Kiroileminen lapsiperheessä?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Bella Swan, 26 huhti 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Kiroillaanko teillä? Onko minkäänlainen kiroilu ok lapsiperheessä tai muutenkaan? Lasketaanko kiroiluksi mielestäsi myös siivommat ilmaisut kuten esim. himskatti tai hemmetti? Ja muutakin keskustelua kiroilusta tänne.
 2. Nurinkehrääjä Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019

  Minä kiroilen kuin merimies, mutta ukko ei juurikaan. Meillä kiroiltiin kun itse olin lapsi ja myös mummulassa käytettiin tarvittaessa ärräpäitä. Ynnä kaverien kodeissa.
  En näe siitä olevan mitään haittaa.
 3. Foreverfever Naimisissa foorumin kanssa Maaliskuiset 2021

  Pyritään välttämään lasten (0-7v) kuullen kiroilua ja jos lipsahtaa niin lapset aina huomauttavat asiasta. Lasten isovanhemmat kiroilee ja lapsuudessa myös molemmilla kotona kiroiltu. Lapset myös huomauttavat heille, ettei kiroilisi.
  En haluaisi että lapset kiroilevat, vaikka sitä itse tullut tehtyä. Jotenkin omasta mielestä kamala kuunnella tuntemattomien ala-aste ikäisten lasten kiroilua
 4. Yölento Ei muuta elämää Marrasmammat 2016

  Meillä ei kiroilla, ei ilman lapsia eikä lasten läsnäollessa. Minusta suomen kieli on niin rikas, että pystyy kyllä hyvin vivahteikkaasti ilmaisemaan itseään ilman kiroiluakin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. twisted Naimisissa foorumin kanssa Kesä-äidit 2020

  Ei kiroilla. Joskus kun on oikeesti mennyt hermot oon sanonut perkele. Ja silloin isot tietää että olen tosissani. Ja heti tulee kommenttia että ei saa kiroilla.

  No, tänään autossa soi Anssi Kelan Kaksi sisarta ja siinä lauletaan "toinen veti mut helvettiin". 4v tuli sit mun viereen ja kysyi "mitä helvettiä sä nyt kirjoittelet" :D
  • Hauska Hauska x 2
 6. lambi Addikti Toukokuunmammat 2014

  Multa myös irtoo ääritilanteissa perkele. Silloin kaikki tietää vetäytyä takavasemmalle. Muuten en kiroile, enkä salli lasten kiroilla. Tuliselta ukolta irtoo kyllä kirosanat helposti, mutta perustelen lapsille että sitten kun osaa moottorisahaa käyttää saa harkintansa mukaan puhuakin valitsemillaan sanoilla. Esimerkiksi vanhusten edessä oletan että kaikki kykenee kieltään hillitsemään kiroilussa. Meillä ei koskaan lapsuuden kodissa kiroiltu, ottaa kyllä omaan korvaan ikävästi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Chandelier Tuttu foorumilla Huhtimammat 2018

  Meillä ei kiroilla, paitsi voidaan manata tyyliin "perhana". En itse siedä kiroilua yhtään enkä halua kuulla sellaista kielenkäyttöä lähipiirissäni.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Ginger Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Olen kieltämättä kova kiroilemaan. :shy: Yritän kuitenkin lasten läsnäollessa olla kiroilematta, mutta välillä lipsahtaa. Poika nopeasti kyllä huomauttaa, jos kirosanan kuulee. Mieskin kiroilee satunnaisesti, mutta vähemmän kuin minä. 5vee ei ole oppinut kiroilemaan. Omassa lapsuudenkodissani ei kiroiltu ollenkaan, oli hyvin tarkkaa ettei mitään rumaa sanaa saanut vahingossakaan lipsauttaa.
  • Hauska Hauska x 1
 9. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Eihän se fiksua ole, mutta kyllä omasta suusta tulee ärräpäitä, kun suutun. :shy: Lapsuuden kodista sen tavan olen oppinut. Esikoiseen (6-v) ei onneksi ole tarttunut.
 10. Noaidi Ihastunut foorumiin

  Mä oon kova kiroilemaan, mutta lasten kuullen en kiroile, sama kenen lapset kyseessä mutta mä en halua että lapset muistaa mut "kiroilevana tätinä". Lapsena olin itse aika herkkis ja muistan että arkailin paljon niitä sukulaisia jotka kiroili paljon ja arkailen heitä edelleen vaikka olen kuitenkin jo kolmekymppinen.
  En myöskään halua olla omille lapsille esimerkkinä kiroiluun. Kaikki tekevät toki omat päätöksensä kiroilun suhteen ja jos lapseni oppivat muualta sen kiroilun niin sitten oppivat, mutta minun suustani niitä ei opita. :)
 11. Shooky90 Ihastunut foorumiin Elokuiset 2021 Elokuun äidit 2019

  Meillä ei kotona kiroiltu ja en itsekään pahemmin kiroile. Nuorena aikuisena pääsi kyllä enemmän ärräpäitä mutta ei koskaan vanhempien/isovanhempien seurassa. Hyvä tapa kyllä osata puhua siististi ja yritän parhaani mukaan ylläpitää tapaa taaperon kanssa. :)
 12. move88 Naimisissa foorumin kanssa Helmimammat 2018

  puhetta on paljon siistitty lapsen myötä, mutta joskus vahingossa pääsee kirosana tiukassa paikassa. mieheltä useammin kun minulta :laughing002 kyllä lapsi on varmasti kaikki yleisimmät kirosanat kuullut kotona, mutta puuttuu aina kyllä siihen että ei saa noin rumasti sanoa, jos joku kiroilee.

Jaa tämä sivu