Lapsi ja maitotuotteet

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 28 helmi 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Minkä verran lapsesi käyttää maitotuotteita? Täyttyykö ravitsemussuositukset niiden osalta?

  Meidän poika ei ainakaan viime kuulemalta yleensä juo päiväkodissa maitoa. Siitä en tiedä keitetäänkö aamupuuro siellä maitoon vai veteen. Päiväkotipäivinä voi siis suositukset jäädä täyttymättä. Päivällisellä hän juo aina maitoa, iltapalalla hän saa valita juoko vettä vai maitoa. Usein hän valitsee maidon ja haluaa usein myös jugurttia iltapalalla. Välillä hän kyllä haluaa juoda maitoa kotona niin paljon että ehkä ottaa siinä tarvitsemansa. Kotipäivinä on sääntönä että lämpimien ruokien kanssa eli kahdesti päivässä pitää juoda maitoa, muilla ruuilla lapsi saa taas valita veden ja maidon väliltä. En ole määriä mitannut ja laskenut, mutta uskon suosituksen täyttyvän useimmiten kotipäivinä. Sen verran usein hän valitsee itsekin maidon ja haluaa syödä jugurttia. Juustoa syö leivän päällä satunnaisemmin.
 2. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Hmm, meillä yleensä aamulalla/iltapala jotain maitotuotetta (puuro maitoon tehtynä , jugurttia, muroja maidon kanssa...) ja juomana vettä tai maitoa, miten lapsi haluaa. Lämpimien ruokien kanssa sitten juomana maitoa. Ja välipalalla taas jotain leipää juustolla, rahkaa, viiliä yms. eli uskoisin, että suositukset tulee ehkä juuri täyteen.
 3. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Yleensä ruokajuomaksi lapsi ottaa maitoa, muuten juo vettä. Meillä juodaan täysmaitoa, koska en pidä ollenkaan rasvattomista maitotuotteista, varsinkaan erään dokkarin katsomisen jälkeen :rolleyes: Makukin on parempi. Jogurttia myös syödään yleensä ellei päivittäin, niin useita kertoja viikossa. Juustoa syödään leivän päällä, murojen kanssa maitoa, puuron usein keitän maito-vesiseokseen, ellei kyse ole riisi- tai mannapuurosta joka maitoon.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Lounaalla poika juo ruokajuomana maitoa, joskus halutessaan muillakin aterioilla, muulloin juo vettä. Jogurttia ja rahkaa syö myös usein. Juustoa haluaisi syödä sellaisenaan vaikka miten paljon. Olen melko varma, että kalsiumin saannin suhteen poika saa tarpeeksi maitotuotteita.
 5. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Suositukset täyttyvät, tyttö on oikea maitovasikka. Juustokin maistuu.
 6. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Poika vetäisi maitoa varmaan litrakaupalla, jos annettaisiin. Lisäksi syö päivittäin viiliä/rahkaa/jogurttia. Juustosta ei pidä.
 7. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Eipä juoda maitoa juuri ollenkaan. Maitohan on suosituksissa lähinnä sen takia että maitotilat ei mene konkurssiin. Maito ei ole oikeasti elimistölle mitenkään kovinkaan terveellistä, kalkkeuttaa verisuonistoja.

  Mutta kaurajuomaa meillä juo nyt 2 / 3 isoista lapsista, vauva juo tissimaitoa. Juustoa syödään ja viilistä myös. Luonnonjugurttia joka on maustettu hedelmäsoseella menee kans jonkin verran. Itse syön rahkaa :) kermana käytetään pelkkää Oatlyn kaurakermaa, on jopa oikeaa kermaa parempaa :)

  Haluaisin ilmastosyistä myös jättää kaikki maitotuotteet, mutta en kyllä pysty elämään ilman juustoa, varsinkaan Aurajuusto :D ja rahkat on kyllä liian herkullista :P varsinkin tää Valio Profeel Fluff :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 4
  • En ole samaa mieltä En ole samaa mieltä x 1
 8. pimmi85 Tuttu foorumilla Maaliskuiset 2021

  Meillä poika juo kotona ollessa yleensä maitoa ruokailulla, paitsi päivällisellä vettä. Aamu ja iltapuuro tehdään 50/50 veteen/maitoon joten siitä tulee viel. Jugurttia syö joskus kotona, enemmän tarjoavat sitä päiväkodissa. Juustosta tykkää myös. Joten arvioin että suht hyvin saattaa täyttyä suositukset.
 9. Aiarana Tuttu foorumilla

  Lapsella on maitoallergia, eikä kaura- tai soijatuotteet maistu millään ilveellä. Kalsiumtabletilla siis mennään.

Jaa tämä sivu