Lastenneuvola

Keskustelun 'Laskettu aika elokuussa 2013' aloitti Kiippu, 2 elo 2013.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kiips Tuttu foorumilla

  Ensimmäinen neuvola käynti vauvan kanssa

  Vauvan ikä 2vko
  Vauvan paino lähtenyt nousuun ja ylittänyt syntymäpainon (3600g) ja nyt 4000g.
  Jäntevä ja tyytyväinen vauva. :love017
  Pikkuiselle pitää aloittaa D-vitamiini.
  • Tykkää Tykkää x 8
 2. Salmiakki Tuttu foorumilla Heinämammat 2016

  Voi että, 2 viikkoa jo! :) mukava kuulla että vauva kasvaa ja jaksaa hyvin :)
 3. Schippy Aloittelija

  Ihanaa kuulla, että menee hyvin!

  Mä varasin just lastenneuvola-ajan huomiselle. Tyttö on silloin 6 päivän ikäinen, mut tuo keltasuuden aste vähän arvelluttaa... Siksi näin pian. Kun kyllä hän kuitenkin herää syömään. Tai on ainakin tähän saakka herännyt. Ja nään vähän tuon painon kulkua, kun ekakertalaisena jännittää, et onhan kaikki varmasti hyvin. Eikä oo sillä tavalla kauheasti kavereita näillä kulmilla antamassa vinkkiä kädestä pitäen.
 4. ~Jäde~ Naimisissa foorumin kanssa

  pitääks teijän mennä vauvankaa ekaa neuvolaa?meillä neuvolantäti tekee kotikäynnin. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Kiips Tuttu foorumilla

  Me käytiin neuvolassa, vaikka kyllä täälläkin kotikäyntejä tehdään.
 6. Mammavs.83 Peruskäyttäjä

  Meillä kävi kotikäynnillä äitiysneuvolasta viime torstaina ja nyt mennään torstaina käymään ekassa neuvolassa. Lastenneuvolasta tulevat kanssa kotikäynnille sitten n.kk ikäisenä muistaakseni.
 7. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Meille tulee synnytyksen jälkeen kotiin muistaakseni vauvan ollessa viikon ikäinen äitiysneuvolan terkkari käymään. Ja sitte kahden viikon iässä mennään lastenneuvolaan käymään. Esikon kohal kahen viikon iässä myös lastenneuvolasta tullaan kotikäynnille ja vasta seuraavalla kerralla mennään ite neuvolaan.
 8. orvokki 81 Ihastunut foorumiin

  Meillä kanssa esikoisen syntymän jälkeen eka tarkistus tehtiin kotona. Tänään kysäisin asiaa neuvolassa ja ainakin täällä sen saa itse valita haluaako kotikäynnin vai mennä itse paikan päälle neuvolaan.
 9. Schippy Aloittelija

  Meillä olis saanu äitiysneuvolasta kotinäynnin, mutta kun olin ekakertalaisena huolissani tytön syömisistä ja keltaisuudesta, niin käytiin eilen eli kuuden päivän ikäsinä jo neuvolassa tsekattavana. Ja kaikki oli hyvin!
  :smiley-bounce012
  Tyttö oli ruvennut keräämään painoa ja taitaa jo nyt päivää myöhemmin olla takaisin syntymäpainossaan. Koska nti Kesäheinä ei ole uneliaskaan, ei ihon lievä keltaisuus ilmeisesti haittaa. Ryömimisrefleksit löytyy, joten ei parane jättää yksin mihinkään, missä ei ole reunoja.
  :thumleft
  Tänään pitäis soittaa ja varata aika lastenneuvolaan. Kun vaan muistais sit päivällä...
  • Tykkää Tykkää x 3
 10. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Nostelempa tätä ketjua ettei ihan huku. Kuitenkin aika ajankohtanen monelle.
 11. orvokki 81 Ihastunut foorumiin

  Meillä oli eka neuvolakäynti kotona 16.8 eli tyttö oli silloin 6 päivää. Ensi viikon pe tehdään myös kotikäynti lastenneuvolan puolelta.

  Tytöllä oli paino hienosti jo noussut, syntymäpainoon oli saatu jo 800g lisää.Muutenkin kaikki hyvin, ainut että keltaisuudesta oli huomautettavaa. Olemme käyneet sitä nyt kontrolloimassa keskussairaalassa ja arvo on melko korkea, mutta pysynyt viime mittauksissa lähes samana. Enää arvoa ei kotrolloida ellei vauvalle tule jotain arvojen nousuun viittaavia oireita.

