Kuulumisia?

Keskustelun 'Laskettu aika toukokuussa 2017' aloitti mä77, 30 syys 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. mä77 Tuttu foorumilla

  Hei, mahtaako täällä olla ketään?

  Miten menee? Miten lapset voivat? Onko sisaruksia tulossa? Työkuviot?

  Meillä on kaikki hyvin. Poika kasvaa ja kehittyy. On ihan horoskooppimerkkinsä mukainen - härkä: omapäinen ja tahtova miehenalku. Hän on toisaalta kovin vakava ja oikein näkee, kun hänellä ajatus kulkee ja miettii miten asiat oikein toimivat. Tutkii asioita kulmien alta, pyörittelee käsissään ja osaa jo piirtää oikealla kynäotteella paperille. Toisaalta poika on oikea huumoriveikko, nauraa räkättää siskolleen, omille ajatuksilleen ja on aina valmis kaikkeen hauskaan. Poika rakastaa palloja ja kirjoja. Poika kommunikoi paljon ja koko ajan, mutta ei vielä sano varsinaisia sanoja.

  Meillä nukutaan hyvin ja syödään kaikkea ihan hyvin. Kipeänäkään ei olla kovin oltu.

  Minä opiskelen edelleen ja opinnot etenevät. Helppoa se ei ole, itseasiassa aika rankaa, mutta kai se opiskelukin loppunee joskus. Ehkä!

  Isosisko on aivan ihana. Hän ottaa pikkuveljen hyvin huomioon ja tykkää tehdä asioita veljen kanssa. Pikkuveli on nyt alkanut työntämään siskoa pois ja selkeästi haluaa määrätä asioita enemmän. Pientä kinastelua on tullut mukaan, kun pikkuveli haluaa tietysti juuri sen saman asian, mikä isosiskolla on. Paras värikynä on pojan mielestä siskon kädessä. Eli nyt näyttää alkavan sisarkateus pikkuveljen toimesta.

  Minun palautumiseni raskaudesta ja synnytyksestä on ollut hidasta. Mitään erikoista ei ole ollut ja kaikki on periaatteessa kunnossa. Minusta vain ei keho tunnu omalta. En ole paljoa ehtinyt kuntoilemaan, mutta vaikka olisin pystynytkin jumppaamaan, ei se ole tuntunut hyvältä. Olen menossa ensi viikolla äitiysfysioterapeutille tarkastukseen. Lopetin imettämisen noin kuukausi sitten, joten hormonitasapainokin kai tässä palailee normaaliksi. Ylipainoa on vielä, mutta se on nyt syksyn projektina opintojen lisäksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 30 syys 2018
 2. Ninamommy^^ Ihastunut foorumiin Toukomammat 2017

  Moi! Meillä on keskustelut tuolla salaisten puolella,täältä ei kukaan varmaan tajus edes katsoa:shy: Hyvä että teillä on mennyt hyvin! Täälläki menee ihan mukavasti, mitä nyt vähän kaikkee tässä tapahtunut..Mut muuten hyvin luistaa ja alkaa kuviotki selkeytyy:happy:
  Yritätkö tuonne salaisten puolelle? Mietin et voin kyllä sanoa sinne jos haluat...tulee sit se Viestimäärä täyteen :playful:
 3. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Hei mä77! Jos tosiaan kerkeät sillon tällön kirjotteleen nii yritä salaiselle. Siellä meitä on vielä useampi.

  Meillä menee tytön kans aika kotona. Meilläkin tyttö osoittaa voimakasta tahtoa ja kun ei jotain saa tai jokin onnistu niin huutaa kovaa! Loukkaantuu joskus myös suuresti jos poistun hänen vierestä ja siiryn miehen viereen istuun. :shifty::rolleyes:
 4. hellu94 Tuttu foorumilla

  Minäkin tulin kurkkaamaan, kuuluuko täällä enää mitään. :) mutta ei taida keskusteluja olla muuta kun salaisella puolella ja sinne mulla ei oo aikaa liittyä.

  Meillekin kuuluu hyvää, poika puhuu jo ihan älyttömästi. Lauseitakin alkaa tulla. :) Palapelit on ihan lemppareita ja nuppipelejä osaa jo hienosti tehdä. Isoveljen kanssa tappelee päivät pitkät, veljekset on kuin ilvekset :grin uusia sisaruksia ei ole näköpiirissä.

