Leivonta villitys

eipa kesta :) helpot ohjeet on mun suosiossa kun en jaksa napertaa :) ja muffinssejahan voi sitten vaikka kuorrutella kanssa jos jonkinlaisilla kuorrutteilla jos tekee mieli :) mutta itse varmaankin kayttaisin suomalaista marjasatoa hyvakseni, taalla on vahanlaisesti marjoja ja musta mustikatkin on taalla mauttomampia. puolukoistakin tulis varmaan aika ihania muffinsseja!! :)
tekisin itsekin pakkaseen leivonnaisia muttakun meilla ei nyt ole kuin pakastelokero joka on onnettoman pieni.

olikos muilla hyvia helppoja pakasteherkkuohjeita? muakin kiinnostaisi, jos tassa pian saataisiin isompi jaakaapp pakastin kombo etta sopisi leipomaan :)

maaru
 
Heip!

Tiiätte noist moccapaloista eri version, mixkä niitä ny kutsuttiinkaa, kurakakuix? vai muta.. no mut kumminkin. niiden päälle kun laittaa after eight palan niin aijaijai... sairaan hyviä kaloripommeja!
 
Tein Maarun ohjeella pannaria ja tuli kyllä hyvää! Miehelle maistunut jo melkein puoli peltiä [;)] Ihania ohjeita, pitää testata kyllä muitakin!
 
Mirzukan innoittamana väsäsin perjantaina viimeisellä vauvattomalla vierailulla olleille kavereille omppupiirakkaa. Huomasin tehneeni hieman eri reseptillä, mutta yhtä helppoa se oli ja hyvää tuli. Pohja on kakkumainen ja mehukas. Resepti siis lähes sama kuin Mirzukalla:

200 g sulatettua voita/margariinia
1,5 dl sokeria käsivatkaimella vispilöillä voin sekaan
3 dl vehnäjauhoja desi kerrallaan vatkaimella sekaan (tässä vaiheessa ei vielä leivinjauhetta, en tiedä miksi)
1 kananmuna edelleen vispaten
0,75 dl maitoa -,,-
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta (siis vasta tässä vaiheessa ja vispaten)

Löysä taikina kaadetaan korkeareunaiseen piirakkavuokaan.

Päälle 2 vihreää omppua viipaleina ja päälle sokeria ja kanelia

uuni 200 astetta ja 20-25 min.
 
Tein just itselleni välipalaksi teeleipiä oheisella ohjeella. Tuli tosi hyviä, mutta vaihdoin vehnäjauhot hiivaleipäjauhoihin, että sain niihin vielä lisää rakenneta :) Suosittelen, jos suolaisista teeleivistä tykkää! Ja jos tekee vehnäjauhoihin, niin päällehän voi pistää vaikka vaihtoehtoisesti marmeladia. Nam!

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/5207/Teeleip%C3%A4
 
Viikonloppuna tuli kokeiltua ihan superhyviä muffineja, tai cupcake-leivoksia vai mitä ne nyt on. Tässä ohjetta muillekin, suosittelen! Kuvaa en saanu tähän kun oli liian iso tiedosto, mutta täältä löytyy: http://www.aijaa.com/v.php?i=6782837.jpg

Vadelma-kookoscupcakes, 12 kpl
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 1/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl kookosmaitoa
1 dl vadelmia

Kuorrutus:
50g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 2/3 rkl kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
punaista karamelliväriä

Päälle:
kookoshiutaleita
kuivattuja mansikoita/strösseleitä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää kookosmaito ja sekoita tasaiseksi. Pyöräytä joukkoon vadelmat.
Jaa seos muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n.20 min.
Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää tippa karamelliväriä.
Levitä kuorrutusta leivosten päälle lastalla ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja pilkottuja mansikoita/strösseleitä.
 
Ihania reseptejä kävin kuolaamassa!
Tsekkasin nannulin muffiniohjeen kuvan,ihanan näköinen tuli vaan mieleen että kastetilaisuudes tuollaista voi tarjota tyttövauvan kunniaks ja kun vaihtaa vadelmat mustikaks ja päällisen hempeän siniseks niin poikavauvalle! täytynee kokeilla reseptiä ja vähän fiksata kun meille ei voi noit munia laittaa..
 
