Liian ohut limakalvo ja keskenmeno

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti Anneli1986, 18 marras 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Anneli1986 Uusi käyttäjä

  Ollaan yritetty lasta vuoden 2016 syksystä lähtien. Ollaan molemmat myös lääkärissä käyty. Miehellä kaikki ok, mutta mulla todettu liiah ohut limakalvo ja varmaan sen takia ei onnistu raskaaksi tulo. Nyt keväällä aloitin Letrozolin käyttöön, kerkisin syödä 2 kuukautta kun tulin raskaaksi toukokuussa. Oltiin tietenkin onnen huipulla, mutta onni jäi lyhyeksi. Heinäkussa oli keskenmeno. Lääkäri sanoi sen jälkeen, et jos kokeilisimme vielä 6 kuukautta ja sen jälkeen soitto niille ja katsotaan sitten eteenpäin. Oon nyt kuukauden verran syönyt joka päivää greippia ja vehnäalkiooljyä jos sais sen limakalvon paksummaksi. Tässä kuussa ois pitänyt alkaa kuukautiset 15 päivää, mutta tähän asti ei oo alkannut. Testi nega. On pikkuisen pahonvointia ja nännit kivuliaat. Kokemuksia?
 2. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Kolme vuotta sitten yritettiin esikoista, ja tulinkin nopeasti raskaaksi. Eka raskaus päättyi kuitenkin varhaiseen keskenmenoon, tiputteli jatkuvasti kiinnittymisestä lähtien. Pari kiertoa siitä tulin taas raskaaksi, ja samalla lailla jatkuva tiputteluvuoto alkoi kiinnittymisestä. Gyne epäili että mulla on heikohko keltarauhasen toiminta ja ohut limakalvo. Sain lugesteronin alkuraskautta tukemaan. Tiputteluvuoto loppui kuin seinään. Viikolla kahdeksan yritin jättää luget pois, mutta tiputtelu alkoi taas heti. Jatkoin siis keltarauhashormonituen kanssa viikolle 10 muistaakseni, ja siitä eteenpäin istukka hoiti homman. Nyt meillä reipas 2,5 vuotias ja 6kk vauva, eikä tässä jälkimmäisessä raskaudessa enää ollut vastaavia ongelmia.

  Toivottavasti teillä jo tärpännyt. Olis melkoinen joululahja :)
 3. Azzeliini Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Vanha oli teksti mutta aina vois yrittää jos huomaat :)

  Mulla aivan samanlainen vaiva! Olen miettinyt että menisin käymään gynellä ja sanoisin tästä samasta asiasta, hedelmöittyy joo mutta ei kait tahdo mukana pysyä... menitkö ihan normaalisti vaan gynekologilla käymään tms?
 4. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Heh, täällä vielä notkutaan foorumilla. Vähemmän aktiivisesti tosin nyt kun kuopuskin jo pian 1,5v. Käy ihmeessä gynellä. Eipä tuosta lugesteronista pitäisi mitään haittaakaan olla (kallista kyllä on!), ja jos johtaa toivottuun lopputulokseen niin vielä parempi :). Kävin itse lapsettomuuteen perehtyneellä gynellä, joka oli aivan ihana. Turusta osaisin siis suositella hyvää. Mut kannattaa käydä tosiaan sellaisella, jolla on enemmän tietoa tällaisista ongelmista, kuin että ihan perusgynelle menisi. Usein kuulee sanottavan, että alkuraskauden tiputtelu on ihan normaalia, eikä keskenmenoa pitäisi tulla, jos sikiö on kunnollinen (neuvolassa mullekin sanottiin näin). Mutta mistäs se tiedetään? Ei niitä kesken menneitä sikiöitä rutiinisti tutkita. Kyllähän raskaus voi keskeytyä myös jos kroppa ei ole kykeneväinen pitämään sitä yllä (ohut limakalvo, heikko keltarauhanen). Ja tässä taas tulevat lääkkeet avuksi :grin. Tsemppiä sulle, toivottavasti teilläkin olisi pieni sylissä jo ensi vuonna!
 5. Azzeliini Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020


