Kuinka kauan olit synnytyksen jälkeen sairaalassa?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Bella Swan, 15 joulu 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Niipernaakkeli Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019

  Ihan mielenkiinnosta, muistatko millaisia lukemia teillä oli arvoissa kun piti noinkin monta päivää käydä seurannassa? :) Meillä myös seurailtiin sairaalassa (joskin oltiin 4 vrk mun tulehdusarvojen takia), mutta ei tarvinnut enää käydä seurannassa sen jälkeen kun arvot olivat laskusuunnassa. Ymmärtääkseni ovat tarkempia myös silloin, jos edeltävällä vauvalla on ollut keltaisuutta ja korkeita arvoja. Meillä oli esikoisella hitusen, samoin tällä kakkosella, mutta eivät tarvinneet esimerkiksi lisämaitoja ja arvot lähtivät nopeasti laskuun.
 2. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  No sehän se olikin kun esikoisella ei koskaan otettu arvoja eikä todettu keltaisuutta paitsi meillä kotona kun onhan meillä silmät. Tokalla ei ollut silmin nähden keltaisuutta eikä kumpikaan saanut lisämaitoa tms, ei siis ollut mitään hätää. Piti oikein käydä kannasta katsomassa. 2pv ikäisenä arvot oli vähän alle 200 ja seuraavana päivänä vähän yli 200, 4pv iässä huimat 229 (kun pitäisi olla alle 200), ja siitä sitten lähtikin normaalisti laskuun kun seuraavaksi mitattiin 6pv iässä. Mutta onhan se kiva että ovat tarkkoja.
 3. Niipernaakkeli Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019

  Okei. :) Meillä oli nimittäin kolmen päivän iässä 220 ja neljän päivän iässä 230, mutta noiden mittausten jälkeen ei määrätty mitään seurantaa. Tosin, se valohoidon rajahan (ja näin ollen ”huolestuttavien arvojen”) nousee tiettyyn ikään asti sitä mukaa kun vauvalle tulee lisää ikää, joten kai se vuorokauden nousu oli niin maltillinen että katsottiin ettei tarvitse seurantaa. Mutta vaihtelua on varmasti just lääkärikohtaisestikin.
 4. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Kun jonotettiin lääkärin tarkastukseen niin kuulin vahingossa kun kätilöt puhui että hyvinhän lääkärin ekat päivät on mennyt. Sitten myöhemmin kun kysyin tuloksista toinen kätilö sanoi että ei tässä suurta nousua ole ja varmistaa vielä lääkäriltä, ja sitten tuli kertomaan että "lääkäri nyt haluaa pitää teidät vielä tämän yön". Oli tosiaan ekoja päiviä duunissa ja otti varman päälle. Minä otin loman kannalta, ei siinä mitään, mutta enemmän meidän esikko olisi hyötynyt verikokeista kuin tämä kuopus. Sydäntä raastoi kun jalasta lypsettiin verta harva se päivä vaikka oikeastaan tiesi ettei ollut syytä huoleen.

  Vaan nyt on hieman eksytty aiheesta :grin
 5. Tips Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Tupla pois.
 6. Shooky90 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Me oltiin perhehuoneessa kolme päivää, tai no kaksi ja puoli. Vauva syntyi keskellä päivää. Tuntui kyllä hurjalta lähteä niin aikaisin kotiin ensimmäisen lapsen kanssa, varsinkin kun imetys ei silloin sujunut alkuunkaan. :nailbiting: Sanoivat kyllä etteivät meitä pakota heti lähtemään, mutta että eivät voisi enempää auttaakaan. Onneksi oma äiti oli lähellä auttamassa kotiintulon jälkeen. :Heartpink
 7. kristamarjut88 Peruskäyttäjä

  Ke-iltana syntyi ja perjantai-päivällä lähdettiin kotiin. Vauva oli sokeriseurannassa tuon ajan ja mun vointia varmisteltiin kun menetin aika paljon verta. Silloin oli kova kiire kotiin kun en ollut nukkunut osastolle päästessä viiteen päivään ja oli niin ahdasta että pääsin kolmen muun äidin ja vastasyntyneen kanssa samaan huoneeseen. :banghead: Eihän siellä kukaan saanu nukuttua kun kaikilla vauva hereillä eri aikaan ja hirvee stressi itellä kun opettelet imettämään ja toisen huuto herättää kaikki muut.

  Nyt täytyy jälkeenpäin sanoa että haluisin ehkä perhehuoneen tai potilashotellin sijasta taas osastolle yksin. :grin siinä sai jotenkin olla ihanasti yksin ajatuksinensa siinä vauvakuplassa siihen asti kun mies aamulla tuli. Ja nyt toisella kierroksella se myös menee varmasti antoisasta lepohetkestä!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 8. Kassu93 Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Vauva syntyi perjantai-iltana klo 23.02, osastolle mentiin lauantain puolella noin klo 2. 4,5vrk oltiin osastolla suunnilleen, kun keskiviikkona puolen päivän jäljeen lähdettiin kotiin. Vauva ois päässy jo tiistaina kotiin vaik oli verensokeriseurannatkin välillä 3h välein (viittä vaille nenämahaletkutuomio), mut miulla oli synnytyksessä tulleen infektion takia tulehdusarvot koholla ja ne kontrolloitiin vielä tuolloin keskiviikkoaamuna, siihen asti miulla meni suonensisäsesti antibiootit 3x/vrk joiden takia piti olla osastolla. Hypin seinille jo sunnuntaina vaikka toki ymmärsin miks siellä muhitaan. Kätilöt pysy yllättävän ymmärtäväisinä ja tsemppaavina, ilman niitä oisin varmaan pimahtanut. :hilarious:
 9. earl Tuttu foorumilla Helmiäidit 2020

  Suunniteltu sektio 3 yötä
 10. Foreverfever Rakastunut foorumiin Maaliskuiset 2021

  Kaikki alatie
  1. 3vrk, pienipainoisuudesta johtuva sokeriseuranta. Olisin varmaan mielellään ollut viikonkin kun vauvan hoito ilman kokemusta pelotti :oops:
  2. 12h, kysyttiin milloin aion kotiutua, kysyin milloin saa lähteä :grin
  3.6h, sama juttu
  Nyt 4. toivon myös että vauvalla (ja itsellä) kaikki hyvin ja nopeaa kotiutumista.
 11. Bella Swan Moderaattori Staff Member Maalisäidit 2020

  Nyt tokasta sektio torstaina, kotiutuminen sunnuntaina. 3 yötä sairaalassa kuten esikoisestakin.
 12. Liirumlaarum Naimisissa foorumin kanssa Helmiäidit 2020

  Vauva syntyi sunnuntaina iltapäivällä ja keskiviikkona iltapäivällä kotiuduttiin. 3yötä siis oltiin ja alateitse syntyi vauva. Itse menetin paljon verta ja synnytys oli vaikea niin en edes halunnut aiemmin kotiin vaan tuo 3vrk oli juuri hyvä :)

Jaa tämä sivu