Marraskuun mutinat

Keskustelun 'Laskettu aika tammikuussa 2014' aloitti Napero, 6 marras 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Napero Tuttu foorumilla

  Onko täällä joku joka viellä näin H-hetken lähestyttyä haluaa viellä höpötellä :)
 2. HaMi Aloittelija

  Hiljaista on...

  Juuri havahduin, että tasan viisi viikkoa äitiysloman alkuun. Tällä hetkellä olo on tosi hyvä ja tuntuu, että ilman muuta jaksan sen ajan töissä vielä olla, mutta tietysti olotila tästä voi muuttua ja muuttuukin vielä moneen kertaan näinä viikkoina. :) Väsymystä kyllä pukkaa, meikä kun ei normaalisti päiväunia harrasta, niin nyt on tullut tutuksi. Jotenkin kiva ja niin odottava fiilis kaiken suhteen, tällainen pimeä vuodenaikakin tuntuu vain ihanan tunnelmalliselta.
 3. Saaga** Aloittelija

  Hiljaista on joo.. melkeen päivittäin käyn kyllä täällä tekemässä tilannekatsauksen ,mutta ei kait sitä yksinään oo mitään turisemista. Täällä ois vielä 5 päivää töitä. Sitten pari viikkoa pitämättömiä lomia, jonka jälkeen loppuu sopimus ja hölläilen vaan vähä päälle viikon ja sitten alkaa mammaloma virallisesti. :)

  Nyt oon ollu saikulla pari päivää.. Rupesi viisaudenhammas kipeytymään niin sain ajan hammaslääkärille. Hammaslääkäri oli ensin sitä mieltä ettei poisteta hammasta kun on niin pitkällä jo raskaus. Kohta kuitenkin totes että helpostihan se siitä kyllä lähtee, että voidaan se poistaakkin kun on tulehtunut. Aikansa kun hammasta irti väänsi (ja minusta tuntu että koko leuka lähtee irti) niin totesi että onpas tämä kyllä tiukassa. Lopulta kun sa rasahti irti niin katkes yks hampaan juuri joka jäi sitten sinne sisälle.. toivotaan ettei rupea tulehtumaan. Nytpä sitten penisiliiniä ja särkylääkkeitä naamariin.

  Onkos kaikki vauva hankinnat jo tehty? Meiltä puuttuu vielä sitteri, turvaistuin, tuttipulloja, harsoja jne. Mutta ne tulee hommattua kunhan pääsen kuopioon ens viikolla :)
 4. amalia Aloittelija

  Täälläkin puuttuu vielä ne kaikkein oleellisimmat hankinnat, eli vaunut, pinnasängyt ja turvakaukalot. Suunnittelin myös reissua Kuopioon, josko sieltä löytyisi vaunuja myös kaksosille. Vähän meinaa olla huonosti saatavilla, tai ainakin nähtävillä noita vaunuja. Ja Ikealta varmaan tarttuu pinnasängyt sitten mukaan :)
 5. HaMi Aloittelija

  Täällä on hankinnat täysin vaiheessa vielä. :D Kaikki oleellinen puuttuu vaunuja, sänkyä ym. myöten, vaikka saatavillahan kaikki on koko ajan tuossa ihan vartin ajomatkan päässä Tampereella. Tietoisesti päätettiin jo aika alussa, että jätetään hankinnat melko pitkälle. Ehkä sitä ei vielä ihan tajua, kuinka lähellä lapsen syliin saamista jo aletaan olla!? Noh, en ota stressiä.
 6. nninnanna Aloittelija

  Meiltä puuttuu vielä turvakaukalo ja jotain pieniä yksittäisiä juttuja kuten riepuja... Kaikki muu on jo paikoillaan. Iso apu oli kyllä siitä, että saatiin suvulta tarpeettomana sänky, vaunut, hoitopöytä... Itseasiassa melkein kaikki kalleimmat jäi pois. Helpotti kyllä kummasti varsinkin, kun tuli muita yllättäviä rahanmenoja.

  Alkaa pikkuhiljaa jännittämään tuo koko ajan lähestyvä laskettuaika. Samaan aikaan niin innoissaan ja kahuissaan odottaa että milloin, mitä, meneekö kaikki hyvin, jaksaako ym. Huh. Onneksi on vielä aikaa :D
 7. Heleia Aloittelija

  Täällä olis toiseks viimeinen työviikko menossa, äippäloma alkaa ens viikon perjantaina. Kovasti on tämä odotus muuttunu konkreettisemmaksi kun oon laatinut hankintalistoja ja suunnitellu jo vaatteiden ja lakanoiden esipesua ja silitystä. Puuttuvia hankintoja on enää pieniä, harsoja, pulloja, pyyhkeitä, vaunulelu, mobile ja soittorasia. Osa saadaan varmaan joululahjaksi. Ihanaan saada vihdoin jäädä kotiin, jalkoja on teipattu säännöllisesti jo monta aikaa ja tukivyö on ollut aktiivisesti käytössä. Käy istumatyö tosissaan lonkkien päälle. :D
 8. matti Peruskäyttäjä

  Koulun kanssa ollut niin kiire ettei oo paljoa ehtinyt täällä vierailemaan. Puhelinkin oli 3 viikkoa huollossa ja sillä oon täällä yleensä käynyt.