  Vähän me aletaan tippua kelkasta kun ollaan kaveripiirin ainoat joilla on vaan kaks lasta, muilla on jo kolme tai kolmas tulossa :facepalm:
 5. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Tulinpa hihkumaan tännekin kuulumisia kun osu tää silmään:wink meillä arki rullaa kivasti ja Siiri kasvaa ja kehittyy silmissä :) on oppinut kiipeilyn jalon taidon ja jatkuvasti on ruokapöydälle kiipeilemässä tai jos ei oo kiipeämässä on levittelemässä kenkiä tai keittiö välineitä pitkin kämppää... paras kaverinkin tällä hetkellä pienin isosisko, kohta 3v Sanni, jonka kanssa on kiva touhuilla millon mitäkin ja harmitus on kova jos häviää yläkertaan!
  Meille syntyi poika vajaa 3 viikkoa sitten. Vauva-arki senkun jatkuu:p Vauvan ovat siskot ottaneet hyvin vastaan jopa Siiri :wink ainut kun Siirillä on kovin nopeat ja ronskit otteet vauvan kanssa mutta sitä opetellessa:wink
  • Tykkää Tykkää x 3
 6. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Mie vieläki oottelen että koska tuo tyttö kokee tarpeelliseks alkaa puhuun. Usein tuijottaa syvälle silmillään ja kälättään jotain mutta ei tuu mitään oikeita sanoja. Yritän nimetä asioita ja pyytää toistaan mutta ei sitä vaan huvita. Tuijottaa vaan huvittuneena. :facepalm:
 7. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Juu täälläkin räpätetään silmiin tuijottaen ja siitä se vasta villiintyy kun toteaa väliin vaikka et ’ihanko totta, mitä sitten tapahtu’ :D mitään tolkkua kyllä siinä kälkätyksessä oo, ei ymmärrä:wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. mä77 Tuttu foorumilla

  Kiva kuulla teistä muista ja teidän meiningeistä. Minullakaan ei ole aikaa salaisenpuolen juttuihin, joten ihan vain toisinaan täällä käväisen. Samoja juttuja lapset kelaa, vain vähän eri yhdistelmin.

  Meillä poika on kiipeillyt jo ennen kuin oppi seisomaan kunnolla - ennen yhden vuoden ikää. Tuetta seisominen ja kävely alkoi mennä vähän se jälkeen. Poika on ihan hirveä "puhumaan". Häneltä tulee nyt jatkuvaa kommunikointia, yksinään ja muille. Puhuu niin kunnolla vatsan pohjasta, että lähentelee huutoa hänen keskustelunsa. Sanoja tulee vain "baba", jolla kutsuu isäänsä.

  Poika on bakteeritutkimuksessa. Nyt alkoi uusi persoonallisuusosio ja siinä oli 17-19kk testi. Eilen tehtiin noita juttuja ja olivat kivoja. Oli kiva nähdä, miten poika osaa. Jos haluatte tekin kokeilla, niin laitan tähän ne testit.

  Hienomotoriikka:
  - Piirtää kynällä jäljen paperiin
  - Aikuinen näyttää malliksi pystysuoran viivan paperille ylhäältä alas. Lapsi piirtää perässä suorahkon viivan. Suunnalla ei ole väliä, mutta viivan pitää olla suorahko, vain vähän kaareva. Pituudella ei väliä.
  - Kapeassa putkilossa on jokin pieni esine. Lapsi osaa kääntää putkilon ylösalaisin, kun aikuinen näyttää ensin mallia.
  - Vaikeampi versio on: Aikuinen laittaa kapeaan putkiloon pienen esineen lapsen nähden. Lapsi osaa kääntää putkilon ylösalaisin ilman mallia.
  - Lusikalla tai kepillä kurotellaan kaukana olevaa esinettä lähemmäksi. Aikuinen näyttää ensin mallia.


  Kaikkea näitä ei tarvitse osata tai ole edes tarkoitus osata 17 kk iässä.


  Meidän poika on nyt parin viikon sisällä alkanut saamaan oikein kunnon "melt down" kohtauksia. Jos ei saa jotain, mitä haluaa, niin heittäytyy lattialle mahalleen ja itkee. Se ei ole varsinaista raivoa tai kiukuttelua vaan hurjaa itkemistä, krokotiilin kyyneleitä, vähän jalalla potkitaan ja se kestää. Näemmä harmittaa ihan vietävästi!


  Äippäx6: Teille tuli sitten poika. Onnea uudesta tulokkaasta! Itse en osaa kuvitella, että olisin tässä välissä vielä ollut raskaana ja saanut pienen vauvan. Sinulla pitää varmasti kiirettä.

  Enkkumama: Ei mitään huolta puheen tuottamisen puutteesta, jos vain muuten yrittää kommunikoida ja ymmärtää jotain teidän puheesta. Lapset kehittyvät niin eri aikaan ja omalla tahdilla. Pääasia, että varsinkin sinä vähemmistökielen edustajana puhut, laulat, kommunikoit ja puhut vielä lisää. Meidän juuri 5v täyttänyt tyttö alkoi puhumaan 2v suomea ja muutaman kuukauden jälkeen myös isänsä kieltä enemmän. Sitä ennen käytti 10 sanaa vajaan vuoden, eikä lisää tullut, vaikka kuinka hän kommunikoi paljon. Ihan uutena asiana meillä on tytön isän kielen koulu viikonloppuisin. Opettelevat siellä kirjoittamaan ja lukemaan. Tasoltaan ei ole mikään kovin vaikeaa vaan vastaa 4-6v koulua muualla maailmassa. Muut oppilaat tässä ryhmässä ovat 7-8 vuotiaita, eli käyvät Suomessa koulua. Opettaja oli vähän epäileväinen, miten tyttö pärjää näin uutena, selvästi nuorempana ja vielä kesken kauden tulleena. Tytöllä oli kuitenkin selvästi parempi kielen taito kuin muilla ryhmäläisillä ja opettaja puhui jo seuraavalle tasolle siirtymisestä. Eli jos jaksaa puhua, lukea ja kommunikoida, niin kieli kehittyy.Tyttö on ihan innoissaan! Tekee kotona läksyjä ja harjoittelee kirjaimia. Lukee ja kirjoittaa myös suomeksi ja haluaa oppia sitäkin itse lisää. Olen huomannut, että nämä menevät vähän sykleissä. Pari kuukautta keskittyy johonkin ja sitten pitää vähän taukoa. Muutaman kuukauden päästä jatkaa siitä mihin jäi ja edistyy ihan itsenäisestikin. Eli jos lapsi on kiinnostunut, niin antaa vain touhuta. Tämä palopuhe oli kannustusta vähemmistökielen tarjoamiseen jopa tuputtamiseen pienelle lapselle! Varsinkin pienenä on niin hyvä tehdä, sillä mitä vankemman pohjan silloin saa, niin sitten valtakielen koulussa ja kavereiden tullessa vahvemmin mukaan kuvioihin, luulen, että on helpompi jatkaa vähemmistökielen oppimista, kun lapsi kokee sen jo toimivaksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Kiitos rohkaisusta mä77! Niin mie yritän aatellakki että omaa tahtiaa tyttö oppii ja kehittyy. Kovasti hän ottaa sormesta kiinni ja pyytää vaihtaan piirrettyä tai nostaan lattialta jotain jos on tippunu. Nyt on selvästi alkanu enemmän puhumaan menneen parin viikon/kuukauden aikana vaikka ei niitä "oikeita" sanoja tuukkaan. On myös rohkaistunu vieraiden kans eikä vierasta yhtä paljon.
 10. hellu94 Tuttu foorumilla

  Äippä onnittelut pojasta! :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Äippä x6 Ei muuta elämää Toukomammat 2017

  Kiitos Hellu :Heartred
 12. Tiarella Tuttu foorumilla

 13. mä77 Tuttu foorumilla

  Onnea vain Tiarella yritykselle! Minulla on lapsiluku täynnä, ei tarvitse yrittää enää :). Painonpudotus tosin olisi vieläkin haaveissa, oikeasti pitää ottaa työn alle. Kunpa vain olisi aikaa liikkua. 10kg pitäisi saada pois, kiitos!

