Lapsen päiväunet

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 19 syys 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Nukkuuko lapsesi vielä päiväunia? Kuinka pitkät päiväunet hän nukkuu ja kuinka vanha hän on?

  Meidän 5-v poika ei ole nukkunut kotona päiväunia ainakaan vuoteen. Päiväkodissa hän kuulemma nukkuu toisinaan 30min - 1h, useimmiten kuitenkin vain lepäilee.
 2. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Meidän 2v poika nukkuu vielä päiväunet sekä kotona että tarhassa. Keskimäärin noin kaksi tuntia nukkuu. Aiemmin saattoi nukkua kolmekin tuntia, mutta koko ajan tuntuu pikku hiljaa lyhentyvän päiväuniaika. On kyllä selkeästi väsynyt päivällä, joten tarvitsee vielä päikkärit. Nukahtaa vapaapäivinäkin tosi nopsaan päiväunille, paremmin ja nopeammin kuin iltaisin.
 3. Enni Naimisissa foorumin kanssa

  Meidän 2-vuotias nukkuu tietenkin vielä päikkärit. Yleensä nukkuu 20-30 min. Unien pituus pysynyt vauvasta asti samana, eli ei ole lyhentynyt lapsen kasvaessa. Päiväunille meno sekä nukahtaminen on helpolmpaa kuin yöunille meno.
 4. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  3v nukkuu lyhyehköjä päikkäreitä hoidossa. Kotona harvemmin nukahtaa päikyille, mutta lepäilee kyllä ja joskus satunnaisesti torkahtaa. 30min-1h.
 5. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Vajaa 3-vuotias tarvitsee meillä päiväunet. Kotona nukkuu 2-3h, mutta päiväkodissa ei yleensä saa nukuttua.
 6. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Esikoinen oli vajaa 3v kun ei enää aina nukkunut kotona - joskus päiväunille nukuttamiseen meni jopa 2-3h ja sitten tyyppi nukkui 30min. Päiväkodissa nukkui sitten paremmin kunnes 3,5v alkaen ei enää nukkunut kuin satunnaisesti päikyssäkään. Nyt 4v ei käytännössä nuku juuri koskaan päiväunia. Yöt vetelee kyllä aina napakat 11h ilman heräilyä.

  1v vuorostaan hiljalleen totuttelee yksiin päikkäreihin, joskus tulee nukuttua vielä kahdesti kun oikein väsyttää.
 7. Tupu85 Aloittelija

  Justiin nukutin tunnin verran meidän vajaa kaks vuotiasta päikkäreille. Keskiviikkona hän ei suostunut ollenkaan nukahtaa päivällä. Eikä ihme kyllä kiukutellut illalla turhasta väsymyksen takia paitsi sängyssä, mutta nukahti nopeasti. Voi olla että ke vaikutti kun olin edellisenä päivänä jo toista kertaa viikon sisään lähtenyt asioille hänen nukkuessaan päikkäreitä ja isovanhemmat oli tulleet vahtimaan.
 8. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Lapset 3v 9kk & 2,5v ei kumpikaan nuku päikkäreitä. Esikoinen lopetti päikkäreiden nukkumisen muistaakseni 2v iässä (välillä levätessä saattaa nukahtaa mut tätä tapahtuu hyvin harvoin). Kuopus ei oo päikkäreitä nukkunut noin kuukauteen, tiedä sit onko tää jokin ’vaihe’ vai eikö koe enää tarpeelliseks nukkua. Mielestäni pienempi tarvitsis vielä päikkärit, mut eipä toista voi pakottaa nukkumaan. :confused005
 9. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Isommat 4v tytöt lopettivat vähitellen 2v iässä päiväunien nukkumisen ja 2,5v jälkeen eivät ole kotona enää nukkuneet. Päiväkodin aloittivat 3v iässä ja siellä saattavat välillä nukahtaa hetkeksi.

  Nuorin 2v tyttö on edelleen kotihoidossa ja hän nukkuu joka päivä 1-2h päiväunet. On niitä alettu vähän jo rajaamaan ja mielellään annetaan nukkua vain reilu tunti. Parantaa selvästi yöunen laatua.
 10. Miitu Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Meillä nukkuu esikoinen 4v ja kakkonen 2v molemmat päiväunet vielä, kotihoidossa kun ovat.
  Noin 1,5-2 tuntia. :)
 11. SeRit Peruskäyttäjä

  Päiväkodissa meidän 2v. nukkuu joka päivä. Kotona harvemmin. Autoon saattaa nukahtaa, jos ollaan päiväuniaikaan autolla liikkeellä.
 12. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Meidän 1v7kk nukkuu vielä päiväunet, niinkin mielellään että ottaa kädestä kiinni ja vie makuuhuoneeseen että nyt pitäisi päästä päiväunille (tai vastaavasti ulkona kun leikitään, haluaa rattaat varastosta ja mennä niihin, sitten pieni parin minuutin lenkki pitää tehdä niin ollaan jo täysin unessa).

  Useimpina päivinä on sen verran touhua, että annetaan nukkua se kaksi tuntia. Joskus sitten herätellään vähän aikaisemmin ettei ilta mene ihan hulinaksi.
 13. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Vuosi tullut lapselle ikää ja tällä viikolla on nukkunut yhdet päiväunet ja nekin tänään. Jaaaa yöunille simahti vasta 23.20 :singing:
  Alkaa vaikuttamaan vähän siltä että kotipäivinä ei edes yritetä laittaa päiväunille. Päivähoidossa on aloittanut uusia lapsia, vähän vanhempia ja ne ilmeisesti pitävät sellaista meteliä ettei päiväunista ole tullut yhtään mitään.

  Saako tuntea haikeutta? Ei enää hiljaista hetkeä iltapäiväkahville eikä mahdollisuutta omille päiväunille :grin
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 14. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Älkää vielä luovuttako. Vuoden ikäisen aivot ovat pikemminkin ylikierroksilla kuin liikaa levänneet, jos uni ei tule.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Minulle oli kyllä niin hankala paikka kun poika lopetti kotona päiväunien nukkumisen tänä vuonna alkuvuodesta. Poika täytti viime kuussa 3v. Päiväkodissa nukkuu edelleen ehkä noin tunnin päiväunet, ja sen huomaa illalla kun nukahtaminen venyy myöhempään kuin päiväunettomina päivinä. En saa kotona poikaa rauhoittumaan tarpeeksi, jotta nukahtaisi. Päiväkodissa kaikki ryhmän lapset osallistuvat päivälepoon, ja silloin on metelöinti kielletty. Luulin aiemmin, että osa ryhmän lapsista olisi hereillä toisessa huoneessa, mutta näin ei olekaan. Osa lapsista nukkuu lepoajalla, ja osa sitten vain lepäilee.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Poika on nyt 2v7kk. Olin kirjoittanut vähän hassusti, kun jätin lainaamatta omaa tekstiäni vuoden takaa johon viittasin.
  Ongelma on myös siinä että poika herää aina 7.30. Nukkumaanmenoajalla ei ole tähän vaikutusta.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 17. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Poika 1v3kk nukkuu yleensä 1-2,5h päikkärit.

Jaa tämä sivu