On tullut viime aikoina leivottua tavallista enemmän jeps.. Tänään meinasin ihan perinteisiä korvapuusteja tehdä, saa ihanan tuoksun kotiin ja ne voi sitten pakkaseen pistää (tai ainakin ne mitä jää... [:D]) vastasen varalle. Puurontähteistä on leipää leivottu sekä käsin että koneella, ja jotain piirakoita aina välillä tulee tehtyä myös. Viimeksi tein sienipiirakan, kun äiti oli saanut kanttarelleja ison kasan työkaveriltaan, niin piti jotain niistä keksiä. Hyvää oli!
 
Kokeilin tuota tästä ketjusta löytyvää banaankikakkua, kun oli päässeet banaanit tummumaan. Nyt vaan pitäisi hetki malttaa odottaa, että pääsee maistamaan. Tuoksu on ainakin ihana..

On kyllä tullut muutenkin leivottua tavallista useammin. Pakastin on vaan niin täynnä, että sinne ei taida kyllä mahtua leipomaan mitään varastoon ennen vauvan syntymää. Toivottavasti jaksan ja ehdin jatkaa tällä innolla herkkujen tekemistä jatkossakin. Noita muffinsseja pitää myös jossain välissä kokeilla. Ja ehkä jotain suolaistakin välillä :)
 
Vaikka tässä nyt on itsellä vielä reilusti aikaa laskettuun, niin ajattelin kysäistä mitä te olette ajatelleet tarjota ristiäisissä? Voisi vähän harjoitella reseptejä jo etukäteen. Meidän suvussa on ollut tapana kastaa lapset kotona ja tehdä tarjoilut itse. Ainakin kylmäsäilytystila on meillä tosi rajallinen (yksi normijääkaappipakastin), eli löytyisikö keneltäkään hyviä vinkkejä tarjoiltavista jotka eivät olisi jääkaappi/pakastinsäilytystä tarvitsevia? Kun ei oikein huvittaisi laittaa korppuja tarjolle [8|].

Jos talvi on kylmä niin sittenhän voi kyllä tehdä jotakin ulos terassille säilytykseen laitettavaa...
 
Nyt olis maarun muffinssiohjetta testattu :) laitoin taikinan sekaan mustikoita ja valkosuklaata ja tuli kyllä hyviä! Mieheltä kysyin ennen kuin laitoin pakkaseen, että haluaako maistaa, ja totes että voi yhen ottaa. Poistuin hetkeks keittiöstä ja kun tulin takas niin tyhjiä muffarivuokia löyty neljä sen yhden sijasta :D 
 
Annelse,kyselit ristiäistarjoilusta..mulla on haaveena että ristiäiset olisi tapaninpäivänä,koti olis ihanan jouluisa ja tarjoilut vähä sen mukasia ja siinähän tuo menis samoin siivouksin jne..
eli mä oon miettinyt tarjoilua tälläseks:
+joulutortut myllyn paras torttutaikinasta(ihan paras mun mielestä),ite laitan luumuhillon tilalle aina jotain muuta paistonkestävää,esim,appelsiinihillo/mansikka tosi hyvää ja tomusokerikuorrutus päälle
+lusikkaleivät,nams ihania
+valmiit kaupan piparit,esim kristalli/annans jotka itse koristelen vaavin alkukirjaimella ym
+voileipäkakku
+karjalanpiirakat munavoilla(nämäkin pakastealtaasta tietty,ite paistan)
+jotain suolasia pikkupiirakoita kasvistäytteellä ja lihatäytteellä vaikkapa valmiista torttutaikinasta
+hei meinas unohtua täytekakku tietty viä raikkaalla hedelmätäytteellä
...nämä melkein tekisin muutenkin jouluksi niin siinä samalla menee..mutta saapas nyt nähdä kuinka tuo päivä käy papille..
 
Täällä myös Maarun muffiniohje testattu,hyvää oli eli jätin munat pois kun mies täysvegaani ja sen tilalle vaan 50gr rasvaa ja mustikkatäyteellä!enskerralla sit suklaaversio-kiitos ohjeesta Maaru[:)]
 
Suunnittelin ainakin viikon leipovani pullaa ja tänään sit vihdoin kävin tuumasta toimeen. Dallaspullat kohoaa pellillä ja odottaa uuniin pääsyä. Tällaisella netistä löytyneellä ohjeella tein, jota hieman muuntelin oman maun mukaan:

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
8-9 dl vehnäjauhoja

Täyte:

50 g margariinia
1 muna
0,5 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss Ekströms-vaniljakastiketta

Pullataikina:
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, muna ja vaniljasokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää seos muihin aineisiin pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa. Lopuksi lisää pehmeä/sula margariini. Kohota taikinaa puolisen tuntia.


