Kuka hoitaa isompia, kun äiti on synnyttämässä?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Vargynja, 10 tammi 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kuka teillä on hoitanut esikoista/isompia lapsia, kun olet ollut synnyttämässä toista/kolmatta/jne? Onko isä jäänyt kotiin vai onko tukiverkosta löytynyt hoitaja? Tai jostain ihan muualta? Tai lähestyykö sinulla toinen synnytys ja asia siis pian ajankohtainen?

  Ajattelen kai vähän liikaa ja liian ajoissa, mutta kun toinen on haaveissa on tullut mietittyä miten esikoisen hoito järjestyy kun toinen sitten joskus syntyy... Sitä mutkattominta vaihtoehtoa ei ole vielä löytynyt.
 2. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Tätä juurikin mietitään. Mies tulee synnytykseen, joten hoitajaa tarvitaan. Kysyn mummuilta ja isotädiltä, hankala vaan kun ovat työssäkäyviä yhtä lukuunottamatta. Esikoisen isäkin ehkä voi pitää, mutta hieman epäilen hänen haluaan auttaa tässä tilanteessa :grin
 3. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Toivottavasti äitini. Töistä ei niin vaan lähdetä! Tarvitsisin miehen tuekseni kun vauva syntyy. Toivottavasti suunniteltu sektiopäivä pitää, eikä lähde syntymään ennen aikojaan.
 4. Dustis Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019

  Oma äitini asuu ihan sairaalan vieressä ja on jo eläkkeellä, joten sinne vietiin taapero kun syyskuussa toista lähdettiin synnyttämään. Varasuunnitelmina oli miehen äiti joka olisi voinut tulla meille, tai veljeni puolisoineen joille muksun olisi voinut viedä kun asuvat myös parin kilsan päässä sairaalasta. Mutta meillä siis oli melkoisen hyvä tilanne tämän asian suhteen vaikka sairaala onkin eri kunnassa. Miehen tahdoin ehdottomasti mukaan, ja kyllä hän itsekin halusi päästä synnytykseen.
 5. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Meillä mummi tuli hoitamaan isompia, kun kolmatta lähdettiin synnyttämään. Isi hoiti sitten kotona ne päivät , kun oltiin vauvan kanssa vielä sairaalassa.
 6. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Isovanhemmat tulee siksi aikaa että mies vie sairaalaan - mies ei tulossa mukaan synnytykseen, eli palaa sitten mahd pian kotiin.
  Jos isovanhempia ei olisi lähellä, niin varmasti onnistuisi saada joku ystävä siksi aikaa auttamaan. Meillä on tosin niin isojakin lapsia kotona(paitsi kesken koulupäivän) että hekin hetken pärjäisivät pienempien kanssa jos oikeen kiire tulisi lähteä eikä apuja kerkeisi odotella.
  Pahimmassa tapauksessa voisi tietysti ottaa pienet autoon mukaan matkaksi/tilata itselle taksi tai lanssi..
 7. peruna86 Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019

  Mun toiset lapset on kaksoset, joten heitä osattiin odottaa syntyväksi ennen laskettua aikaa (la 3.8.) Onneksi oli kesäaika, joten tukiverkostolla oli pitkät kesälomat. Sisko päivysti kesäkuun puolesta välistä heinäkuun puoleen väliin ja mun äiti tuosta elokuun puoleen väliin. Esikoinen oli siis heidän ja vaarinsa (eläkkeellä) hoivissa, kun sairaalaan yhtäkkiä jouduin.
  Toista aikuista ei meidän perheessä ole ollenkaan.
  • Huonoa kieltä Huonoa kieltä x 1
 8. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Äitini hoiti ensimmäisellä kerralla. Toisella kerralla hän oli eri kaupungissa, joten mies jäi lasten kanssa kotiin odottamaan äitini tuloa eikä sitten lopulta ehtinyt paikalle ollenkaan ennen kuin lapsi oli jo maailmassa. Synnytys eteni paljon nopeammin kuin kaksi ensimmäistä, vaikka luulimme, että äitini ehtisi hyvin paikalle. Olin tosi peloissani joutuessani lähtemään sairaalaan yksin, mutta sairaalassa olin niin omassa synnytyskuplassani, etten oikein edes osannut kaivata miehen läsnäoloa.
 9. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Isovanhemmat. Asuimme puolittain mummolassa raskauden viimeiset viikot, joten esikoinen jäi sinne sujuvasti kun sairaalaan lähdettiin.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu