen :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. rbck Näppärä viestien naputtelija Helmimammat 2017

  Hui.. me oltiin Kroatiassa ja kyselin parissakin neuvolassa et tarviiko olla joku lappu ni sanottiin et ei ennen sitä tiettyä viikkomäärää ku täytyy saada lääkäriltä todistus et on lentokelposessa kunnossa... Olisin kyl silti halunnu jonkun todistuksen mut en tiennyt et ne saa noin :-) Neuvolakortti tosiaan oli vaan mukana mut kyllä ne englanninkieliset laput aina helpottaa ulkomailla asioimista :-)
  • Tykkään Tykkään x 1