Pitäisikö rajoituksia alkaa nyt purkamaan? Mitä mietteitä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Virus pitää ensin tukahduttaa ja sen jälkeen voi höllentää, kunhan kaikki ulkomaanmatkalaiset joutuvat pakolliseen karanteeniin kahdeksi viikoksi ja sitten testiin, ja kotimaan jokaikinen tautiketju ja altistuneet joutuvat testattaviksi. Ja tällä jatketaan kunnes virukseen on rokotus tai tehokas lääke.
Tukahdutus kestää 5 viikkoa, mutta se tarkoittaa tiukempia rajoituksia. Jos olisi heti lähdetty tukahduttamaan, se olisi jo ehditty tehdä pariin kertaan, mutta kun halutaan tällaiset kevyemmät rajoitukset, niin näillä se ei tukahdu ollenkaan, vaan epidemia jatkuu ja jatkuu kuukausitolkulla. Eli nykyinen on huono kompromissi.Jos tukahduttamiseen menee esim. se kaksi vuotta, niin ei kukaan jaksa kököttää kotona niin kauan. Ja nyt syntyneet vauvat jäisivät ilman mitään kontakteja isovanhempiin, serkkuihin tai yhtään keneenkään kodin ulkopuolella. Sellaista ”sukupolvikokemusta” en todellakaan toivo.
Mikään virtuaalipelleily ei korvaa oikeaa kohtaamista.
Ongelma on siinä, ettei perustuslaissa sanota, minkälaiset oireet ja mikä kuolleisuusmäärä valtuuttavat poikkeustilaan. Jos R0, kuolleisuusprosentti, vammautumisprosentti, jne. olisi hakattu perustuslakiin, niin sitten voisikin sanoa, että perustuslaissa sanotaan, että nyt tilanne ei ole niin vaarallinen, että tarvitaan rajoituksia. Mutta kun siellä ei noita lue, niin se, täyttääkö tilanne perustuslain vaatiman vaarallisuuden, on puhtaasti mielipidekysymys.Hallituksen koronapäätökset eivät voi miellyttää kaikkia ja hallitus voi haluta tehdä vaikka miten rajuja rajoituksia, mutta meillä on perustuslaki, jonka yli ei onneksi tämän hallituksen aikana pyritä hyppimään. Onneksi korona ei iskenyt Sipilän aikaan!!
Milloin uskaltaa nähdä kavereita? Entä milloin uskaltaa järjestää pienet juhlat joihin alunperin ristiäisiin kutsutut vieraat voisivat tulla? Tuntuu kyllä etten hetkeen tee kumpaakaan..
Oletteko alkaneet elämään vähän vähemmän varpaillaan?
Onneksi koko kansalta ei kysytä mielipidettä, vaan sitä varten on perustuslakivaliokunta.Ongelma on siinä, ettei perustuslaissa sanota, minkälaiset oireet ja mikä kuolleisuusmäärä valtuuttavat poikkeustilaan. Jos R0, kuolleisuusprosentti, vammautumisprosentti, jne. olisi hakattu perustuslakiin, niin sitten voisikin sanoa, että perustuslaissa sanotaan, että nyt tilanne ei ole niin vaarallinen, että tarvitaan rajoituksia. Mutta kun siellä ei noita lue, niin se, täyttääkö tilanne perustuslain vaatiman vaarallisuuden, on puhtaasti mielipidekysymys.
Eri puolilla Suomea tilanne on eri, se on ihan selvää. Rajoituksia pitäisi nyt olla Länsi-Pohjassa ja Uudellamaalla, muualla ei niinkään. Tässäkin asiassa valtioneuvosto osoittaa puusilmäisyyttä, koska heidän ei ole mikään pakko asettaa vain sellaisia sääntöjä, jotka koskevat koko maata, vaan rajoitukset voisivat koskea vain näitä tautipesäkkeitä.Onneksi koko kansalta ei kysytä mielipidettä, vaan sitä varten on perustuslakivaliokunta.
Varmasti omaan turvallisuudentunteeseen vaikuttaa myös alueelliset erot. Meilläpäin uusia tartuntoja tulee harvakseltaan ja ne ovat yksittäisiä.
Aion mennä ensi viikolla töihin, vaikka oma lapsi kuuluu riskiryhmään ja sairauden tila on nyt epävakaa.
Siinä koulussahan sulkemispäätös ei ole nyt hallituksella.Eri puolilla Suomea tilanne on eri, se on ihan selvää. Rajoituksia pitäisi nyt olla Länsi-Pohjassa ja Uudellamaalla, muualla ei niinkään. Tässäkin asiassa valtioneuvosto osoittaa puusilmäisyyttä, koska heidän ei ole mikään pakko asettaa vain sellaisia sääntöjä, jotka koskevat koko maata, vaan rajoitukset voisivat koskea vain näitä tautipesäkkeitä.
Esimerkiksi tässä lähellä on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista kouluista, josta on nyt viime päivinä laitettu joka päivä lisää väkeä karanteeniin tartuntojen takia, mutta koulua ei saada kiinni, ei sitten millään. Kai se on pakko sitten altistaa koko alueen muksut koronalle.
Talouden saa aina uudestaan pystyyn, mutta kuollutta ei saa eläväksi ja pysyvästi vammautunutta terveeksi. Talous on joka tapauksessa jossain määrin kuralla, tekipä mitä hyvänsä.
Toki jos lähdetään tappamaan vanhukset, pitkäaikaissairaat ja heikosti toimeentulevat tällä taudilla, säästyy yhteiskunnalta paljon rahaa sosiaalituista. Näihin ryhmiin tauti pahiten iskee. Eli jos ajattelee yhteiskunnan talouden tulevan paremmin toimeen antamalla viruksen levitä, niin silloin kyse on tällaisesta säästämisestä, ei muusta. Minusta on hieman arveluttavaa ajatella, että muiden pitää kuolla, jotta itselle jäisi enemmän.