Luomusynnytys

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Bella Swan, 6 huhti 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Oletko kokenut tai haluaisitko kokea luomusynnytyksen?
 2. Mintsy Tuttu foorumilla Heinäkuiset 2021

  En ole ehdoton asian suhteen, tarpeen ja olon mukaan mennään, mutta lähtökohtaisesti mahdollisimman luomuna haluaisin yrittää synnyttää.
 3. Foreverfever Naimisissa foorumin kanssa Maaliskuiset 2021

  Olen melkein luomusynnyttänyt tahattomasti toisen lapseni. Ehdin yhden henkäyksen saada ponnistaessa ilokaasua, ennen kuin koko synnytys oli jo ohi.
  En tykkää kivusta, joten otan mielummin sen kivunlievityksen mikä milläkin hetkellä on tarpeen. Seuraavista lapsista mennyt siis hyvissä ajoin sairaalaan kun ei enää sama ole ollut toiveena, vaikka kyllä nopeuden takia se lähes luomukin meni ilman traumoja.
  • Voittaja Voittaja x 1
 4. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Toisen synnytin melkein luomuna. Avautumisvaiheessa hengitin loppupuolella ilokaasua. Sen vaikutus kuitenkin ehti poistua, kun menin suihkuun ja suihkusta palasin suoraan ponnistamaan. Ponnistusvaiheessa ei ajatus ilokaasusta tuntunut hyvältä.
 5. Rouva V. Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Lokamammat 2018

  Kolmas tuli lähes luomuna kun sain vain ilokaasua. Muutin mieltäni kyllä 8cm kohdalla mutta avauduin niin nopeasti etten sitten kerennyt saamaan muuta. Ihanat muistot jäi vaikka teki kipeää.
 6. Aivi Peruskäyttäjä Syyskuiset 2021

  Toka meni luomuna (lämpötyyny ja suihku), toivottavasti myös seuraava menis samalla kaavalla.
 7. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Etukäteen kyllä ajattelin, että olisi kiva, jos pystyisin olemaan ilman kivunlievitystä ja menemään synnytyksen läpi kivusta huolimatta. Mutta en kyllä luvannut itselleni enkä kenellekään muullekaan, että en ota yhtään kivunlievitystä, ja epiduraalin sitten otin, onneksi. En ehtinyt miettiä vaihtoehtoisia kivunlievitystapoja yhtään etukäteen, kun lapsi sitten päättikin syntyä hyvissä ajoin, joten elin hetkessä kaiken suhteen siitä lähtien, kun ensimmäiset vedet meni.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Mamiii Rakastunut foorumiin Huhtikuiset 2021 Helmiäidit 2020 Toukokuiset 2021

  On ollut ajatuksissa kyllä. Esikoisen synnytyksen aikana otin synnytyssalissa ilokaasua ja aiemmin kipupiikkiä. Nyt viimeisin synnytys oli luomu. Synnytys tosin oli käynnistetty raskausmyrkytyksen takia.

  Ilokaasu oli viritetty valmiiksi, koska en uskonut pärjääväni ilman sitä, mutta yhtäkkiä oli jo aika ponnistaa eikä siinä enää keskittyminen mihinkään kaasun hengittelyyn riittänyt. Synnytyskivut olivat siedettävämmät kuin esikoisen synnytyksessä. Johtuisiko siitä että vauva oli pienempi syntyessään ennenaikaisesti.

  Kovin isoa vauvaa en usko pystyväni synnyttämään luomuna juurikaan tuon ponnistusvaiheeseen liittyvän repeämisen tunteen vuoksi. Ponnistus kesti 2min.

  Mutta on nyt ainakin kerran eläissään tämäkin koettu :happy:
  • Voittaja Voittaja x 1
  Last edited: 2 touko 2021
 9. Hemppa87 Tuttu foorumilla Kesäkuiset 2021 Maaliskuun äidit 2019

  Esikoisesta hengittelin ilokaasua, täysin turhaa ja siitä tuli vain huono olo ja päänsärky. Toinen luomuna, kerroin jo heti etten halua mitään kivjnlievitystä. Molemmat nopeita, alle 2 h syöksysynnytyksiä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. turotus Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021 Joulumammat 2018

  Molemmat lapset synnyttänyt luomuna. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 11. Phalene Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Minulla on myös kaksi luomusynnytystä takana, ensimmäisessä hengittelin ilokaasua. Todella hyviä kokemuksia kumpikin, erityisesti toinen. Synnytykset etenivät nopeasti, jos olisi tullut väsymys, olisin pyytänyt kyllä lääkettä.

  Esikoinen syntyi perätilassa, konttausasennossa, ilokaasua hengittelin.

  Toinen syntyi ammeessa, sama asento, ei ollut tarvetta millekään muulle kun lämmin vesi vei kivun. Supistusväleissä oli siis ihan normaali, kivuton, hyvä olo ihan ponnistusvaiheeseen asti.
  Lähdettiin kyllä sairaalaan aivan muulla kuin lääkkeettömällä ajatuksella, minulla oli ollut kipeitä supistuksia alle 10 min välein jo monta tuntia, mutta lapsivesiä ei kuulunut. Oltiin edellisenä yönä jo käyty sairaalassa, mutta palattu kotiin kun supistukset olivat laantuneet ja pärjäilin kivun kanssa. Lopulta olin käynyt herättämässä puolison, että nyt lähdetään hakemaan jotain tyrmäystippoja minkä avulla saan nukuttua :grin no, olinkin jo 8 cm auki, jäi lääkkeet silläkin kertaa testaamatta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Pingviiniemo Addikti Heinäkuiset 2021

  En haluaisi enää luomusynnytystä. Käynnistys ja epiduraali olivat sen verran hyvä kokemus. Epiduraali oli itsellä tärkeässä osassa synnytyksen jälkeisen kivun hallintaa. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Sointu-Helmiina Rakastunut foorumiin Joulukuun äidit 2019

  Ensimmäisessä ilokaasusta tuli huono olo, ja epiduraali ei toiminut, vaikka sitä lisättiin monta kertaa. Sitten kun ensimmäisen selvisin, niin olen seuraavat kolme mennyt luomuna, ja nyt tämä viideskin on aikeissa mennä ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Toisessa pisteltiin akuneuloja, kolmannessa ja neljännessä ei tarvinnut niitäkään. Neljäs oli kaikkein kipein, mutta myös se kivuliain vaihe oli äkkiä ohi. Oma keho osaa tuottaa jonkun verran kivunlievitystä, jos vain ehtii mukaan. Neljännessä kipu koveni niin nopeasti, että sekä pää että kroppa jäivät kyydistä. :hilarious: Sitten olikin jo vauva sylissä. Lapset ovat kaikki olleet yli neljäkiloisia, mutta pitkä ja leveälanteinen olen itsekin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Puukiipijä Peruskäyttäjä Kesäkuiset 2021

  Tubesta löytyy aivan ihania luomu- ja kotisynnytyksiä. Esim. Jinti Fell. Oon saanut näiden videoiden katsomisesta valtavan paljon luottamusta ja voimaa, sekä uskoa siihen, että synnyttäminen on luonnollinen tapahtuma ja naisen keho osaa toimia tässä tilanteessa.

Jaa tämä sivu