Lasten kuvien julkaiseminen sosiaalisessa mediassa

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Bella Swan, 19 helmi 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Mitä mieltä olette lasten kuvien julkaisemisesta somessa? Onko se ok? Oletteko julkaisseet itse lastenne kuvia?
 2. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Esikoisesta taisin joskus julkaista jonkun kuvan, ennen kuin hän oli 1v. Toisesta en ole julkaissut, enkä aio julkaista lapsista kuvia enää missään. En tuomitse ketään, joka haluaa laittaa kuvia lapsistaan, mutta itse en tahdo. En ole muutenkaan kovin aktiivinen somessa.
 3. fruktgodis Peruskäyttäjä Elokuiset 2021

  Ei ole musta ok, kuvat on kuitenkin ikuisesti netissä ja jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus päättää, mitä kuvia itsestä on julkisessa jaossa.
 4. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  En julkaise muutenkaan hirveästi kuvia henkilöistä, joten en ole lastenkaan kuvia hirveästi nettiin laittanut. Minusta lasten kuvien laittamisessa ei ole mitään pahaa, kunhan katsoo, että lapsi on kuvassa aina sellaisessa paikassa ja tilanteessa, ettei lapselle voi siitä koitua mitään negatiivista.

  En jaksa yrittää muistaa kenen lapsen kuvia saa tai ei saa julkaista, joten jos lapseni kavereiden perheillä on ehdottomia kieltoja, sellaiset lapset jätetään ryhmäkuvista pois kokonaan. Vaikka siis en ole vielä tähän mennessä julkaissut yhtään kuvaa lapseni kavereista, ja esikoinen on jo 5-vuotias.

  Pari vuotta sitten lähetin entiselle luokkakaverilleni kaikki kuvat, joita minulla hänen lapsuusajoistaan oli, ja hän oli todella onnellinen, koska hänen omat lapsuuskuvansa tuhoutuivat vuosia sitten. Onneksi siihen aikaan kun me olimme pieniä, ei kellään ollut mitään kuvausrajoitteita, muuten ei minulla olisi noitakaan kuvia hänestä ollut. Nämä kuvapelkoisten aikuisten lapset saattavat aikuisena päätyä tilanteeseen, että heidän kaikki lapsuusajan kuvat ovat tuhoutuneet, koska niitä ei ole missään muualla kuin vanhempien koneella.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Nurinkehrääjä Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019

  Kyllä julkaisen Facessa. Aiemmin myös Instassa, mutta siellä en ole käynyt enää reiluun vuoteen.
 6. Elea82 Peruskäyttäjä

  Kuvia, joista lapsi ei ole suoraan tunnistettavissa, saatan julkaista. Lasten oikeita nimiä tms. yksityisiä tietoja taas koskaan en.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. move88 Naimisissa foorumin kanssa Helmimammat 2018

  Julkaisen harvakseltaan sellaisia kuvia, joista lasta ei voi tunnistaa (kasvot eivät näy). Lähipiiri tietää periaatteeni ja kunnioittaa sitä myös.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Foreverfever Naimisissa foorumin kanssa Maaliskuiset 2021

  Ei olla kumpikaan somessa, joten ei myöskään lapsista kuvia sieltä löydy.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  En ole julkaissut, vaikka joskus kyllä haluaisin, esim. syntymäpäivänä. Ollaan sovittu miehen kanssa että ei julkaista.
 10. Lady Alice Addikti Kesä-äidit 2020 Helmimammat 2018

  Vältän julkaisemasta. Jos jotain laitan, julkaisen kuvan, jossa kasvot ei kunnolla näy. Joskus olen voinut jonkin ns. perhepotretin someen laittaa. Naamoja en kuitenkaan ala erikseen suttaamaan, koska kyseenalaistan siinä kohtaa kokonaan sen, miksi se kuva on sitten pitänyt edes julkaista alunperinkään.
 11. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Toisesta lapsesta julkaisin yhden kuvan vauvauutista kertoessa. Isommasta lapsesta en aio julkaista kuvia somessa. Kaikista vähiten ymmärrystä saa kuvat, jotka voi lapsesta tuntua isompana noloilta ja kuvat joissa lapsi on alasti.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Lya M. Tuttu foorumilla

  Mies ja minä päätimme jo esikoisen aikana, että kuvia emme verkkoon laita. Mitä kuvien ”säilymiseen” tulee, niin meillä on varmuuskopiot kaikista kuvista useammassa paikassa.

Jaa tämä sivu