Kuinka synnytyksesi alkoi?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Vargynja, 11 kesä 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Mistä tiesit synnytyksen alkaneen? Alkoiko synnytys vesien menolla vai yltyvillä supistuksilla? Vai käynnistettiinkö synnytyksesi?
 2. Pingviiniemo Addikti Heinäkuiset 2021

  Mulla käynnistettiin 38 viikolla ballonkilla. Ballonkin aikaan oli jo supistuksia, mutta kun ballonki vedettiin ulos, niin vedet meni ja ne kunnon supistukset alkoi pikkuhiljaa. Mulle ei jäänyt toivetta luonnollisesta käynnistymisestä, sillä toisaalta oli huojentavaa että kun kerran sinne sairaalaan meni niin sinne jäätiin siihen asti että vauva syntyy.

  Myöskään synnytyksen käynnistämistä en pidä minään mörkönä, niinkuin tuntuu että netissä paljon peloteltiin. Enemmän ongelmia ilmeni synnytyksen loppuvaiheessa, mitkä ei liittyneet mitenkään käynnistykseen, mikä alkoi hienosti. :Heartred
 3. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Kaksosista meni vedet rv36+0. Pian sen jälkeen alkoi säännölliset supistukset.

  Kolmannesta alkoi supistuksilla. Muutaman tunnin päästä oli vauva jo syntynyt. Sen vain jotenkin tiesi, että nämä ovat nyt niitä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Kaikista (3) alkanut kipeillä epäsäännöllisillä supistuksilla. Myös verensekaista limatulppaa irtoillut samalla.
  Joka kerta kirjautunut sairaalaan ennen kuin synnytys on virallisesti käynnissä. Supistukset siis ollut vielä liian harvoja, enkä ole ollut kuin 1-2cm auki. Tätä edeltänyt pitkä (2-4vrk) latenssivaihe ja väsymys ollut jo melkoista kun kuitenkin sen verran kipeää että estää nukkumisen, varma en ole onko muuttunut varsinaisesti kivuliaammiksi vai kroppa vaan jo väsynyt supisteluun. 2 synnytystä päättynyt lopulta syöksysynnytykseen sitten kun vihdoin lähtenyt käyntiin, joten menen jatkossakin mielummin ajoissa sairaalaan odottamaan synnytyksen käynnistymistä.
 5. AnnMariii Tuttu foorumilla

  Suoraan säännöllisillä, 6 min välein tulevilla supistuksilla. Kotona sinnittelin 3 tuntia, koska en edes tiennyt onko synnytys kyseessä vai ei, nuo kun olivat koko raskauden ekat supistukset. Sairaalaan päästyäni olin auki 2 cm mutta pääsin silti suoraan synnytyssaliin hengaileen.
 6. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Molemmat alkoi supistuksilla. Ekalla kertaa ensin epäsäännöllisillä, ja lopulta niitä tuli 3-10min kivat 24h ennen kuin lähdettiin synnärille, ja synnärillä vielä 3-5 min välein joku 15h...

  Tokalla alkoi heti säännöllisesti hiljalleen voimistuen. Kotona joku 5h ja sitten synnärillä meni enää 2h. Kivaa oli!
 7. Wiivus Peruskäyttäjä Marraskuun äidit 2019 Syyskuiset 2021

  Käynnistys laskettuna päivänä ja neiti syntyi seuraavana päivänä.
 8. Nepeta Cataria Naimisissa foorumin kanssa Eloäidit 2020 Heinämammat 2016 Elomammat 2018

 9. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Molemmat synnytykset alkaneet supistuksilla. Ensimmäinen noin viikko lasketun ajan jälkeen, toinen päivän jälkeen. Molemmissa raskauksissa säännölliset, kivuliaat supistukset alkaneet aamusti noin kuudelta. Selkeästi synnytyksen alkamiseen kuulunut myös vatsan tyhjentyminen ja pahoinvointi. Ensimmäisessä synnytyksessä oksentelin, toisessa oli vain epämääräistä huonoa oloa. Vedet eivät menneet kummastakaan itsekseen, kalvot puhkaistu salissa.
 10. Lya M. Tuttu foorumilla

  Molemmat hillittömän kiipeillä supistuksilla. Ensimmäinen lapsi oli ulkona reilu tunti supistusten alkamisen jälkeen ( en huomannut veden menoa ollenkaan, kun verta tuli heti), toinenkin lapsi n. kolmessa tunnissa. Tosin minun vauvani ovat kumpikin olleet pienikokoisia.
 11. tiuhtimus Addikti Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Kumpikin alkoi vesienmenolla.
 12. Shooky90 Ihastunut foorumiin Elokuun äidit 2019 Elokuiset 2021

  Alkoi säännöllisillä supistuksilla joihin heräsin kesken unien. Tuntui oikeastaan vain lieviltä menkkakivuilta ja kestikin melkein 5 tuntia ennenkuin soitin sairaalaan. Oli vielä aika siedettäviä koko ajomatkan ja vasta sairaalassa alkoi sattumaan kunnolla. :p
 13. 4mama Vieras

  Ensimmäisen kohdalla säännölliset kipeät supistukset alkoivat illalla, mutta vain noin tunnin välein. Yö nukuttiin kotona ja aamu 9 alkoi olla tiuhempaan joten sairaalaan mentiin. Esikoinen syntyi ilta 6 ja vedet meni vasta loppuvaiheessa. Todella hyvä kokemus, epiduraalia otin.
  Toisen kohdalla käynnistys 41+5, tipan laiton jälkeen vauva syntyi 2 h, todella kipeät supistukset ja anestesialääkäri ei ehtinyt paikalle. Aika raju kokemus ensimmäiseen verrattuna.
  Kolmas tuli myös nopeasti, 3-4 h. Supistuksilla alkoi, vedet vasta lopussa. Nopeasti eteni, mutta ihan ok synnytys.
  Nyt neljäs syntymässä luultavasti tänään, säännölliset supistukset tulleet aamu 7 alkaen vartin välein, mutta selkeästi ei vielä etene. Katsotaan mitä tapahtuu! ❤️
  Jokainen synnytys on aina erilainen ja yllättää, kuten lasten eri persoonallisuudetkin
 14. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Onnea synnytykseen, toivottavasti kaikki menee hyvin. :)
 15. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Iltakymmeneltä tuli isohko hulahdus lapsivettä, ensimmäiset supistukset tulivat vasta muutaman tunnin päästä siitä, olin jo sairaalassa silloin, ja hyvä niin, kun poika oli sitten aamulla jo maailmassa :)
 16. Talvitintti Ei muuta elämää Lokaäidit 2020 Toukomammat 2017

  Esikoisen synnytys käynnistettiin ballongilla. Kuopuksen synnytys alkoi spontaanisti niin että ensin limatulppaa alkoi tulemaan ja veristä vuotoa, siitä sit alkoi samantien alkuun epäsäännölliset supistukset.
 17. Supistuksilla alkoi ja siitä neljä tuntia niin neiti oli jo maailmassa :)

Jaa tämä sivu