Lisäravinteet ja vitamiinit

Keskustelun 'Laskettu aika marraskuussa 2015' aloitti Piikkipensas, 29 huhti 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Sohwia Sanavalmis juttuseppä Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Itse oon syönyt raskauden alusta minisunin mama vitamiineja ja söin myös foolihappo lisää hetken aikaa, kun olin jostain lukenut, että noi olis hyvät vitamiinit. Ja neuvolassakin asiasta sanoin ja neuvola täti sanoi, että nuo vitamiinit riittää. Jostain luin, että rv 12 jälkeen ei tarvitse tuota foolihappo lisää syödä ja enpähän mä ole sitä syönyt, mutta tuota mama vitskua syön ja siinä myös tuota foolihappoa. Tuli tässä yhtäkkiä vaan mietittyä, että oonko mä jossain vaiheessa saanut liikaa tuota foolihappoa, kun oon noita molempia syönyt.. Täytynee kysyä taas neuvolasta infoa tämänkin asian suhteen
 2. liliina Varmaotteinen viestittelijä Helmikuiset 2021 Marraskuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Sohwia, mä kysyin apteekissa mammavitamiineja ostaessani. Ne sanoivat, että koska foolihappo ei varastoidu elimistöön ja koska mammavitamiineissa on foolihappoa tarpeeksi, lisääkin saa syödä, mutta siitä ei ole mitään hyötyä, se vaan tulee "suoraan läpi" nesteen mukana.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 3. Sohwia Sanavalmis juttuseppä Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Kiitos liliina vastauksestasi. :) Itse jo aloin tuttuun tapaan panikoimaan, että oonko tosiaan ihan liikaa syönyt, mutta hyvä näin. Ja aion noiden minisun maman loputtua kokeilla vastaavia vitamiinia, mutta jonkun toisen firman esim. Multivitaa.
 4. Nannuska Satasella mukana keskusteluissa

  Neuvolassa terkkari kehotti käyttää kalsiumlisää ku en maitoa juo. Calcichewtä miulla on, mut en uskalla ottaa sitä raskausvitamiinien kans yhdessä ettei tuu liikaa d-vitamiinia. Pitää ostaa niitä ilman dtä, terkkari sano et miedommatki kalkkitabletit riittänee.
 5. Piikkipensas Sanaisen arkkunsa ammentaja Marraskuunmammat 2015

  Mulla on muuten myös magnesium käytössä, se on aina hieman helpottanut migreeniä ja kuulemma voi helpottaa nyt tätä raskausajan päänsärkyäkin.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Karpal0 Vieras

  Mulla ei ole muutakuin kalsium+D koska en käytä maitotuotteita. Ja sitäkin oon syöny jo monta vuotta, neuvolatäti vaan nosti annosta. Eipä se muuta vitamiinijuttuja sieltä neuvolasta suositellut.
 7. Ellu Hyväntuulinen höpöttäjä

  Söin viime raskaudessa magnesiumissa siinä vaiheessa, kun alkoi olla "levottomat jalat" ja suonenvetoja. Taisi muuten olla jo näihin aikoihin, ja nyt ei oo kumpaakaan.. magnesiumin pitäisi auttaa noihin nykimisiin. Ja B6:tta söin pahoinvointiin. Välillä kyllä tuntui että itse se tabletti teki huonomman olon..
 8. mai Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mulla on nyt välistä särkenyt päätä niin pahasti, että eilen soitin miehelle että tuo kaupasta magnesium-lisää. Se sitte oli kaupasta unohtanut ja kävi apteekista hakemassa jotaki mikä "vaikuttaa nopeasti". Huonompi juttu, että siinä oli syklamaattia ja sakariinia, niin en kyllä uskalla sellasta ottaa. (Vaikka tutkimusten mukaan syklamaatin ja sakariinin haitallisuus on kuulemma kumottu.)