Täyte:
Hiero pehmeä margariini sokereiden kanssa. Lisää muna ja rahka. ÄLÄ LISÄÄ vaniljakastikejauhetta vielä! (Muuten täyte jämähtää.)


Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä ja kaulitse siitä suuri levy. (Itse tein kahdessa osassa.) Nyt voit lisätä vaniljakastikejauheen täytteeseen. Levitä täyte tasaisesti levylle ja rullaa. Leikkaa terävällä veitsellä noin 25 pullaksi. Kohota vielä hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 225 asteen lämmössä kauniin vaaleanruskeiksi.


Toivotaan et tulee hyviä!
 
Mieki tännää leivoin muffinsseja huomisille synttäreille.
Jollai vanhalla ohjeella mitä aina joka kerta muokkaan kun leivon.
Tulee joka kerta erilaisia.
Nyt sitte pilkoin iha maraboun suklaata taikinan sekaan.
Kyllä tuli hyviä. Nam [;)]
 
Täällä paistuu ihan perinteiset hiivaleivät uunissa parhaillaan, mies niihin tykästynyt. Itse syön ruisleipää, mutta sen päälle ei mies ymmärrä lainkaan.. [:'(] Makuasioita.. onpahan itsellä jotain tekemistä tässä kun aika meinaa käydä pitkäksi! 
 
Pyöräytin sämpylät ihan omalla sävellyksellä,taikinaan muusin ja porkkanaraasteen jämät,taikina niin löysää että iskin vaan kasoja pellille..saas nähdä mitä tulee[:)]

Sitten viä lisäks Munaton pannukakku:

8 dl maitoa
1 prk maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada taikina hyvin voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoile sokerin, hillon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Voisin sanoa että tämä on useimman syöjän mielestä ollut parenpaa kuin munallinen!ite vaihdan maitorahkan kermaviiliin,nams[:)][:)][:)]
 
Suklaakakku:
Tämän mehevän ja suklaisen suklaakakun valmistukseen ei välttämättä tarvita sähkövatkainta joten kakun voi tehdä vaikka lasten avustuksella. Helppo ja nopea valmistaa. Kakku on suussasulavan ihanaa ja suklaista.

Suklaakakku noin 24 cm vuokaan
pohja:
4 dl vehnäjauhoja
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
6 munaa
Täyte:
Vadelma- tai aprikoosimarmelaadia
Kuorrutus:
150g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
Pane uuni lämpiämään 175 asteiseksi. Vuoraa irtopohjan vuoka leivinpaperilla ja voitele reunat, tai voitele ja jauhota vuoka korppujauhoilla. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Laita rasva, fariinisokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita reippaasti puukauhalla seos kuohkeaksi. Voit myös käyttää vatkainta jos haluat. Lisää munat yksitellen rasva-sokeriseokseen ja sekoita jokaisen munan jälkeen ruokalusikallinen jauhoseosta taikinaan. Sekoita loput jauhoista taikinaan tehden lusikalla kahdeksikon muotisia liikkeitä, näin taikinasta tulee kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 45-50 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kokeile koktailtikulla kypsyyttä, jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä hetkenaikaa. Kumoa kakku alustalle jäähtymään.
Kuumenna kattilassa muutama sentti vettä juuri ja juuri kiehuvaksi. Ota pois liedeltä. Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon, lisää kerma. Laske kulho vesihauteeseen kattilaan. Sekoita suklaata kunnes se on kokonaan sulanut. Jäähdytä hetki ja pane kulho jääkaappiin. Sekoita kuorrutusta välillä ja anna olla kylmässä kunnes se alkaa jähmettyä ja muistuttaa rakenteeltaan pehmeää voita. Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Kostuta pohjaa halutessasi tilkalla maitoa. Levitä ohut kerros vadelma- tai aprikoosimarmelaadia pohjalle. Levitä suklaaseosta varovasti marmelaadin päälle ja nosta toinen kerros paikalleen. Kostuta kakkua maidolla ja kuorruta kakku lopulla suklaaseoksella. Tarjoile esim vadelmakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Vadelmakastike: 2dl pakastevadelmia, 3 rkl vaahterasiirappia, 1-2 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl vettä. Laita kaikki ainekset tehosekoittajaan ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
[/align]
 

[/align][/align]
 
Takaisin
Top