Lastenvaunujen valinta

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Bella Swan, 17 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Millä perusteella olette valinneet vaunut? Merkin, hinnan, renkaiden tai vaikkapa ulkonäön perusteella?

  Meillä on pohdinnassa uuden vaunut, tuplat mahdollisesti. Tuntuu että kaikissa on jotain vikaa, esim. ilmakumirenkaita en enää ekojen vaunujen jälkeen jaksaisi :/ Ja hintakin on suolainen niissä mitkä eniten miellyttäisivät. Onneksi jälleenmyyntiarvo on sentään hyvä ja käytettynä löytyy jos jonkinmoista.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Minulla vaatimuksena oli, että ratasosassakin on tasainen alusta, kun nukutan lasta mahdollisimman pitkään päiväunilla vaunuissa. Lisäksi toivoin, että on helpot kasata eivätkä paina paljon. Vaikein kriteeri oli leveys. Meillä on tavallista kapeampi takaovi, joten vaunujen maksimileveys oli määritelty.

  Meille valikoitui Britax smile - yhdistelmät, jotka toimivat hyvin kaksi vuotta. Sitten makuutila jäi lyhyeksi ja hankimme Britaxin 4 motion plus - rattaat, joiden renkaista tykkään enemmän kuin ilmakumirenkaista.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Meillä tärkein kriteeri oli vankkuus. Liikumme paljon bussilla ja teimme vaunulenkkejä hyvin vaihtelevassa maastossa, joten kääntyvät, pienet pyörät oli ehdoton ei. Toinen tärkeä juttu oli helposti irrotettava vauvan koppa sillä asuimme tuolloin hissittömän kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Muita juttuja mihin kiinnitettiin huomiota oli pyörien lukitukset (busseissa kulkemista ajatellen) ja aisan säädettävyys. Ollaan miehen kanssa ihan eri mittaisia ja kumpikin työnnettiin rattaita. Hintakaan ei saanut olla liian suolainen. Päädyimme ostamaan Emma-merkkiset rattaat ja ne palvelivatkin hyvin niin pitkään, kun niitä tarvittiin. Sen verran kuitenkin kuluivat käytössä ettei säästetty toiselle.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Alexie Peruskäyttäjä

  Meillä ei vielä raskauskaan (ehkä) ole alkanut, mutta ollaan jo käyty kattelemassa vaunuja useaan otteeseen :angelic: Meille tärkein kriteeri on se, että vaunut on vankat ja vakaat, sillä meillä on koiria ja tarkoitus tehdä vaunulenkkejä koirien kera. Vaunujen täytyy kulkea sujuvasti lenkkipoluilla ja lumihangessa. Tällä hetkellä vahvin ehdokas on Ora Onni, tykätään simppelistä ja perinteisestä ulkoasusta. Ilmakumirenkaat ja kääntyvät etupyörät lukitusmahdollisuudella täytyy löytyä. Varmasti käydään muitakin testailemassa sitten kun on ajankohtaista, mutta tuo Ora on kyllä pitkään ollut meidän suosikki :)
 5. Chum Peruskäyttäjä Helmiäidit 2020

  Mulla oli vaatimuksena isot renkaat ja jämäkkä työntää, koska asutaan alueella, jossa lumityöt tehdään kun ehditään. Autoon piti tietysti myös mahtua, mutta ison farkun kohdalla se ei ollut suuri ongelma. Ja alakorin halusin olevan metallinen, jotta sinne sai huoletta kauppakassin. Päädyttiin emmaljungan duo edgeihin. Miellytti silmää ja miellyttää edelleen. Yhden lapsen jäljiltä todella siistit ja odottavat nyt pienemmän sisaruksen syntymää.
 6. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Meillä piti olla isot renkaat ja muutenkin tarpeeksi tulevat meidän sorateille, mutta riittävän kepeät että saa autoon nopeasti ja pääsee liikkumaan kaupungilla.