  Muuten menee meidän elämä samoja latuja. Esikoinen 5v. on jossain esiteini-iän syövereissä. Kuulemma on normaalia hommaa 6v. ikäisillä. Tyttö osaa pyörittää silmiään, nakella niskojaan ja olla niin isoa - on vaikeaa olla nauramatta, aina en edes pysty. Sitten taas parin minuutin päästä tyttö on taas sylissä ja pientä mussukkaa. Poika kasvaa ja kehittyy. Hän on kasvanut pituutta ja oppinut vaikka mitä. Mitään kyniä ei voi jättää ulottuville, sillä saa kaikki korkit irti ja kuulakärkikynät napsuteltua päälle. Ovet avautuvat ja valot kliksuvat, jos vain ylettää. Poika vie tavaroita paikoilleen, tiskejä tiskipöydälle ja auttaa tyhjentämään astianpesukonetta. Nuppipalapelit, palikkatornit, eläimet ja autot kiinnostavat. Kirjat ovat ihan huippuja: kuvakirjat, luukkukirjat ja oikeastaan kaikki käy. Parin viikon aikana on tullut pärisyttäminen autojen, junien ja lentokoneiden yhteydessä. Poika kommunikoi paljon, sanoja ei vieläkään tule yhtään. Viittoillen ja äännellen peräänantamattomasti saa tahtonsa viestitettyä. Poika on menossa nyt helmikuussa päiväkotiin. Luulen, että tulee viihtymään siellä kovin. Minunkin opinnot edistyvät. Pari vuotta pitäisi vielä jaksaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Gatusa Addikti

  Hei kaikki pitkästä aikaa. Täällä voidaan hyvin ja kasvetaan urakalla, puhe on sekoitus kolmea kieltä. Siskokset ovat hyviin väleissä muut isompi on tosi omistushaluinen tavaroiden suhteen. Töitä teen netin kautta kun oma bisnes ja asiakkaat ympäri Eurooppaa muut nyt pois sit eka asiakas lähi-idässä myös kun yksi saudi haluaa et valmennan sitä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 15. SeToinen Addikti Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Minkälaista työtä teet netin kautta, uskallatko kertoa julkisella foorumilla? :)

  Meillä voidaan hyvin myös, toukokuisen kanssa pystyy jo käymään pieniä dialogeja koska on niin hyvin puhuvaa sorttia. Myös päiväkodissa iloitaan aurinkoisesta ja selkokielisestä tytöstä :)
 16. Gatusa Addikti

  Juu uskallan. Olen terveys ja hedelmällisyys valmentaja sekä some markkinoija. Hoidan asiakkaiden sosiaalista mediaa eli kirjoitan päivityksiä joiden kautta he rakentavat brändin ja asiakassuhteet.

  Meilläkin puhutaan jonkin verran mutta kun kieliä on useampi niin se on välillä sekamelskaa.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 17. Tuulia Rakastunut foorumiin Toukomammat 2017

  Hei kaikille!

  Poistuin takavasemmalle n. puolitoista vuotta sitten, mutta nyt raotan varovasti ovea takaisin tänne :)

  Meillekin kuuluu erinomaisen hyvää; rakastun tuohon duracelina 24/7 kiitävään ja höpöttävään lapseen joka päivä uudelleen, vaikka välillä palaa käämit yöllisiin norpista luennoimisiin :grin

  Pikkukakkosta toivon, joten olisi todellakin hienoa saada välillä edes vähän pidemmät yöunet...

  Näistä kuitenkin lisää jos/ kun pääsen salaisiin takaisin jossain vaiheessa :p

  Onko täällä enää tuttuja?

  - Tuulia
 18. SeToinen Addikti Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Salaisissa juu on vielä elämää! :) hiljentynyt toki kovasti, mutta elossa ollaan:grin kiva kuulla susta tuulia!
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Enkkumama Rakastunut foorumiin Marraskuun äidit 2019 Toukomammat 2017

  Tervetuloa takasin vaan. :)

  Meille on pikku kakkonen tulossa mutta toukokuinen kyllä vielä heräilee vaihtelevasti ja imetän edelleen. Yöimetykset ois kiva lopettaa ennen vauvan tuloa nii sais vähän untaki sitte kun vauvaki on tullu.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu