Lasten ummetus

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti twisted, 17 loka 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Onko lapsellasi unmetusta? Minkä ikäisellä? Ootteko käynyt lääkärissä ja mitä saitte ohjeeksi? Millä motivoitte kanalle?
 2. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Meillä on muutamalla ollut ihan alusta asti hidas suoli. Kahdella loppui ongelma kun seinään noin kolme vuotiaana eikä siitä eteenpäin ollut enää ongelmaa asiassa, normi päivittäin rytmi alkoi ihan puskista molemmilla. En kikkaillut sen kummempia, kyllä se aina lopulta luonto tikan puuhun ajaa.. :hilarious: joskus annoin mikrolaxia kun hikikarpalot valui yrittäessä pidättää.
  Vauvalla nyt myös sellanen kerta 5-7pv rytmi:sad001, veden juottaminen on tosin nopeuttanut huomattavasti. Tulee kova kikkare joka toinen päivä. En ole käyttänyt lääkärissä asian tiimoilta.
  Yhdellä oli kyllä selvä maitoallergia, koliikkinen ja perus maito ei sopinut kun vasta n 3v. Veti kipeälle ripulille vahingossa saatu maitolasi. Vuohenmaitoa ja myöhemmin myös laktoositonta veti tissin lisäksi.

  Ikävä ominaisuus, mutta on sitä pahempiakin :grin! Eipähän koskaan yllätä haisuvaippa missään..
 3. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Kuopuksella on ollut käytössä Pegorion lääkärin määräyksellä. Lisäksi syö paljon luumua, päärynää, omenaa ja pähkinöitä. Ummetusta pahentaa mm banaani ja mustikka. Veikkaan, että taustalla on allergia, mutta lääkäri on eri mieltä.

  Lääkärissä on käyty alle 2-vuotiaana. Lapselle ummetus ei ole ongelma, on käynyt potalla puolivuotiaasta lähtien.
 4. Heitsu1996 Addikti Kesäkuun äidit 2019

  Ummetukseen lääkärin ohjeesta on ollut käytössä pegorion ja luumusose. Kiinteiden maistelukin aloitettiin aikoinaan luumusoseella. Pahinpina aikoina mallasuute.
 5. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Joo, eli kokemusta löytyy.
  Meillä 4v, nyt reilun vuoden verran ummetusta.

  Lääkäriltä saatiin just Pegorion kuuri, sitä menee ainakin pari vuotta kerran päivässä. Antoi ohjeeksi, että jos ummetus jatkuu vuoden, Pegorionia pitää käyttää 2vuotta.

  Nyt saatu ihan hyvin toimii 12g päivässä Pegorionia. Melkeinpä joka päivä toimii vatsa, mutta aina melkein saa itse lapsen sinne pöntölle houkutella..
 6. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Ei ole vielä ollut pojalla ummetusta. Joskus on joku kuivempi kikkare ollut, jota poika on sitten pottaan äheltänyt jonkin aikaa, mutta ei ole ollut siitä moinaankaan, joten kyse ei ole ollut varsinaisesta ummetuksesta, vaan ennemminkin siitä, ettei ole hetkittäin saanut juotavaa tarpeeksi. Poika on nyt 3v, saa nähdä, tuleeko ummetusta jossain vaiheessa vielä.
 7. Hemppa87 Tuttu foorumilla Maaliskuun äidit 2019 Kesäkuiset 2021

  Kohta 4-vuotias esikoinen vuoden ajan saanut Levolacia ummetukseen, oppi kuivaksi vasta kun ummetus hoidettiin. Lisäksi Gefilus maitohappobakteeri käytössä. Aiemmin ollut Pegorion ei sopinut, vatsa oli aina löysällä.
 8. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Pienenpänä vatsa meni herkästi kovaksi banaanista ja mustikasta. Siihen auttoi luumu, mansikka ja päärynä. Oli ehkä 2-vuotiaan kanssa hieman tasapainoilua noiden pehmentävien ja kovettavien ruokien kanssa. Ei oikeastaan edes voinut antaa banaania ellei vatsa ollut hieman löysällä eikä luumua ellei ollut vähän kovalla. Tuon kun oppi ei ollut juuri ongelmia.
 9. Yxvaan Ihastunut foorumiin Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Meillä menee esikoisella Pegorion lääkärin määräyksestä. Varsinaisesti syy ei ole ummetus, vaan voimakas verenvuototaipumus perussairauden vuoksi ja lääkkeellisellä pehmityksellä koitetaan välttää limakalvojen naarmuuntumista, josta seurauksena olisivat veriset ulosteet (joiden vuoksi on ehditty käymään monta sairaalareissua). Sopivan annoksen kanssa on kyllä ollut hakeminen, tällä hetkellä menee noin kolmasosa 12 g pussista päivässä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1

Jaa tämä sivu