  Kävin tosiaan alkuraskauden ultrassa ja toinenkin keskenmeno tuli sit... Että ei ne mukana pysy. Sanoi kätilö että kolmannen jälkeen ne alkaa tutkimaan, mutta vähän mietin että jaksaako sitä kolmatta. Aika raskas oli tämä toinenki. Oliko teiltä tutkittu mitään näitä kromosomijuttuja, miehen tavaraa tms. Vai menit ihan vaan omakustanteisesti gynelle?
 6. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  No voi ei. Tosi surullista ja varmasti ihan hirveän raskasta! Meillä tuli esikoista yrittäessä yksi keskenmeno heti nuvaringin lopetuksesta, ja tämä km alkoi pitkällä tiputtelulla jo viikko ovulaation jälkeen. Tiputteli muutaman viikon ja yltyi sitten keskenmenovuodoksi. Kävin sen km:n jälkeen yksärigynen lähetteellä hormonilabroissa, mutta arvot oli ihan rajoissa. Siitä huolimatta sama tiputteluvuoto (välivuoto) alkoi aina viikko ovulaatiosta (olin raskaana tai en). Eli käytännössä normikierrossa vuosin ensin viikon tiputellen ja sitten kuukautiset siihen perään :banghead:. Tulin parin kierron jälkeen uudelleen raskaaksi, ja alkoi taas tiputella tutulla tavalla viikko ovulaation jälkeen. Menin siitä heti samalle gynelle, selitin tilanteen ja sain lugesteronilisän kokeiluun. Tiputtelu loppui lugen aloittamisen jälkeen kuin seinään.

  Ei tosiaan kauaa ehditty yrittää, eli ei ollut tarvetta kromosomitutkimuksille. Joku vika siinä hormonitoiminnassa silloin oli, ihan jo normikierronkin tiputteluvuotoa ajatellen. Meillä onneksi toi lugesteron korjasi asian esikoisen kohdalla, ja sen raskauden jälkeen mitään välivuotoja ei ole enää ollutkaan. Kuopus tarttuikin sitten matkaan ”varmoilla päivillä”...
 7. Azzeliini Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Nyt on gynellä käyty, sopivasti kävin dpo 3 ja just sellaisella lapsettomuuteen perehtyneellä. Sain luget jotka aloitin sillon heti samana iltana. Laitan siis yhden aina iltaisin. Plussan sain tosiaan sit tästä kierrosta ja tosi vahvan sellaisen kun testasin ekana päivänä kun menkat oli myöhässä. Nyt sit saa stressata että pysyykö kaveri matkassa, ainaki on kaikki sormet ja varpaat ristissä. ❤️
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Onnea! Toivon kovasti että pieni on nyt pysynyt matkassa :). Ja hyvä että pääsit gynelle joka tietää enempi näistä asioista. Helpompi varmasti avata ongelmiaan hänelle kuin jollekin kuka ei ole niin perehtynyt asiaan.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Azzeliini Peruskäyttäjä Heinä-äidit 2020

  Nyt on pysynyt. Menossa 10+2 nyt ja lekuri sillon sano, että raskaus ultraääneen asti. Mitäpä se nyt sit tarkottaa... mietin että pitäs soittaa vaikka ens viikolla mitä tarkotti sillä. Eilen jäi laittamatta ja ei ainakaan minkäänlaista vuotoa ole ollut. Taidan kokeilla toisen päivän putkeen ja toivon parasta❤️
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  No onpa ihanaa! Onnea! Lääkäri ehkä tarkoitti, että ultrassa sitten raskaus varmistuu. Vai tarkoittiko sitä, että jatkat lugeja ultraääneen? Itsekin jätin muistaakseni luget pois joskus 10+. 8+ kokeilin jo, mutta heti alkoi taas tiputtelu. Eikös sen istukan pitäisi pelittää jo noilla 10+ viikoilla? Silloinhan keltarauhastakaan ei enää tarvita, joten lugetkin on turvallista lopettaa. Mulla ei näitä ongelmia sitten toisessa raskaudessa enää ollutkaan. On se jännä miten kroppa toimii...

Jaa tämä sivu