  Mitäs täällä, tänään kävin tokassa sokerirasituksessa, saa nähdä joko narahdan. Liitoskivut estää kaiken liikunnan, jos kävelee vähänkin enemmän niin saa seuraavana yönä kärsiä. Närästää ja suonenvedot on kamalia, mutta ne voi johtua siitäkin kun kilpirauhaslääkitystä pienennettiin. Otettiin tänään nekin kokeet. Supistelee ihmeellisesti, välillä tulee ihan sama mitä tekee ja välillä saa taas tehdä mitä vaan ja ei supista ollenkaan.
 9. HaMi Aloittelija

  Sokerirasituksen vältän kokonaan, kun mitään riskitekijöitä ei ole. Ihan kiva tietysti niin. Sf-mitta otettiin kolmannen kerran ja ei sen mukaan ollut n. 4 viikossa kasvanut kuin puoli senttiä. Kokenut terkkari kuitenkin kuittasi asian ihan olankohautuksella ja totesi, että mittaajissa vain on niin paljon eroja ja hän ottaa seuraavalla kerrallakin, niin saa realistisemman kuvan. Itse kyllä huolestuin, mutta toisaalta... kehen sitä sitten luottaisi, jos ei siihen, että neuvolassa osaavat asiansa. :)
 10. Saaga** Aloittelija

  Täällä alkaa olo olla melkosta ähöttämistä. Viime neuvolassa huomattiin että baby köllöttelee perätilassa ja mukavasti painaa se pää sitten keuhkoja + kun potkii niin tuntuu että tulee kohta jalka ulos, uh huh.. :/ Oon ihan 100% varma että ei aijo enää kääntyä.. ja tottakai oon ihteeni sitten sivistänyt googlestä näistä ulkokäännöksistä ja keisarinleikkauksesta, nyt sitten paniikissa odotelen tulevaa miten tässä loppujen lopuks käy, netin kauhutarinat ei ainakaan helpota paniikkia, huiiii... Jospa se vaan tajuis ite kääntyä niin ei tarttis hepuloida, ulkokäännös yrityksissäkin on kuintenkin omat riskinsä, puhumattakaan keisarinleikkauksesta jne :sad001 Sen oon päättänyt että jos ei itse käänny jos ei saada käännettyä niin en aijo yrittääkkään synnyttää..

  Muut vauvakamat on hankittu paitsi rintapumppu, sitteri ja autokoppa..nekin on kyllä valmiiks jo katottu kunhan kaupasta vaan hakee.. :) Eilen vein pinniksen patjan pesulaan ja sen saan sieltä joulukuun puolella. Tänään alotin vauvavaatteiden pesun ja järkkäilyn, siinä riittääkin hommaa vähäks aikaa :)
 11. Heleia Aloittelija

  Täällä ollaan vihdoin äitiyslomalla! Ihanaa ajatella että nyt saa hengähtää ja oikasta aina kun siltä tuntuu. :) Liinavaatteiden ja vauvan vaatteiden käyttöönottopesu ja silitys varmaan alkaa pian ja muutoin aika taitaa kulua joululahjahulinoissa. Joulusiivouksesta en meinaa ottaa stressiä kun yritän ottaa rauhallisesti ja välttää ennenaikaisen synnytyksen. La on 2.1. ja enemmän kuin mitään, haluan synnyttää vuoden 2014 puolella. :D
 12. matti Peruskäyttäjä

  Vähän kuulumisia ennen joulukuuta. Sairaalalla on tarvinnut käydä pari kertaa. Viikko sitten supisteli sen verran että piti käydä tarkistuttamassa paikat. Eilen taas vauva oli ollut niin rauhallinen jo muutaman päivän että oli pakko käydä tarkistamassa että kaikki on hyvin. Join siellä mehua ja sain leipää ja jogurttia, ultrattiin kolmasti ja käyrää otettiin pari kertaa. Onneks lopulta näkyi liikettä ultrassakin niin pääsin kotiin. Panoarvio oli 2,1kg ja syntymäpaino olis silloin viikolla 38 kun harkitaan käynnistystä sellaset 3,8kg. Vauva oli perätilassa jalat suorana, ilmeisesti asento oli sellanen että liikkeet on tuntuneet heikommilta. Liitoskivut vaivaa aikalailla ja jouduin hakemaan kyynärsauvat lainaan, iskias pahenee iltaa kohti niin ettei pääse liikkumaan ilman. Alkoi vessassa käynnit olla sellasta tuskaa että oli haettava kepit.

Jaa tämä sivu