Listeriahysteria

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Kuunkimallus, 7 elo 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kuunvalo Aloittelija

  PIKAISTA APUA!!!

  No nyt se tapahtui. Mies toi kotiin hampparin puolikkaan ja ehdin syödä siitä puolet, kun tajusin että välissä Homejuustoa. Eikä edes valion, vaan Peltolan blue homejuustoa. Sivuilla lukee sen olevan pastöroitu, mutta luin että valmistusmekanismin vuoksi listeria voi kehittyä siihen homevaiheessa.

  Nyt kysyn ihan tosissaan kun panikoin, enkä voi mihinkään soittaa (myrkytystietokeskuksessa nauraisivat) onko listeria ehtinyt jo tarttua minuun? Auttaako jos oksennan syömäni osuuden pois? Lääkehiili?? Olen NIIN tarkkaan vältellyt kaikkea ja nyt se riski tuli tuolla tavalla salakavalasti :banghead::hungover::nailbiting:

  Ps. Ei ole vitsipäivitys, voisiko joku oikeasti auttaa ja neuvoa kun en voi soittaa mihinkään ja nyt se muhii vatsassa.


  https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00581
  Last edited: 7 elo 2019
 2. Tiuskah Tuttu foorumilla Marraskuun äidit 2019

  Mie panikoin monta kertaa alkuraskaudessa, että mitäköhän nyt tuli syötyä :nailbiting: Nyt on onneksi mieli rauhoittunut syömisten suhteen.

  Voihan neuvolaan soittaa, mutta todennäköisesti sanovat, että jos ei tule oireita niin ei hätää. Ja tosiaan, kun taudin itämisaika on pitkä, voihan sen jo saada käytännössä ennen raskautta. En nyt menettäisi yöunia tämän takia :) Ja HUS:n sivulla lukee, että listerioosi ei aina tartu sikiölle

  https://www.hus.fi/sairaanhoito/sai...tietopalvelu/Infektiot/Sivut/Listerioosi.aspx
 3. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Mä sain kanssa toksopaniikin kun söin ajattelemattomana raakaa jauhelihaa (medium hampparin). Soitin neuvolaan, josta soittivat lääkärille, joka sanoi ettei oo aihetta testeille jos ei ole oireita. En osaa ottaa kantaa siihen, että auttaako oksentaminen, mutta ite en kyl sellaseen touhuun lähtis. Luultavasti et kuitenkaan kaikkea saisi ylös jne. Lääkehiili tuskin sekään auttaa? Mutta voi kai sitä halutessaan ottaa, en tiedä. Riski, että oot mitään saanut, on kuitenkin aika aika tosi pieni. Jos mietit, että vuosittain tuota todetaan vaan 50 tapausta Suomessa vs. kuinka paljon homejuuston (ja kaiken muun vastaavan) syöjiä täällä tallustaa. Lisäksi jos tuo juusto on ollut siinä riittävän kuumana, ei riskiä pitäisi olla. Mä rauhassa odottelisin, jos jotain oireita sattuu tulemaan. Sikiöönhän tuo ei tartu jos äidillä ei ole oireita. Sen jälkeen sitten yhteyttä lääkäriin ja testeihin. Turha huoli pois, vahinkoja sattuu ja riski on oikeesti tosi pieni.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Chimichanga Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019

  Söin valmisavulohisalaatin. Ei ollut raakaa. Söin myös salaattikastiketta jossa oli mm. keltuaisjauhetta. Ajattelin ettei pitäisi olla vaarallista. Heräsin yöllä katumaan kun tuli minimaaöisen vähän vatsanväänteitä. En halua ajatella että salaatissa olisi listeriaa. En kyllä enää uskalla syödä kaupan kylmiä salaatteja. En tiedä mikä tuli. Ajattelin et nyt pitää syödä kalaa...nyt rukoilen että vauva ja minä olisimme terveitä. Vähä hysteeristä mut joskus yöllä epäilee kaiķkea.
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Jos lohi ei ollut kylmäsavulohta riski saada listeria on hyvin pieni ellei peräti olematon. Se riski piilee raa'assa lohessa kuten kylmäsavu- ja graavilohessa. Keltuaisjauhe myös lienee pastöroitua, mikä on turvallista.

  Hyvä se on että asioita miettii, mutta toivottavasti ette menetä yöunia näiden takia. :)
 6. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Mietipä asiaa näin: jos kaikki homejuustot sisältäisivät pääsääntöisesti listeriaa, niin niiden valmistus ja myynti todennäköisesti kiellettäisiin kokonaan. Jos ne sisältäisivät tavallista todennäköisemmin listeriabakteeria, homejuustojen syöminen kiellettäisiin myös lapsilta, vanhuksilta ja sairailta.

  Todennäköisyys on oikeasti tosi pieni.

  Tätä mieltä on se, joka söi ihan kaikkea mozzarellasta vakuumipakattuun graaviloheen mutta jätti maksapihvin syömättä koska se vaan ällötti (saman teki kaalikääryle).

Jaa tämä sivu