Ajattelin tälläisen keskustelun availla tässä näin joulun alla, itse kun olen suuri kotiruuan ja leipomusten ystävä. Suorastaan käy jo melkein harrastuksesta leipominen ja kokkaaminen. Täs raskauden aikana on vaa tullu monia mutkia matkaan ruokarajoitusten ja varsinkin tuon raskausajandiabeteksen kanssa. Ajattelin että olisi kiva kuulla ja jakaa vinkkejä että millaisia leipomuksia/ ruokia kukin loihtii.
Itselläni on nyt ollu projektina varsinkin leipien teko täs pian kuukauden päivät. Ku tahtoo olla että vehnäjauhot nostattaa tuota veren sokeria nii oon aikani kuluksi koittanu tehä helppoa ja runsaskuituista sämpylä/ peltileipä ohjetta. Tahtoo olla että nuo kaupan kaikki täysjyvävalmiste leivät o melkoisissa hinnoissa, varsinkin ku meillä sitä leipää menee sekä mulla että miehellä. Eilen satuin sitte taas sotkee aineksia summanmutikass niinku melkein aina ja sain aikaseksi tosi kuohkeita ja maukkaita sämpyläisiä (ilman että onnistuin ees polttaa niit). Ihtellä ei oo nostanu sokereita.
Täs ois pikane resepti jos kiinnostusta on:
5dl kädenlämpöistä vettä
1pss kuivahiivaa
2rkl tummaa siirappia
2tl suolaa
2dl porkkanaraastetta
2dl kaurahiutaleita
1dl ruisleseitä (auttaa ainakin mulla sokereiden hallinnassa)
n.6-8dl vehnäjauhoja
½-1dl öljyä tai voita (mistä kukanenkin tykkää)
Hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sotketään muut aineet järjestyksessä, vaivataan hyvin ja kohotetaan vajaa parikymmentä minuuttia liinan alla. Sit vaa pyöritellään pellille ja ihte kohotin viel siin toiset parisenkymmetä minuuttia. Ja ei ku uuniin 200 asteeseen n.10-15min.
Itselläni on nyt ollu projektina varsinkin leipien teko täs pian kuukauden päivät. Ku tahtoo olla että vehnäjauhot nostattaa tuota veren sokeria nii oon aikani kuluksi koittanu tehä helppoa ja runsaskuituista sämpylä/ peltileipä ohjetta. Tahtoo olla että nuo kaupan kaikki täysjyvävalmiste leivät o melkoisissa hinnoissa, varsinkin ku meillä sitä leipää menee sekä mulla että miehellä. Eilen satuin sitte taas sotkee aineksia summanmutikass niinku melkein aina ja sain aikaseksi tosi kuohkeita ja maukkaita sämpyläisiä (ilman että onnistuin ees polttaa niit). Ihtellä ei oo nostanu sokereita.
Täs ois pikane resepti jos kiinnostusta on:
5dl kädenlämpöistä vettä
1pss kuivahiivaa
2rkl tummaa siirappia
2tl suolaa
2dl porkkanaraastetta
2dl kaurahiutaleita
1dl ruisleseitä (auttaa ainakin mulla sokereiden hallinnassa)
n.6-8dl vehnäjauhoja
½-1dl öljyä tai voita (mistä kukanenkin tykkää)
Hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sotketään muut aineet järjestyksessä, vaivataan hyvin ja kohotetaan vajaa parikymmentä minuuttia liinan alla. Sit vaa pyöritellään pellille ja ihte kohotin viel siin toiset parisenkymmetä minuuttia. Ja ei ku uuniin 200 asteeseen n.10-15min.