  Päädyttiin Ora-Jet -yhdistelmiin. Palvelleet kahdella lapsella, tosin nyt irtosi yksi pyörä eikä olla saatu korjattua (narulla pysyy kiinni kyllä :grin). Kotimaisuus painoi meillä myös vaakakupissa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  Meillä kriteereinä oli isot renkaat jotka kulkee missä vaan. Muuta en kerenny edes ajattelleen kun joskus rv5+ kaveri lupas siltä yhdistelmät meille :) Sen tarpeisiin sopi ja se kehu ne ja saattiin ilmaseks niin meille kotiutu sit emmaljungan edget. Työntöaisan sitä yhtä säätöö ainoostaan niissä ei oo siis, että sitä aisan loppuosaa saa säädettyä eri kulmiin. Se ei iso puute oo kun muuten niin hyvät on. Oon testaillu niitä kaverilla sen muksu kyytissä :)

  Sit halusin britaxin matkarattaat johon saa kaukalon kiinni myös ja kappas toisella kaverilla oli semmoset muutaman vuoden vanhat ja tilan puutteen takia se luopu niistä ja sain nekin ilmaseks :grin
  Luvattoman helposti kävi tää vaunujen valinta kyllä. Ja pari kertaa joku turhamaisuus on nostanu päätään ja harmittaa tavallaan, että se rattaiden testailu ja haaveilu jäi välistä. Isona plussana jäi kyllä välistä joko kalliiden rattaiden osto tai sit käytettynä metsästys joten olen tyytyväinen ja kiitollinen kavereille :)
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Voittaja Voittaja x 1
 8. Mrs. Brisby Aloittelija

  Esikoiselleni vaunuja etsiessä en ollut niin ehdoton merkin, mallin tai muutenkaan kriteerien suhteen. Löysin käytetyt yhdistelmä emmaljungat paikallisesta second hand- lastentarvike kirppikseltä. Palvelivat hyvin sen aikaa, kun oli tarvis. Oli mukava työnnellä ja ferrari väritys sai paljon kehuja. :joyful:

  Toiselle lapselle mieheni tilasi uudet yhdistelmät netistä. Esikoiseni sai valita värin. Eroa löytyy verrattaessa esikoiseni emmaljungiin. Pyörät näissä yhdistelmissä on kovat, emmaljungissa oli pehmeät. Emmaljungissa liikkuvuus oli kevyempää maastossa, sitä ei voi kieltää. Näillä kuitenkin mennään ja on palvellut kovista pyöristä huolimatta mallikkaasti meidän pientämme.

  Uuden tulokkaan syntyessä meillä onkin pulma mitä tehdä. Meidän täytyy todennäköisesti hankkia sisarusvaunut, sillä vauvan syntyessä taaperomme on täyttänyt 2.5 vuotta. Ulkona käyminen helpottuisi, kun ei tarvitsisi taaperon perässä juosta hiki hatussa. :smiley-ashamed004

  Täytyy hieman tehdä tutkimustyötä, jos vaikka löytyisi hyvät sisarusvaunut hyvään hintaan.
 9. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Meille oli tärkeää että turvakaukalon saa suoraan autosta kiinni rattaisiin, ja tätä toimintoa on kyllä paljon käytettykin. Ihanaa kun ei tarvitse jossain parkkipaikalla sählätä niiden turvavöiden kanssa. Oli myös tärkeää että vaunut menevät pieneen tilaan, ovat kevyet ja että renkaat ovat isot. Näin meille valikoitui North 13.5 maxi joggerit ja olen ollut tyytyväinen. Ainoa miinus tulee pienestä vaunukopasta josta meidän pitkä poikamme (3 kk) on kasvamaisillaan ulos. Ei enää mahdu siihen jos on täysi talvivarustus päällä.

  Ostimme seuraaviksi vaunuiksi käytetyt Emma Ljungan duo mondialit. Vaikuttavat muutaman käyttökerran jälkeen ihan hyviltä, joskin raskailta vaunuilta. Miinusta tulee valkoisesta nahkajäljitelmäpinnasta joka on hyvin epäkäytännöllinen maalla asuessa.

Jaa tämä sivu