Kuinka pian kierto on tasaantunut?

Keskustelun 'Vauvakuumetta' aloitti Pingu94, 6 kesä 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Pingu94 Peruskäyttäjä

  Kuinka pian synnytyksen jälkeen teillä on kierto lähtenyt käyntiin ja tasaantunut? Onko tasaantunut vasta imetyksen loputtua?

  Imetän vielä vähän reilu vuoden vanhaa tyttöäni ja kierto vaihtelee paljon. Valitettavan usein on pitkä kierto. Yritetään toista ja toivon että kierto tasaantuisi pian.
 2. Towanda Rakastunut foorumiin

  8 kk päästä synnytyksestä palautui kierto, saman tien säännöllisenä. Olin vähän yllättynyt, koska imetin tosi tiheästi.
 3. Enni Rakastunut foorumiin

  6 kk syntymästä palautui ja oli heti säännöllinen. Täysimetin tuohon asti, jonka jälkeen vielä pitkään pääravinto oli maito ja imetyskertoja kymmeniä päivässä. 1,5-vuotiaaksi kokonaisuudessaan imetin ja ensimmäiset 11 kk myös öisin.
 4. Nipanderi Ihastunut foorumiin Joulukuun mammat 2017

  Mulla alkoi menkat 8kk kuluttua synnytyksestä. Ensin kierrot oli nälkävuoden mittaisia, sitten alkoi tasaantumaan. Kierto-ongelmat alkoivat imetyksen loputtua, nyt on puoli vuotta kohta kulunut siitä ja pahimpina kuukausina on siis alta 10 vuodotonta päivää. Mut oon siis varmaan joku poikkeama näissäkin jutuissa, et sun kierto on varmaan ihan ok sitten:)
 5. Bella Swan Moderaattori Staff Member

  Kierto starttasi kun lapsi oli 1v4kk, ei ole vielä reilussa vuodessa tasaantunut.
 6. <Lisabeth> Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018 Tammimammat 2017 Tammiäidit 2020

  Kahen ekan lapsen synnytyksen jälkee alko parin kuukauden päästä menkat. Kolmannen lapsen syntymän jälkee alko säännöllisena ku lapsi oli 10kk, siihes mennessä tais kolmet menkat olla.

  Ekaa imetin 4kk, tokaa 6kk ja kolmatta 10kk.
 7. Heitsu1996 Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019

  Aina on mennyt pari kuukautta synnytyksestä näillä kerroilla mitä kahdesti olen synnyttänyt vuosina 2016 ja 2019.
 8. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Ei ole vielä näkynyt ensimmäisiäkään kuukautisia sen jälkeen kun alkio siirrettiin tammikuussa 2017. Lopetin minipillerit pari viikkoa sitten, mielenkiinnolla odotan, käynnistyykö kierto enää ollenkaan. Imetän edelleen muutaman kerran vuorokaudessa.
 9. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Vauva on reilu 9 kk eikä menkkoja ole vielä kuulunut. Imetän toki vielä. Ei että panisin pahakseni. Esikoisesta taisi mennä vajaa vuosi, menkat oli alkaessaan heti aikalailla säännölliset.
 10. Ginger Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2016

  Oisko ollut kolmisen kk synnytyksestä ja lähes heti säännöllinen 30-32vrk. Täysimetin ja vauva oli varsinainen tisutakiainen, niin yllätti kyllä.
 11. Aiarana Tuttu foorumilla

  Täysimetin ja silti kierto käynnistyi kolme kuukautta synnytyksen jälkeen ja heti säännöllisenä. Harmitti kovasti, koska toivoin että kuukautisista ei olisi tarvinnut kärsiä niin pian. Taitaa olla hyvin yksilöllistä miten tuo palautuu ja milloin.

  Onkohan synnytystavalla väliä? Itse synnytin sektiolla.
 12. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Äkkiä ajatellen näin maalaistollon "järjellä", ettei synnytystavalla kovin isoa merkitystä varmaankaan ole kierron käynnistymisen ajankohtaan. Jokaisessa synnytystavassa kuitenkin se vauva tulee sieltä kohdusta ulos, ja keho sitten huomaa asian Hormonitoiminta on kuitenkin varmaan suht samanlaista ainakin jossain vaiheessa synnytyksen jälkeen, oli se tapa sitten mikä vain. Ehkä jokin hormonitoiminnan osa-alue voi tulla viiveellä sektiossa, mutta tuskin enää viikkoja synnytyksen jälkeen siinä on mitään eroa alateitse synnyttäneen kanssa, toki yksilölliset vaihtelut huomioon ottaen. Voin toki olla aivan väärässä, enkä nyt ruvennut googlailemaan tietoa.
 13. Enni Rakastunut foorumiin

  Itsekin toivoin, ettei kuukautisia tulisi ainakaan vuoteen, tai jopa imetyksen loppumiseen asti. Toisinpa vain kävi, saihan siinä vuodotta olla 4 kk :bag:
 14. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kierto taisi alkaa n. vuoden päästä synnytyksestä. Sitä en muista missä kohtaa se tasaantui. Tai tasaantuiko ollenkaan.

Jaa tämä sivu