  Ensi viikolla mennään myös ke neuvolan tiloihin, siellä on äiti-lapsi kerho jossa on paljon vastasyntyneitä ja äitejä. Siellä kuulemma on myös äideillä vanhempiakin lapsia mukana, pääsee sitten esikoinenkin leikkimään :)
 12. @sukki Tuttu foorumilla

  Meillä kävi tänään neuvolantäti kotikäynnillä. Painossa ylitettiin jo viikon jälkeen syntymäpaino 80g :). Kaikki näytti olevan ok ja imetyskin sujuu jo pikkuhiljaa. Seuraava neuvola onkin sitten vasta syyskuussa.
 13. ^Hennah^ Peruskäyttäjä

  sairaalasta päästiin lauantaina kotiin ja käytiin ma ekassa neuvolassa.
  Herralla ikää silloin 4pv
  paino oli noussut 3066 -> 3180
  ja tekstiksi tuli korttiin:
  "Paino kääntynyt nousuun. rintamaidolla pärjää, syö 3-4h välein.
  iho siisti. alkeisheijasteet +.
  d-vit aloitus 2vkon iässä.
  ulkoilut voi aloittaa."

  seuraava käynti on ma 26.8
  ja lääkärineuvola aikakin saatiin nyt jo, se on 17.9. :)
 14. Keni Peruskäyttäjä

  Tänään tulee neuvolan täti vierailulle, jännittää! Lähinnä se että onhan paino noussu hyvin että tietää oman maidon riittävän..poitsu on kyllä ihan selvästi kasvanu, ekat vaatteetki alkaa käydä pieneksi :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Kiips Tuttu foorumilla

  Käytiin tiistaina taas neuvolassa

  Vauva 1kk ikäinen :love017
  Kasvaa hienosti äidinmaidolla
  Painoa jo huimat 5050g pituutta 53cm :)
  Seuraava käynti onkin sitten lääkärikäynti ja äidin jälkitarkastus syyskuussa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. LilMinni Ihastunut foorumiin

  Voi kauhistus, toisten vauvat ne täyttää jo 1kk tai enemmän, ja ite vielä vyörytään yhdessä osassa eteenpäin :O :D
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Hauska Hauska x 2
 17. Keni Peruskäyttäjä

  Kylläpäs oli upeasti lähteny meidän pojan paino nousuun! Nyt oli 4270g kun viimeksi oli 3680g! Ja syntymäpaino oli 3715g.. Eli hienosti maito riittää :) hoitaja kehui pojan ihoa ja jämäkkää olemusta :) seuraava neuvola onkin lääkärineuvola 2kk ikäsenä..
  • Tykkää Tykkää x 2
 18. ~Jäde~ Naimisissa foorumin kanssa

  Meillä kävi eilen neuvolantäti kylässä.tytön se punnitsi mut en kyllä yhtään muista paljon painoa oli tullut lisää.neuvolakortinkin saa takasi vasta jälkitarkastuksen yhteydessä ni en tiiä mitä se on sinne kirjotellu.ens viikolla käydää neuvolassa tarkistamassa napatyngän tilanne kun ei se ollut lähtenyt mustumaa eikä mitää muutakaa.
 19. Sinbbu Naimisissa foorumin kanssa

  Mä höpötin tuonne toiseen neuvolaketjuun meidän poitsun juttuja. Kotineuvolakäynnillä hoitaja käski meitä käymään vauvan keltaisuuden takia sairaalassa. No me sitten kävimme. Siellä tuli tuttu hoitaja vastaan joka naurahti työtoverilleen: Tule nyt sinäkin katsomaan keltaista vauvaa.. :D Eli ei ollut keltainen ja arvot olivat oikein, oikein hienot. Vauva oli saanut jo painoa, eli se siitä painonlaskusta. Reipas ja terhakka poika.. hurmaavaksikin näemmä hoitaja kehunut kun tuossa korttia lukaisin.. :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. orvokki 81 Ihastunut foorumiin

  Meillä oli tänään kotikäynti lastenneuvolasta. Viime kirjoituksessa tuli vähän liioiteltua vauvan painon noususta. Viime viikon painonnousu oli 80g, ei 800g :) Nyt tyttö painoi 3620g, eli painoa oli lähtöpainoon tullut 400g. Neuvolantäti oli sitä mieltä että tyttö otti jo hienosti kontaktia ja jopa hymyili hänelle. Tiedä sitä sitten oliko vaan joku vatsanväänne :) Ensi ma mennään vielä käymään neuvolassa, kun neitillä edelleen keltaisuutta ja napatynkä jäänyt, joka pitää poistaa.

  Lisäksi oli juttua meidän tytön erikoisuudesta, hänellä on vaalean ruskea tukka josta on selvästi nähtävissä että pienestä osasta hiuksia puuttuu pigmentti kokonaan! Eli siellä täällä on valkoisia raitoja. Neuvolantäti sanoi että joskus pigmentti palautuu, joskus ei. Jos se ei lähde pikkuhiljaa muuttumaan, saa tyttö lähetteen ihotautilääkärille. Meidän äitillä on muutama vitiligo-läikkä iholla, en sitten tiedä onko sukuvika. Toivoisin vaan ettei tytöllä lähtisi vaiva leviämään iholle. Se kuulemma enemmän tapahtuu aikuisiällä.

  Onko muiden lapsillla jotain uniikkeja juttuja / syntymämerkkejä tullut vastaan?

Jaa tämä sivu